Τα ρεκόρ που «κυνηγά» ο Μαξ Φερστάπεν μέσα στο 2022

Τα ρεκόρ που «κυνηγά» ο Μαξ Φερστάπεν μέσα στο 2022

Ο Μαξ Φερστάπεν την φετινή σεζόν είναι ανίκητος, «φλερτάροντας» έντονα με το δεύτερο σερί πρωτάθλημα της καριέρας του, ωστόσο πριν το κλείσιμο της αυλαίας στην φετινή σεζόν έχει μεγάλες πιθανότητες και να «σπάσει», ορισμένα σημαντικά ρεκόρ στην Ιστορία του σπορ.

Μέχρι και τον Ιούλιο Μάξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ πήγαινα μαζί χέρι – χέρι, Red Bull και Ferrari εναλλάσσονταν στην κορυφή των οδηγών της Formula 1.

Όλοι οι φαν του σπορ είχαν την εντύπωση πως θα ζούσαν, ένα ανάλογο πρωτάθλημα με αυτό του 2021, το οποίο κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα στο Αμπου Ντάμπι, ο οποίος σήκωσε αρκετή… σκόνη.

Ωστόσο, από τη νίκη του Ολλανδού πιλότου στο Πολ Ρικάρ και μέχρι σήμερα είναι ανίκητος, με πέντε διαδοχικές καρό σημαίες. Αυτό έχει αναγκάσει την Σκουντερία να στρέψει το βλέμμα της στην εξέλιξη του μονοθέσιου του 2023, αφήνοντας έτσι το πεδίο ελεύθερο στον Φερστάπεν για να σπάσει πολλά σημαντικά ρεκόρ της ιστορίας της F1.

Διαβάστε επίσης: Κάνει πλάκα ο Φερστάπεν και αγγίζει το 2ο σερί πρωτάθλημα

Περισσότερες νίκες σε μια σεζόν

Κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ, είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ από το 2004, από την εποχή δηλαδή που η Φερράρι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός πιλότος είχε τότε πετύχει 13 νίκες σε μια σεζόν με συνολικά 18 αγώνες, ενώ η φετινή -η εκτενέστερη της ιστορίας- έχει 22 GP.

Μεγαλύτερο σερί νικών

Το σερί εννέα συνεχόμενων νικών είναι ένα ρεκόρ που πρώτος σημείωσε ο Αλμπέρτο Ασκάρι με τη Ferrari από το GP Βελγίου του 1952 μέχρι τον ίδιο αγώνα της επόμενης σεζόν, και το ισοφάρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull Racing το 2013.

Μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε το πρωτάθλημα του 2013 με τη μεγαλύτερη διαφορά της ιστορίας – με 155 βαθμούς από τον Φερνάντο Αλόνσο, με μια αρκετά λιγότερο ανταγωνιστική Ferrari. Ο Φερστάπεν έχει σήμερα 116 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Σαρλ Λεκλέρ.

Περισσότεροι βαθμοί σε μία σεζόν

Ένα ρεκόρ το οποίο κατέχει ο Λουίς Χάμιλτον από το 2019. Ο Βρετανός είχε τότε συγκεντρώσει 413 βαθμούς, με το ίδιο σύστημα βαθμολόγησης – αλλά με έναν αγώνα λιγότερο στη σεζόν.

Ο Μαξ έχει τώρα 335 βαθμούς και αν κερδίσει τα πάντα θα φτάσει τους 499. Συνεπώς, χρειάζεται μόνο τους μισούς σχεδόν από τους διαθέσιμους.

Περισσότεροι ταχύτεροι γύροι

Σε περίπτωση που ο Μαξ Φερστάπεν κερδίσει και τους 6 ταχύτερους γύρους που απομένουν φέτος, τότε θα σπάσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος σημείωσε 10 το 2004, αλλά και ο Κίμι Ραικόνεν το 2005 και 2008.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ