ΣΥΡΙΖΑ: Κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΥΡΙΖΑ: Κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα προασπίσουν τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση και την οποία υπογράφουν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας αρμόδιος για τον Αθλητισμό Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδια για ζητήματα διαφάνειας Ραλλία Χρηστίδου, υπογραμμίζουν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξη Κούγια για το παρασκήνιο πίσω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Eλλάδα – Γαλλία 15-7: «Πάτησε» τις Γαλλίδες και προκρίθηκε στις «4» της Ευρώπης

Όπως αναφέρουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «στις πρόσφατες δηλώσεις του ο αντιπροέδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε πρωτοφανείς καταγγελίες μιλώντας για “εγκληματική οργάνωση που έχει καθίσει σαν βδέλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο”, αναφέροντας ότι, “πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου”, ότι, “δεν είναι δυνατόν εγκληματική οργάνωση να διοικεί το ποδόσφαιρο”, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που “δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και κυκλοφορούν με τεράστια αυτοκίνητα, με τεράστιους μισθούς” και συνεχίζοντας, επέρριψε ευθύνες προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό λέγοντας “υπεύθυνος είναι αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του κράτους”, προσκαλώντας τον “να πάρει θέση και να διακόψει το ελληνικό πρωτάθλημα, να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα του ανιψιού του σε όλους αυτούς τους εγκληματίες”».

Η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά από την κυβέρνηση όχι μόνο να απαντήσει στις καταγγελίες του κ. Κούγια, αλλά να παρέμβει ώστε να υπάρξει διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Οι ως άνω καταγγελίες συνιστούν κόλαφο και υποχρεώνουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού όχι μόνο να πάρουν δημοσίως, ξεκάθαρη θέση απέναντι στα καταγγελλόμενα, αλλά και να προβούν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα προασπίσουν τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός χαρακητρίζει «μόρφωμα που σαπίζει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμπληρώνοντας ότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ «επιρρίπτει ευθύνες« στην ίδια την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις αρμόδιες Αρχές.

«Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι, ο δήθεν ορμητικός μεταρρυθμιστικός οίστρος της κυβέρνησης έχει εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες των επιχειρηματικών συμφερόντων που την στήριξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα» συμπληρώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «είναι πλέον μάταιο να αναμένει κανείς, από μία κυβέρνηση που ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ