Οι κληρώσεις για Σγουρόπουλο, Σταματούρο, Παπαδημητρίου στο Feeder της Ντόχα

Οι κληρώσεις για Σγουρόπουλο, Σταματούρο, Παπαδημητρίου στο Feeder της Ντόχα

Η κλήρωση ανέδειξε τους πρώτους αντιπάλους τους

Μετά τα δύο διαδοχικά τουρνουά του Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ επανέρχεται στην Ντόχα η σειρά των Feeder της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης και θα έχει επίσης ελληνική παρουσία.

Με νεαρούς αθλητές μάλιστα, καθώς θ’ αγωνιστούν ο 22άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος, ο 23χρονος Γιώργος Σταματούρος και η 18άχρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Το τουρνουά διεξάγεται από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου.

Ο σημερινός και ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών αντίστοιχα, αναχώρησαν σήμερα 12/3 για την πρωτεύουσα του Κατάρ, ενώ η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών παραμένει εκεί μετά τη συμμετοχή της στο Youth Star Contender της ITTF.

Η κλήρωση ανέδειξε τους πρώτους αντιπάλους τους. Για τον Σγουρόπουλο και τον Σταματούρο είναι και η πρώτη συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά για το 2022. Τα γαλανόλευκα χρώματα θα έχουν επίσης εκπροσώπηση στο διπλό ανδρών (Σγουρόπουλος/Σταματούρος) και το διπλό μικτό (Σταματούρος/Παπαδημητρίου).

Το Feeder δίνει ευκαιρίες για γερά τεστ κυρίως σε αθλητές, που δεν βρίσκονται σε τοπ θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, όπως και σε εξελίξιμους νεαρούς και περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Στις 13 και 14 Μαρτίου θα γίνουν τα προκριματικά και από τις 15 έως τις 17 τα κυρίως ταμπλό, παντού με το νοκ άουτ σύστημα.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού στις νεαρές ηλικίες, Σγουρόπουλος, αποφεύγει την προκριματική διαδικασία με βάση τη θέση του στα seeding. Στο ταμπλό των «64» περιμένει αντίπαλο μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών γύρων.

Ο Σταματούρος αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή τον Τούρκο Τουγκάι Γιλμάζ στον 1ο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «64»).

Στο απλό γυναικών το ταμπλό των προκριματικών είναι των «32». Η Παπαδημητρίου έχει bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα θα διεκδικήσει την πρόκριση με αντίπαλο είτε τη Γιαπωνέζα Μίβα Χαριμότο είτε την Κινέζα Κιν Γιουσουάν.

Στο διπλό ανδρών και στον προκριματικό γύρο των «16» ο Σγουρόπουλος και ο Σταματούρος συναντούν αύριο Κυριακή τους Ισπανούς Χοάν Μασίπ/Κάρλος Καμπαλέρο.

Στο διπλό μικτό οι Σταματούρος/Παπαδημητρίου κληρώθηκαν στον 1ο προκριματικό γύρο με τους Τζεΐν Πάγιας/Σαϊνί Σουχάνα από την Ινδία. Αγωνίζονται το πρωί της Κυριακής κι αν νικήσουν θα τεθούν αντιμέτωποι με το νούμερο 1 φαβορί των προκριματικών, τους Κριστιάν Πλετέα/Αντίνα Ντιακόνου από τη Ρουμανία.

* Στην Ντόχα οι διεθνείς μας θα συναντήσουν και τον Έλληνα πρωταθλητή του κοντινού παρελθόντος Ντανιέλ Τσιόκα, που εδώ και λίγους μήνες εργάζεται ως ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα ανδρών του Κατάρ. Ήδη ο Γιάννης Βλοτινός, που βρίσκεται στην πόλη για το κοουτσάρισμα της Παπαδημητρίου τα έχει πει από κοντά με τον επί σειρά ετών συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ