Ο Τζόελ φέρνει ασφάλεια και προεκτάσεις

Ο Τζόελ φέρνει ασφάλεια και προεκτάσεις

Γιατί ο Μπολομπόι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα... Oσκαρ μέσα από τον supporting ρόλο του. Γράφει ο Μιχάλης Στεφάνου.

Τα ανυπέρβλητα εμπόδια στην περίπτωση του Μιλουτίνοφ έφεραν αμέσως στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του Σέρβου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Τζόελ Μπολομπόι. Ο 28χρονος ψηλός ξεχώρισε αμέσως στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα, το όνομά του κυκλώθηκε χωρίς αναστολές κι η προσπάθειά απόκτησής του -παρότι καθόλου εύκολη- ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την διοίκηση.

Ο Μπολομπόι είχε ένα διόλου ευκαταφρόνητο συμβόλαιο στην ρωσική ομάδα, το οποίο έφτανε τα 1,4 εκ. ευρώ ετησίως, ομως οι ερυθρόλευκοι έδειξαν επιμονή και τελικά κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του, δείγμα του πόσο πολύ ήθελαν να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη προσθήκη. Η μονοετής διάρκεια του συμβολαίου προέκυψε έπειτα από κοινή επιθυμία των δύο πλευρών κι έτσι η συμφωνία επετεύχθη χωρίς χρονοτριβές.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ετοιμάζει νέο «μπαμ» με Τόμας αν ο Ντόρσεϊ φύγει

Η τετραετία που έγραψε στο υψηλό και απαιτητικό περιβάλλον μιας ομάδας κι ενός προπονητή που ανήκουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αποτελεί την καλύτερη συστατική επιστολή για τον Μπολομπόι, αλλά δεν μαρτυρά το ταβάνι του. Μέσα από την αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού, αλλά κι από έναν ρόλο αρκετά αναβαθμισμένο, είναι βέβαιο ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις πτυχές του παιχνιδιού του.

Ο υψους 2.07μ. σέντερ/φοργουορντ με άνοιγμα χεριών στα 220 εκατοστά, αποτελεί ένα από τα πιο αθλητικά προφίλ ψηλών που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα και η επιλογή του από τον coach B ξεκινάει από τις αμυντικές του ικανότητες, αλλά και την συνέπεια με την οποία αναμένεται να οπλίσει την front line του Ολυμπιακού, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η ανετοιμότητα και τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Χασάν Μάρτιν, αλλωστε, ήταν και ο λόγος που ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του μ’ έναν παίκτη που του παρέχει πάνω από όλα ασφάλεια.

Συγκριτικά με τον Μάρτιν, ο Μπολομπόι θα επιτρέψει στους ερυθρόλευκους να ανεβάσουν το επίπεδο της άμυνάς τους, τόσο έξω από το ζωγραφιστό, όσο και πάνω από τη στεφάνη. Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά στην άμυνα με αλλαγές, να δώσει δυναμικά χετζ άουτ και φυσικά να προστατέψει το καλάθι. Η έφεση του στο επιθετικό ριμπάουντ είναι ένα ακόμα στοιχείο από εκείνα που θέτει σε προτεραιότητα ο 57χρονος προπονητής των Πειραιωτων.

Ουσιαστικά ο Αμερικανός αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα Mobile ψηλού, με ευχέρεια να τρέξει το γήπεδο, να βάλει δύναμη και να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία. Η συνύπαρξή του με τον Κώστα Σλούκα δε, που είναι ένας από τους κορυφαίους pick and roll γκαρντς, θα προσφέρει στην επίθεση του Ολυμπιακό κάποιες σημαντικές προεκτάσεις.

Τα αlley-oop που αποτελούσαν είδος προς… εξαφάνιση πέρυσι στο ΣΕΦ, αναμένεται να επιστρέψουν στο ερυθρόλευκο μενού, ενώ τα πολύ αποτελεσματικά σκριν του Μπολομπόι -σε συνδυασμό πιθανότατα με το άνοιγμα του γηπέδου από τον Πίτερς- θα επιτρέψουν τόσο στον Σλούκα, όσο και σε όποιον τον πλαισιώσει να βρουν περισσότερους χώρους και πιο καθαρές επιλογές εκτέλεσης και δημιουργίας. Επιπλέον, ο Μπλομπόι διαθέτει ένα αξιοπρεπές μακρινό σουτ, ενώ το γεγονός ότι εφόσον παραστεί ανάγκη μπορεί να παίξει και στο «4» αυξάνει την χρησιμότητά του.

Εν κατακλείδι οι νταμπλούχοι Ελλάδας φαίνεται να αναβαθμίζουν σημαντικά τη θέση «5» τους, τόσο σε διάρκεια όσο και σε εύρος δυνατοτήτων στις δύο πλευρές του παρκέ και φυσικά μεγαλώνουν τα επίπεδα αθλητικότητάς τους, μ’ έναν παίκτη που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα… Oσκαρ μέσα από τον supporting ρόλο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ