Πάνω απ’ όλα ας απολαύσουμε την Τιτανομαχία!

Πάνω απ’ όλα ας απολαύσουμε την Τιτανομαχία!

Με το μεγάλο ντέρμπι Τζόκοβιτς-Ναδάλ που θα κοντραριστούν με έπαθλο την κατάκτηση του Grand Slam της Μελβούρνης καταπιάνεται στοιχηματικά ο Νίκος Καπίρης.

Οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου είναι στον τελικό του Αυστραλιανού όπεν! Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Σέρβος εξαρχής ήταν φαβορί για το τρόπαιο και ήταν η βασική επιλογή στα μακροχρόνια για το τουρνουά. 1.80 στον Τζόκοβιτς, 2.15 στον Ισπανό για τη νίκη από τους μπουκ. Είναι φυσιολογικό το μικρό προβάδισμα στον Τζόκοβιτς, όμως σε όποιον κι αν ποντάρετε θα είναι μια νορμάλ επιλογή. Στα μεταξύ τους ο Τζόκοβιτς προηγείται με 27-25, έχει 12-3 νίκες στα πρόσφατα 15 ματς, ενώ εκτός χωμάτινης επιφάνειας έχει να χάσει από τον Ισπανό από το 2013 (US Open). Όμως αν απομονώσουμε τα Γκραν Σλαμ, ο Ναδάλ έχει προβάδισμα στις νίκες με 9-5! Τα στατιστικά έχουν μικρή σημασία, στις ηλικίες που βρίσκονται και με τη νέα γενιά να έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και οι δύο γνωρίζουν πως οι ευκαιρίες για τίτλους δεν θα είναι μόνιμα δικό τους προνόμιο. Θα δώσουν τα πάντα για το τρόπαιο, οπότε περιμένω έναν επικό αγώνα. Ο Ναδάλ είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος, στα 32 του έχει καταφέρει να βελτιώσει κι άλλο το σερβίς του, όμως και ο Τζόκοβιτς είναι σε σούπερ κατάσταση, ενώ δεν θεωρώ πως η μία μέρα παραπάνω ξεκούραση για τον Ράφα θα παίξει ρόλο. Ο Τζόκοβιτς έπαιξε άλλωστε 1,5 σετ με τον Νισικόρι, ήταν μια απλή προπόνηση. Θα είναι μεγάλο ματς σε ποιότητα και διάρκεια, ίσως να έχει και 5 σετ, όμως συχνά στα μεταξύ τους προκύπτουν και σετ τύπου 6/2, 6/3, οπότε καλύτερα να ΜΗΝ ποντάρετε σε μεγάλο λάιν για γκέιμ (π.χ. 46,5).

Ασφαλής πρόβλεψη για το νικητή δε μπορεί να υπάρξει. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη στα καθοριστικά σημεία θα πάρει το τρόπαιο. Το 2,15 του Ναδάλ έχει φυσικά αξία, καθώς για μένα οι πιθανότητες είναι μόνο στο 53-47% υπέρ του Σέρβου και όχι παραπάνω. Επίσης, μια απόδοση που μου έκανε εντύπωση και θα πονταριστεί είναι το 2.00 για τον Ναδάλ να πάρει το 1ο σετ. Αξίζει το ρίσκο γιατί πολύ απλά είναι εφικτό.

Πέρα από το στοιχηματικό κομμάτι, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα είναι καλό να απολαύσουμε αυτόν τον τελικό. Το τένις είναι εκπληκτικό άθλημα, ειδικά όταν συμμετέχουν οι κορυφαίοι. Ίσως γίνει ένας ιστορικός τελικός που θα θυμόμαστε για χρόνια, όπως αυτός του 2012 μεταξύ τους, όταν ο Τζόκοβιτς είχε νικήσει με 5/7, 6/4, 6/2, 6/7, 7/5 έπειτα από 6 ώρες υπερπροσπάθειας!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ