Αποκάλυψη: Σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία

Αποκάλυψη: Σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία

To10.gr αποκαλύπτει τα παιχνίδια που παρακολούθησαν οι δύο απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία και την επικέντρωση στη δεύτερη κατηγορία!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει ρίξει όλη την προσοχή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο, το τμήμα σκάουτινγκ του Δικεφάλου του Βορρά, δραστηριοποιείται έντονα. Και με συνεχόμενα ταξίδια προσπαθεί να ανακαλύψει ποδοσφαιριστές που μπορούν να επανδρώσουν το ρόστερ, είτε τον ερχόμενο Ιανουάριο είτε μελλοντικά.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους και έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο τμήμα σκάουτινγκ, του οποίου ουσιαστικά ηγούνται ο Γιώργος Σαββίδης και ο ανιψιός του Ιβάν, Γιάννης Σαββίδης. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχει και οργανωτικό ρόλο σε θέματα ταξιδιών και μαζί με το μέλος του τμήματος σκάουτινγκ, Χρήστο Ακκά, ουσιαστικά είναι αυτοί που οργανώνουν τα ταξίδια και τις αποστολές, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Μάριο Μπράνκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr, λοιπόν, ο Δικέφαλος του Βορρά έχει επικεντρώσει το σκάουτινγκ του στην αγορά της Πορτογαλίας. Και λόγω Μάριο Μπράνκο και Αμπελ Φερέιρα, αλλά κει επειδή υπάρχει η άποψη ότι η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική αγορά διαθέτει «διαμάντια». Ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία της. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, πριν από λίγες ημέρες οι Θεσσαλονικείς οργάνωσαν διπλή αποστολή «κατασκοπίας» στην πορτογαλική αγορά.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει to10.gr, οι δύο απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία, είδαν τρία παιχνίδια. Δύο της Πριμέιρα Λίγκα και ένα της Σεγούντα Λίγκα. Εχοντας τα μάτια τους στραμμένα σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές (σ.σ. από εκείνους που έχουν υποδείξει ο Φερέιρα και ο Μπράνκο), αλλά και κάνοντας γενικό σκάουτινγκ, για τυχόν «λαβράκια». Για παίκτες που μπορεί να ξεχωρίζουν ή άλλους που έχουν προταθεί.

Το σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το Σάββατο (02/11), με τους δύο «κατασκόπους» του να παρακολουθούν από κοντά τον αγώνα Μορεϊρένσε-Βιτόρια Γκιμαράες 1-1. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το βλέμμα τους ήταν στραμμένο στον Εντομντ Φεϊσιάλ Ταπσόμπα. Τον 20χρονο (02/02/1999) θηριώδη στόπερ της Γκιμαράες, που ήδη έχει πετύχει 4 γκολ σε μόλις 8 συμμετοχές!

Την Κυριακή (03/11) το πρόγραμμα των απεσταλμένων του ΠΑΟΚ περιλάμβανε… Πόρτο. Κατ’ αρχάς είδαν από κοντά την ήττα της εντός έδρας ήττα Πόρτο Β’ με 3-1 από τη Λεϊσόες, ματς για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Με την προσοχή στραμμένη στα «διαμαντάκια» της δεύτερης ομάδας των «Δράκων», όπου αγωνίζονται ορισμένοι από τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές της Πορτογαλίας. Για την ιστορία, η Πόρτο Β’, αν και προηγήθηκε στο 11′, με πέναλτι του πρώτου σκόρερ της, Βίτορ Φερέιρα, δέχθηκε 3 γκολ από τους φιλοξενούμενους (17 Κλάρο, 19 Γκράτσα, 65 Χαραμίζ).

Αργότερα την ίδια ημέρα οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ είδαν από κοντά την αναμέτρηση Πόρτο-Ντεσπορτίβο Αβες για την Πριμέιρα Λιγκα. Ένα ματς που ολοκληρώθηκε με νίκη των «Δράκων» με 1-0, χάρη σε γκολ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ιβάν Μαρκάνο. Με τους δύο απεσταλμένους του Δικεφάλου, βεβαίως, να έχουν την προσοχή τους στραμμένη κυρίως στους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Αυτή η μυστική αποστολή που αποκαλύπτει σήμερα to10.gr με λεπτομέρειες, δεν είναι η μοναδική που έχει προγραμματίσει ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δίνουν βάση στην πορτογαλική αγορά, έχουν ρίξει το βάρος τους σε αυτήν, ωστόσο, ήδη προετοιμάζονται κι άλλες εξορμήσεις. Για τις οποίες επίσης θα σας ενημερώσει to10.gr το επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ