Αποσύρθηκε ο Τζάστιν Γκάτλιν (vid)

Αποσύρθηκε ο Τζάστιν Γκάτλιν (vid)

Ο Τζάστιν Γκάτλιν, ένας από τους πιο γρήγορους, αλλά και αμφιλεγόμενους σπρίντερ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον στίβο.

Τέλος εποχής για τον Τζάστιν Γκάτλιν. Ο Αμερικανός δρομέας με πάμπολλες διακρίσεις στις μικρές αποστάσεις του στίβου, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα ταρτάν σε ηλικία 40 ετών.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 κι ανέβηκε στο βάθρο και στα 200μ. και στη σκυταλοδρομία 4χ100μ.

Δύο χρόνια μετά πιάστηκε ντοπαρισμένος και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό οκτώ ετών και όχι ισόβια, παρότι ήταν η δεύτερη φορά που βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες.

Τελικά τα οκτώ χρόνια έγιναν τέσσερα και ύστερα συνέχισε την πορεία του. Για πολλά χρόνια ήταν το αντίπαλο δέος του Γιουσέιν Μπολτ, παίρνοντας συνήθως δεύτερες θέσεις.

Συνολικά κατέκτησε:

5 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες
10 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα
2 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού στίβου
3 μετάλλια σε Κύπελλα συταλοδρομιών

Ο ίδιος ανακοίνωσε το «αντίο» με ένα γράμμα στο άθλημα, μέσω Instagram. Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Αγαπημένε μου Στίβε

Από τη στιγμή που κατάλαβα πως μπορούσα να τρέξω αυτό έκανα. Ήταν κάτι που έμοιαζε τόσο σωστό, τόσο ελεύθερο, τόσο σαν εμένα.

Σε αγάπησα

Απ’ όταν έτρεχα στην παιδική χαρά, στις πλάγιες γραμμές γηπέδων football, όταν αγωνιζόμουν με παιδιά που έκαναν ποδήλατο. Η ζωή μου άλλαξε από τη στιγμή που έμαθα το όνομά σου… Στίβος.»

Δείτε την ανάρτηση εδώ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ