Γάζα: Ο Νετανιάχου ενέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα – Οι ΗΠΑ δεν έχουν δει σχέδιο για τους αμάχους

Γάζα: Ο Νετανιάχου ενέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα – Οι ΗΠΑ δεν έχουν δει σχέδιο για τους αμάχους

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις πιο πρόσφατες προτάσεις για συμφωνία για τους ομήρους από τη Χαμάς αλλά δήλωσε ότι μια αποστολή θα μεταβεί στο Κατάρ για να συζητήσει τη θέση του Ισραήλ για μια πιθανή συμφωνία.

Ανέφερε επίσης ότι ο Νετανιάχου ενέκρινε τα σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Γάζας όπου έχουν βρει καταφύγιο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και δήλωσε ότι ο στρατός ασχολείται με επιχειρησιακά θέματα και ετοιμάζει την απομάκρυνση των αμάχων.

Η ανάρτηση της Jerusalem Post για την απόφαση Νετανιάχου:

Οι ΗΠΑ δεν έχουν δει σχέδιο για τους αμάχους

Οι ΗΠΑ πρέπει να δουν ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο στη Ράφα, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Μπλίνκεν, τα σχόλια του οποίου έγιναν αφού το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ενέκρινε σχέδια για εισβολή στη Ράφα, τόνισε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δει ακόμη τέτοιο σχέδιο.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν όσο καιρό και όσο σκληρά χρειαστεί για να εφαρμοστεί ένα σχέδιο για τη Ράφα.

Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι που βρίσκουν καταφύγιο στη νότια πόλη Ράφα, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 31.490 Παλαιστίνιους σε όλη τη Λωρίδα τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η πρώτη αντίδραση του Αμπάς

Το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσουν μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έγκριση μιας τέτοιας επιχείρησης θα οδηγήσει σε άλλη μια σφαγή και σε πρόσθετο εκτοπισμό των Παλαιστινίων και ο κόσμος πρέπει να δράσει για να το αποτρέψει αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ