Φερστάπεν: «Ήξερα πως κάποια μέρα το σερί νικών θα σταματούσε»

Φερστάπεν: «Ήξερα πως κάποια μέρα το σερί νικών θα σταματούσε»

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για το Grand Prix της Αυστραλίας και στάθηκε στους λόγους της εγκατάλειψής του.

Το Grand Prix της Αυστραλίας ήταν εκείνο που έμελλε να σταματήσει το σερί που είχε χτίσει ο Μαξ Φερστάπεν με τις συνεχόμενες νίκες στη Formula 1.

Ο Ολλανδός πιλότος εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στο δεξί φρένο. Έτσι στις δηλώσεις του στάθηκε στο εν λόγω πρόβλημα, αλλά και στο ότι γνώριζε πως κάποια στιγμή το σερί θα σταματούσε.

Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:

«Βασικά το πίσω δεξί φρένο κόλλησε από την πρώτη στιγμή που έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, οπότε οι θερμοκρασίες άρχισαν να ανεβαίνουν μέχρι τη στιγμή που φυσικά πήρε φωτιά. Είχα μια δύσκολη στιγμή μετά τον πρώτο γύρο, η θερμοκρασία ανέβαινε διαρκώς, οπότε δούλευε σαν να είχε χειρόφρενο. Φυσικά εγώ δεν ήξερα ότι συνέβαιναν όλα αυτά, απλά αισθανόμουν ότι δεν ήταν καλή η ισορροπία του αυτοκινήτου. Η ομάδα μπορούσε να δει τι γινόταν, αλλά δεν ξέρουν τι το προκάλεσε.

Είχαμε πολλούς καλούς αγώνες στη σειρά και αξιοπιστία. Και ήξερα ότι θα έρθει κάποια μέρα που θα έχεις και μια εγκατάλειψη, και δυστυχώς αυτή η μέρα ήταν η σημερινή. Είχαμε ένα πολύ καλό σερί διάρκειας δύο ετών, κι αυτό είναι από μόνο του πολύ εντυπωσιακό.

Δεν θέλεις βέβαια ποτέ να έχεις κάτι τέτοιο, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να καταλάβουμε γιατί συνέβη. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να τερματίσω, καθότι είχαμε καλές ελπίδες για τη νίκη. Η ισορροπία του αυτοκινήτου μου έδινε αρκετά καλή αίσθηση, βελτιωμένη σε σχέση με τις συστοιχίες γύρων που κάναμε στις ελεύθερες δοκιμές. Αλλά ναι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν είναι στον έλεγχό σου»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ