Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Μια έτοιμη και καλή ομάδα που χρειάζεται 2-3... πινελιές οι οποίες μπορούν να την εκτοξεύσουν.

Το έχουμε στο… αίμα μας να γκρινιάζουμε στην Ελλάδα και όταν έχουμε να κάνουμε με μεταγραφές και καθυστέρηση στον σχεδιασμό μιας ομάδας, γίνεται ακόμα πιο έντονη η μουρμούρα. Συμβαίνει έντονα στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, όχι και τόσο παράλογα αν σκεφτούμε πως στις 11 Ιουλίου οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει έναν παίκτη που σίγουρα θα είναι βασικός (Μάγκνουσον), έναν που θα διεκδικήσει θέση βασικού (Τσέριν) και δύο θεωρητικά εναλλακτικές λύσεις (Γκάνεα, Λοντίγκιν).

Φτάσαμε στο πρώτο φιλικό και ο Παναθηναϊκός στην αρχική του ενδεκάδα είχε μόνο παίκτες του περσινού ρόστερ. Έπαιξαν στο δεύτερο απέναντι στη Γουότφορντ οι τρεις εκ των τεσσάρων νεοφερμένων, οι Γκάνεα, Τσέριν και Λοντίγκιν.

Πάντα όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα το μυαλό κάνει… focus στο αγωνιστικό. Θα αναλύσεις τι λείπει, τι χρειάζεται, αλλά κυρίως θα δεις τη γενικότερη εικόνα της ομάδας. Και η γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Γουότφορντ ήταν άκρως ενθαρρυντική.

Για την περίοδο που είμαστε, στα μέσα δηλαδή του καλοκαιριού, ο Παναθηναϊκός έβγαλε στοιχεία που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έως και εντυπωσιακά. Συνοχή στο παιχνίδι του, καλή κυκλοφορία της μπάλας, αυτοματισμούς και μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Που θα γίνει ακόμα καλύτερη όταν θα μπει ο Μάγκνουσον.

Άρεσαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα όταν αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος, άρεσε που ο Παναθηναϊκός έδειξε να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι και σου έδωσε την εντύπωση πως είναι μια ομάδα που συνεχώς εξελίσσεται. Και σε κάνει να… ανυπομονείς για τα προσεχώς.

Διαβάστε επίσης: Γιοβάνοβιτς – «Εκεί θέλουμε ενίσχηση»

Δεν έγινε… Μπαρτσελόνα, έχει χτυπητές αδυναμίες, που πρέπει να «τρέξει» για να τις καλύψει. Για παράδειγμα το θέμα του σέντερ φορ σε κάνει να απορείς για ποιον λόγο δεν μπαίνει σε προτεραιότητα. Μπορεί να στοιχίσει στους «πράσινους» η έλλειψη ενός επιθετικού, αφού επί της ουσίας υπάρχει μόνο ο Ιωαννίδης. Ο Καρλίτος δεν χρησιμοποιήθηκε καν ως «9αρι» χθες, προτιμήθηκε ο Καμπετσής με τον Ισπανό πίσω του, σε έναν χώρο που τον βολεύει περισσότερο.

Η εικόνα του Τσέριν στο δεύτερο μέρος που αγωνίστηκε αφήνει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να την… ψάξει περισσότερο για ένα ποιοτικό χαφ, όχι όμως να φτάσουμε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και να μην τον έχει φέρει. Όπως επίσης πρέπει να φέρει και εξτρέμ. Έχει μόνο δύο! Αν ο Αϊτόρ ή ο Παλάσιος πάθουν κάτι, θα αναγκαστεί να πάει είτε σε επιλογές με ρίσκο (ο Βαγιαννίδης έπαιξε χθες δεξί εξτρέμ, άρεσε, αλλά δεν μπορεί να πέσει στα βαθιά), είτε σε «μπαλώματα» τύπου Ιωαννίδη στα άκρα με Καρλίτος στην κορυφή. Δε θα είναι αποτελεσματικό, το προσπάθησε κάποτε ο Μπόλονι, αλλά δεν…

Η καλή εικόνα του Παναθηναϊκού για την εποχή και απέναντι σε μια βρετανική ομάδα είναι ενθαρρυντική για το μέλλον, φτιάχνει την ψυχολογία του κόσμου, που περιμένει και τα επόμενα δείγματα.

Οι «πράσινοι» έχουν μια ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη: να προσθέσουν 2-3 «πινελιές» ποιότητας σε μια ήδη έτοιμη ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ