Ζορίστηκε, αλλά συνεχίζει στο Roland Garros ο Τσιτσιπάς (3-1)

Ζορίστηκε, αλλά συνεχίζει στο Roland Garros ο Τσιτσιπάς (3-1)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Γίρι Βέσελι, αλλά με την εμπειρία του, πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο (3-1).

Λύγισε τον Βέσελι και συνεχίζει στον δεύτερο γύρο του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς (3-1).

Ο Ελληνας τενίστας δυσκολεύτηκε κόντρα στον Τσέχο (7-5, 6-3, 4-6, 7-6|7|), Νο. 452 στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο έβγαλε αντίδραση και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Καρμπάγιες Μπαένα-Νάβας.

Διαβάστε επίσης: Οι δύο κινήσεις που θα καθορίσουν τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν

Στο πρώτο σετ αν και τα βρήκε αρκετά σκούρα στην αρχή και έφτασε μέχρι να βρεθεί πίσω με 5-3 κατάφερε να κάνει 2 break στη συνέχεια και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-5. Δυνατό του σημείο στο πρώτο σετ ήταν τα 4 συνεχόμενα love service games που έκανε και του έδωσαν ψυχολογία για την ανατροπή.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους και να ανταλλάσσουν συνεχώς χτυπήματα σε μεγάλα ράλι. Μετά το break που έκανε ο Στέφανος για το 4-2 δεν αντιμετώπισε κάποιο θέμα από τον Βέσελι και έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 6-3.

Πολύ κοντά οι δύο τενίστες στο 3ο σετ με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει τα love service game. Ο Βέσελι με πολύ καλά πρώτα σερβίς κρατούσε το σερβίς του και δεν άφηνε τον Στέφανο να πάρει κεφάλι στο σκορ και τελικά βρήκε το break εκεί που χρειαζόταν και με 6-4 έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σετ.

Έτσι ο Βέσελι μείωσε σε 2-1 σετ και έμενε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς μπήκε αρκετά συγκεντρωμένος στο τέταρτο σετ και έκανε νωρίς break στον Βέσελι για το 2-1, με τον Τσέχο να κάνει στο «καπάκι» break για το 2-2 και να ανατρέπει πλήρως το σκηνικό, κρατώντας το σερβίς του για το 3-2. Αν και ο Βέσελι είχε διπλό break point για να κάνει το 5-3 ο Τσιτσιπάς με 4 συνεχόμενους πόντους κρατήθηκε μέσα στο set.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Βέσελι που σε ένα game κράτησε πάνω από 7 λεπτά «έσβησε» 3 break point του Στέφανου για να κάνει το 5-4. Ακολούθησαν 2 love service games από τους δύο τενίστες για το προβάδισμα του Βέσελι με 6-5. Ισοφάρισε σε 6 όλα ο Τσιτσιπάς και όλα κρίθηκαν στο tie break. Εκεί, ο Ελληνας τενίστας έφερε τα πάνω-κάτω, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ