Τα παιδιά που πρωταγωνίστησαν στους Περιφερειακούς/προκριματικούς αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων

Τα παιδιά που πρωταγωνίστησαν στους Περιφερειακούς/προκριματικούς αγώνες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων

Με τη διεξαγωγή των Περιφερειακών πρωταθλημάτων σε τέσσερις πόλεις της χώρας έκλεισε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου το πρώτο κομμάτι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παμπαίδων-παγκορασίδων για τη σεζόν 2021-2022.

Με τη διεξαγωγή των Περιφερειακών πρωταθλημάτων σε τέσσερις πόλεις της χώρας έκλεισε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου το πρώτο κομμάτι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης παμπαίδων-παγκορασίδων για τη σεζόν 2021-2022. Μετά τους ατομικούς αγώνες για την παιδική και την εφηβική κατηγορία η νέα διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά (έως 12 ετών), τα οποία αγωνίστηκαν για τους τοπικούς τίτλους αλλά και για τις προκρίσεις στην τελική φάση. Περιφερειακό πρωτάθλημα έγινε στην Αθήνα, τη Βέροια, τη Χίο και το Ηράκλειο Κρήτης και πήραν μέρος περίπου 150 αγόρια και κορίτσια από 43 σωματεία. Όπως και στα προηγούμενα αντίστοιχα πρωταθλήματα κρίθηκαν οι περισσότερες από τις προκρίσεις για την τελική φάση του Πανελληνίου, που έχει οριστεί για το χρονικό διάστημα 10 με 13 Ιουνίου (οι υπόλοιπες προκρίσεις θα βγουν από τους πίνακες αξιολόγησης του ίδιου μήνα) και αναδείχτηκαν οι τοπικοί νικητές. Στην Αττική οι αγώνες αφορούσαν αυτή τη φορά και αθλητές της Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου και πρώτευσαν ο Γιάννης Παναγιώτης Κιοσελόγλου στους παμπαίδες και η Δέσποινα Δημητρίου στις παγκορασίδες. Στη Βόρεια Ελλάδα είναι πρωταθλητές ο Σπύρος Σαρηγιαννίδης και η Χριστίνα Τζενίδη αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Χίου/Λέσβου ο Ευστράτιος Δαλέκος και η Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα και στην Κρήτη ο Μανώλης Τζούγκαρης.

Γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ παιχνίδια στη δεύτερη περιλάμβανε το σύστημα διεξαγωγής σε κάθε περιοχή. Το εισιτήριο για τα τελικά πήραν 32 αγόρια και 21 κορίτσια και ο συνολικός αριθμός των προκρίσεων στο απλό (48 και 32 αντίστοιχα) θα συμπληρωθεί από τους πίνακες αξιολόγησης της ΕΦΟΕπΑ. Η τελική φάση θα έχει επίσης το ομαδικό (με ελεύθερη συμμετοχή) και τα αγωνίσματα του διπλού.

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Περιφερειακό πρωτάθλημα για Αττική, νησιά και Δυτική Ελλάδα/Πεολοπόννησο κράτησε και τις δύο μέρες για τους παμπαίδες, ενώ ολοκληρώθηκε το Σάββατο για τις παγκορασίδες. Στα αγόρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του αγωνίσματος Γιάννης Παναγιώτης Κιοσελόγλου. Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου κατέβαλλε στον τελικό το 2ο φαβορί της διοργάνωσης, τον Δημήτρη Γεωργαλλίδη του ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης με 3-0 σετ (11-3, 11-8, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Απόστολης Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης) και ο Χανιώτης Στέφανος Μαυροματάκης (ΠΑΟ Φυλής).

Στις παγκορασίδες πήρε την πρωτιά η Δέσποινα Δημητρίου από τον ΓΑΣ Ελευσίς. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ την Αθανασία Γκόγκα του ίδιου σωματείου, με την οποία είχε συναντηθεί στο αντίστοιχο ματς και στο πρόσφατο αναπτυξιακό όπεν του Πέρα. Νίκησε δεύτερη φορά και τα σετ ήταν 8-11, 11-6, 11-3 και 11-9. Την 3η θέση μοιράστηκαν η Σοφία Φίλη (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) και η Αγγελίνα Κωστή (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας) απολαμβάνοντας τα πρώτα τους μετάλλια σε επίσημη διοργάνωση στο άθλημα.

Στη Βόρεια Ελλάδα το Περιφερειακό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο στη Βέροια. Στους παμπαίδες την 1η θέση κατέκτησε ο Σπύρος Σαρηγιαννίδης από τις Σάρισες Φλώρινας. Προχωρώντας από το νούμερο 4 του ranking επικράτησε στο καθοριστικό παιχνίδι του συμπαίκτη του Ευάγγελου Χρυσοστομίδη με 3-1 σετ (11-9, 11-8, 7-11, 11-8). Το σωματείο της Φλώρινας είχε και τρίτο παιδί στα μετάλλια, τον Μάριο Σερίδη, ενώ 3ος κατετάγη και ο κινεζικής καταγωγής Λι Τζι από τον ΑΣ Σερρών ο Πλάτων.

Πρώτη παγκορασίδα αναδείχτηκε η Χριστίνα Τζενίδη της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Ήταν φαβορί νούμερο 1 και στον τελικό επιβλήθηκε της Ναταλίας Καπαγιαννίδου από τον ΣΕΑ Κοζάνης με 3-0 σετ (11-6, 11-2, 11-4). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Παρασκευή Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας) και η Μιχαέλα Λαγκουβάρδου (Πέρα Θεσσαλονίκης).

Στο κλειστό Καμποχώρων στη Χίο αναδείχτηκε τοπικός πρωταθλητής παμπαίδων ο Ευστράτιος Δαλέκος, που ήταν 2ο φαβορί. Αγωνίζεται στον ΑΕΣ Λέσβου Μακαράς και πρέπει να επισημανθεί ως ενθαρρυντικό στοιχείο η συμμετοχή στη διοργάνωση και από το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, όπου δυστυχώς η δραστηριότητα στο άθλημα έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια. Στον τελικό ο Δαλέκος νίκησε τον Αργύρη Λουρεντζάκη από τον Ωρίωνα Χίου με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-6). Στην 3η θέση κατετάγησαν ο Χρήστος Παπαχατζίδης από τον Φάρο Βαρβασίου και ο Απόστολος Κοντόπουλος από τον Ωρίωνα Χίου.

Στις παγκορασίδες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα από τον Ωρίωνα Χίου. Στην ίδια επιτυχία είχε φτάσει πριν από δύο βδομάδες και στο Περιφερειακό των νεανίδων. Στον τελικό την Κυριακή νίκησε τη Χαρίκλεια Ζαγκότση από το ίδιο σωματείο με 3-0 σετ (11-7, 11-9, 11-4). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Βιργινία Ξυντάρη και Μιχαέλα Κουκή, επίσης αθλήτριες του Ωρίωνα, ο οποίος είχε σχεδόν όλες τις συμμετοχές στα κοριτσάκια.

Στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου τέλος, οι Περιφερειακοί/προκριματικοί αγώνες αφορούσαν μόνο τους παμπαίδες. Την πρωτιά κατέκτησε ο Εμμανουήλ Τζούγκαρης του ΟΑ Χανίων. Προχώρησε από τη θέση 1 των φαβορί και στον συναρπαστικό τελικό ξεπέρασε τον Γιώργο Πετράκη, συμπαίκτη του στο ίδιο σωματείο με 3-2 σετ (11-6 11-6, 9-11, 8-11, 11-5). Την 3η θέση κατέλαβαν ο Δημήτρης Πετράκης και ο Δημήτρης Μαρκαντωνάκης, επίσης από τον ΟΑ Χανίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ