Η ΕΡΤ απομακρύνει την ανησυχία για τα FFP

Η ΕΡΤ απομακρύνει την ανησυχία για τα FFP

Τα 9.000.000 € που δίνει το κράτος στον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καλύπτουν μεγάλο μέρος της τρύπας του ισολογισμού.

Η συμφωνία της ΕΡΤ με τον ΠΑΟΚ, για την αγορά των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων, αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημόσιας Τηλεόρασης, στην επιστολή 10 σημείων που έστειλε σε ΕΣΡ και Αρειο Πάγο, με σκοπό να απαντήσει στην καταγγελία που έκανε ο Ολυμπιακός, τόσο εναντίον του όσο και εναντίον όλων εκείνων που προσπαθούν να παίξουν Monopoly εκατομμυρίων, με λεφτά του κράτους.

Ο Γ. Δρόσος, λοιπόν, στην επίμαχη επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει αποδεκτή την αντιπρόταση που του έκανε η ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2019-20. Για την ακρίβεια, μάθαμε ότι ο ΠΑΟΚ έστειλε πρόταση στην ΕΡΤ, εκείνη αρνήθηκε στα ποσά που έθεσε ο Δικέφαλος και απάντησε με τη δική της πρόταση την οποία έκανε δεκτή η διοίκηση Σαββίδη. Ουσιαστικά από τις 25/06 οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει. Βέβαια η ΕΡΤ δεν έδωσε στη δημοσιότητα το χρηματικό κομμάτι της συμφωνίας, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία την οποία σύντομα θα μελετήσουν οι ανακριτές κι οι εισαγγελείς.

Προς το παρόν μπορούμε μόνο να αναφερθούμε στο ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που υπάρχουν. Που αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ θα λάβει ένα ποσό κοντά στα 9.000.000 € από την ΕΡΤ. Ποσό πάνω από διπλάσιο σε σχέση με τα χρήματα που λάμβανε από τη NOVA. Χρήματα, που λύνουν τεράστια θέματα του Δικεφάλου. Οικονομικά θέματα. Που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζητήματα με τους ελέγχους της UEFA και το περίφημο Financial Fair Play.

Οι αλλαγές που έλαβαν χώρα στον ΠΑΟΚ αυτή την εβδομάδα, δεν μπορούσαν παρά να προκαλέσουν και μια… καταιγίδα παρασκηνιακών ζυμώσεων, αλλά και ανατροπές, που αναμένεται να λειτουργήσουν ως ντόμινο στους Θεσσαλονικείς. Ο Δικέφαλος του Βορρά πλήρωσε 3.000.000 € στο Σπόρτινγκ Μπράγκα για να αποκτήσει με… μεταγραφή τον Αμπελ Φερέιρα και παράλληλα προσέφερε περίπου 2.000.000 € τον χρόνο στον 40χρονο Πορτογάλο τεχνικό, με σκοπό να τον πείσει να φύγει από την ομάδα του, με την οποία δεσμευόταν με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022.

Αυτό είναι το ένα σκέλος των εξελίξεων. Το προφανές. Εντούτοις, η απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να τα βροντήξει και να φύγει από τον ΠΑΟΚ, μόλις δύο ημέρες πριν το ταξίδι της ομάδας του στην Ολλανδία, με σκοπό να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ, δημιούργησε… παρά φύσει και εντελώς εκτός προγράμματος οικονομικές, αλλά και ποδοσφαιρικές/προπονητικές συνθήκες για την ΠΑΕ.

Μάλιστα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος, τα ζητήματα που προκύπτουν για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σοβαρά. Και αυτό διότι αυτομάτως ο προϋπολογισμός ξεφεύγει. Επικίνδυνα. Με τη… χατζάρα της UEFA και του Financial Fair Play να κρέμονται πάνω από την Τούμπα. Καθώς δεν είναι μυστικό ότι οι ευρωπαϊκές αρχές δεν επιτρέπουν μεγάλες «μαύρες τρύπες» στις ομάδες. Και σε όποιες επιλέγουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους με χρήματα του ιδιοκτήτη ή έσοδα που δεν προέρχονται έσοδα της ομάδας, επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα, αλλά και πολύ σοβαρές κυρώσεις.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε ένα σημαντικό ποσό από τον Λουτσέσκου, αλλά το κόστος της πρόσληψης του Αμπελ Φερέιρα, είναι τριπλάσιο από όσα θα έδινε η ΠΑΕ για τον Ρουμάνο τεχνικό! Ενώ έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο 40χρονος προπονητής είπε «ναι», αφού πήρε διαβεβαιώσεις από τον ΠΑΟΚ, ότι θα γίνουν μεταγραφές πρώτης γραμμής. Κάτι που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση στο ταμείο. Και αύξηση της Μαύρης Τρύπας.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που η ΕΡΤ άνοιξε την κάνουλα και έβαλε στο τραπέζι ένα τόσο μεγάλο ποσό, ο ΠΑΟΚ δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ