«Παγκόσμια Πρωταθλήτρια» η NIKE

«Παγκόσμια Πρωταθλήτρια» η NIKE

Στον άτυπο ανταγωνισμό των μεγαθηρίων της αθλητικής ένδυσης στο Μουντιάλ, η NIKE είναι η μεγάλη νικήτρια καθώς ντύνει τόσο την Κροατία όσο και τη Γαλλία.

Πίσω από τις ποδοσφαιρικές μάχες που συναρπάζουν εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλων κάθε τέσσερα χρόνια στο εκάστοτε Μουντιάλ, μαίνονται άλλες εξωποδοσφαιρικές οι οποίες μάλιστα είναι πολύ πιο έντονες και αδυσώπητες αφού έπαθλο είναι το χρήμα, το πρεστίζ και η διεθνής αναγνώριση. Είναι οι οικονομικές μάχες των χορηγών και των εταιριών αθλητικής ένδυσης που «ντύνουν» τις 32 ομάδες του Μουντιάλ. Στη μάχη των τελευταίων, τρεις μέρες πριν τον τελικό, έχουμε ήδη την… πρωταθλήτρια κόσμου!

Σε εταιρικό επίπεδο, οι σαμπάνιες έχουν ήδη ανοίξει στα γραφεία της Nike, η οποία είναι η χορηγός εμφανίσεων και των δύο φιναλίστ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο αμερικανικός κολοσσός βλέπει δύο «δικές του» ομάδες να φτάνουν στον τελικό, καταγράφοντας μία πολύ σημαντική νίκη έναντι των ανταγωνιστών του και ιδιαίτερα της Adidas, η οποία μάλιστα είχε περισσότερες εκπροσώπους στην τελική φάση του Μουντιάλ (12 έναντι 10 της NIKE), αλλά είδε την πιο φημισμένη πελάτισσά της, την εθνική Γερμανίας, να αποκλείεται από τη φάση των ομίλων.

«Είχαμε τρεις ομάδες στην τετράδα των ημιτελικών και δύο εξ αυτών έφτασαν στον τελικό, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά για τη NIKE. Βρισκόμαστε πάνω από 20 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε έναν τελικό όπου και οι δύο ομάδες φοράνε NIKE», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος της αμερικανικής εταιρείας, Ελιοτ Χιλ, που πρόσθεσε ότι το 65% των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φορούσαν παπούτσια της NIKE.

Εκτός από τη NIKE και την Adidas, που έχουν τη «μερίδα του λέοντος» στο χώρο του ποδοσφαίρου, στο Μουντιάλ της Ρωσίας εκπροσωπήθηκαν ακόμη έξι εταιρείες: τέσσερις ομάδες είχαν ως χορηγό εμφανίσεων την Puma, δύο τη New Balance, ενώ από μία ομάδα είχαν οι Errea, Hummel, Uhlsport and Umbro, με την τελευταία πάντως να έχει την πιο… χαρακτηριστική εμφάνιση, αυτή του Περού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ