Λεμπ στο «10»: «Η Σβίατεκ έχει κάτι το μοναδικό…» (pics+vids)

Λεμπ στο «10»: «Η Σβίατεκ έχει κάτι το μοναδικό…» (pics+vids)

Η Αμερικανίδα Τζέιμι Λεμπ, που είχε αντιμετωπίσει την Ιγκα Σβίατεκ στο US Open, μιλάει αποκλειστικά στο «10» για τη νέα πριγκίπισσα του παγκοσμίου τένις.

«Είναι ευλογημένη από τον Θεό, θα γίνει Νο.1», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο «10» πριν από λίγες ημέρες ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, Νταβίντ Τσελτ, μιλώντας για την Ιγκα Σβίατεκ πριν τον τελικό του Indian Wells με τη Μαρία Σάκκαρη. Επτά μέρες μετά, η 20χρονη Πολωνή έχει προσθέσει στο παλμαρέ της έναν ακόμα τίτλο και πλέον μετά την αποχώρηση της Ασλεϊ Μπάρτι από την ενεργό δράση βρίσκεται στο Νο.1 του κόσμου, απολαμβάνοντας την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η νεαρή τενίστρια έγινε η 28η παίκτρια που ανεβαίνει στην πρώτη θέση της WTA, ενώ αυτή ήταν η πρώτη αλλαγή που έγινε στο Νο.1 μετά το 2019, όταν ανέβηκε στην κορυφή η Ασλεϊ Μπάρτι. Παράλληλα, η Ιγκα έγραψε ιστορία και πέρασε στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις, καθώς έγινε η πρώτη Πολωνή που θα αγωνιστεί έχοντας δίπλα στο όνομά της το νούμερο 1.

Μια σπουδαία στιγμή για την Σβίατεκ, που βλέπει τους κόπους της να ανταμείβονται και τη σκληρή δουλειά που έχει ρίξει από μικρή να αποδίδει καρπούς, αναγκάζοντας ολόκληρο τον πλανήτη να υποκλιθεί μπροστά της. Στο μεγαλείο της. Όπως αξίζει σε μια πριγκίπισσα.

Μια δικαίωση ακόμα και για τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος θα είναι περήφανος για το… δημιούργημά του, καθώς όπως είχε αποκαλύψει η Ιγκα Σβίατεκ σε συνέντευξή της,  έχει ως πρότυπό της τον θρυλικό Ισπανό και μάλιστα έχει αντιγράψει το παιχνίδι του!

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Πολωνή βρίσκεται και τυπικά στο Νο.1 του κόσμου, με το μέλλον της να διαγράφεται λαμπρό και άπαντες πλέον να περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο… θαύμα της. To10.gr λίγες ώρες μετά την άνοδο της Ιγκα στην κορυφή της WTA,  συνομίλησε μια από τις τενίστριες που αντιμετώπισε πέρσι την 20χρονη στο US Open.

Την Αμερικανίδα Τζέιμι Λεμπ, Νο. 187 στην κατάταξη (Νο. 137 career high). Η 27χρονη είχε αντιμετωπίσει τον περασμένο Αύγουστο την Ιγκα Σβίατεκ στον πρώτο γύρο του US Open και μάλιστα τα είχε πάει εξαιρετικά, ωθώντας στα άκρα την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο.

«Πηγαίνοντας προς το κορτ ήμουν γεμάτη αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Επαιξα εξαιρετικό τένις. Επρεπε να είχα επιτεθεί περισσότερο στο δεύτερο σερβίς της. Να πάρω το πάνω χέρι στους πόντους που έπαιξε με δεύτερο σερβίς. Επρεπε να είχα εκμεταλλευτεί καλύτερα τις ευκαιρίες που είχα. Νομίζω, όμως, ότι σε γενικές γραμμές έκανα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κοντρόλαρα αρκετά τους πόντους. Ισως σε κάποιες στιγμές θα έπρεπε να είχα αντιδράσει λίγο καλύτερα. Να μην ήμουν τόσο επιθετική. Ακόμα, όμως, πιστεύω ότι η εμφάνισή μου ήταν πολύ καλή, δεδομένου ότι είχα απέναντί μου την Ιγκα Σβίατεκ», είχε αρχικά μιλώντας αποκλειστικά στο «10» η Αμερικανίδα τενίστρια.

Η Λεμπ μπορεί να είναι 27 ετών, αλλά είναι πολύ έμπειρη τενίστρια, έχοντας 11 χρόνια ενεργής παρουσίας στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου τένις. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αντιμετωπίσει τενίστριες που έχουν γράψει ιστορία, όπως είναι οι Βοζνιάκι και Οσάκα. Με την εμπειρία μπορεί να διακρίνει τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστεί την Ιγκα Σβίατεκ.

«Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο σκληρές τενίστριες που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Στο παρελθόν είχα παίξει μεταξύ άλλων απέναντι σε Βοζνιάκι, Οσάκα, Κενίν, Κόλινς, Μπράντι και Ζβονάρεβα, αλλά η Ιγκα ήταν πραγματικά κάτι το μοναδικό», ανέφερε αρχικά η Αμερικανίδα και πρόσθεσε: «Η Σβίατεκ έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι της. Είναι επίσης πολύ ανταγωνιστική και αυτό την έχει βοηθήσει να φτάσει στην κορυφή», ανέφερε χαρακτηριστικά η 27χρονη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Loeb (@jloeb308)

Οσο για το ποιο είναι το μεγάλο όπλο της Πολωνής; Ο τρόπος που καταφέρνει μέσα στο γήπεδο να γυρίσει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Η ταχύτητα. Η άμεση αντίδραση. Η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση κατά τη διάρκεια του πόντου. «Εχει πολύ ευέλικτο παιχνίδι και αντεπιτίθεται πολύ καλά. Όταν έχεις το πλεονέκτημα στον πόντο, βρίσκει τον τρόπο να αντιστρέψει τα πράγματα και να πάρει αυτή το πλεονέκτημα. Από την άμυνα, γυρίζει τούμπα την κατάσταση. Μπαίνει μέσα στο κορτ και βγαίνει στην επίθεση. Είναι πολύ ανταγωνιστική και παλεύει μέχρι το τέλος», τόνισε μιλώντας στο «10».

Η ανταγωνιστικότητα και το refuse to lose ήταν τα δύο χαρακτηριστικά που γοήτευσαν την Ιγκα Σβίατεκ όταν ήταν μικρή και έβλεπε τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός δεν τα παρατάει ποτέ. Ακόμα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το ίδιο κάνει και η Πολωνή, που παλεύει σε κάθε μπαλιά. Σε κάθε πόντο. Κάθε φάση. Η 20χρονη, που χτίζει τη δική της αυτοκρατορία και πλέον είναι και με τη βούλα η καλύτερη τενίστρια στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ