Στίβος : Στον δρόμο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι Βασιλείου και Σπανουδάκη

Στίβος : Στον δρόμο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι Βασιλείου και Σπανουδάκη

Η Ειρήνη Βασιλείου έκανε το όριο της EAA στα 400μ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον προσεχή Αύγουστο, στην πρώτη της φετινή εμφάνιση στο αγώνισμα. Πολύ καλή κούρσα είχαμε στα 200μ γυναικών, όπου η Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε πρώτη σε 23.24 κι έχασε για λίγο το όριο για το ευρωπαϊκό του Βερολίνου, αλλά έδειξε ότι σύντομα μπορεί να τα καταφέρει.

Αρκετές καλές επιδόσεις είχαμε κατά την διάρκεια των αγώνων στίβου στο διεθνές μίτινγκ «70ά Βενιζέλεια» που διοργάνωσε με επιτυχία ο ΑΟ Κύδων στο εθνικό στάδιο Χανίων, όπου οι φίλαθλοι το κατέκλυσαν δίνοντας δυναμικό παρών. Την έναρξη κήρυξε ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός που είχε και συνάντηση με την διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων.

Επίσης εξαιρετική ήταν η σκέψη των διοργανωτών και του προέδρου του ΑΟ Κύδων Σάκη Κουβάτσου, με την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της σκυταλοδρομίας «Ειρήνης» εντός του σταδίου. Συγκεκριμένα 800 νέοι από 4 Δήμους του Νομού Χανίων και 28 σωματείων συμμετείχαν στην εκδήλωση για την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιστέγασμα της εκδήλωσης ήταν και η συμμετοχή του βραζιλιάνικου φολκλορικού συγκροτήματος «Καποέιρα» που παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους στους θεατές των Βενιζελείων και καταχειροκροτήθηκαν.

Στους αγώνες τώρα, η Ειρήνη Βασιλείου έκανε το όριο της EAA στα 400μ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον προσεχή Αύγουστο, στην πρώτη της φετινή εμφάνιση στο αγώνισμα. Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν κατάφερε πάντως να κάνει για λίγο το όριο του ΣΕΓΑΣ, όπως απαιτείται, αλλά έδειξε ότι πολύ σύντομα θα τα καταφέρει.

«Θέλω να κάνω τουλάχιστον μία ακόμη κούρσα, γιατί έκανε μεν το ευρωπαϊκό όριο, αλλά θέλω το όριο και του ΣΕΓΑΣ. Δεν έμεινα ικανοποιημένη από την επίδοση, ήθελα κάτι καλύτερο. Θα κάνω δύο ακόμη κούρσες το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό (Ελβετία) κι ελπίζω για το καλύτερο», δήλωσε μετά την κούρσα της η Βασιλείου.

Καλή παρουσία είχε και η 20χρονη Βαρβάρα Γρύλλου, που ήταν τέταρτη στα 400μ με 55.06, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ.

Πολύ καλή κούρσα είχαμε στα 200μ γυναικών, όπου η Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε πρώτη σε 23.24 κι έχασε για λίγο το όριο για το ευρωπαϊκό του Βερολίνου, αλλά έδειξε ότι σύντομα μπορεί να τα καταφέρει, ενώ σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ. Το ίδιο ισχύει και για την Άρτεμις Αναστασίου που τερμάτισε 4η σε 24.13 και δεν κατάφερε για λίγα δέκατα να κάνει το όριο για το παγκόσμιο Ε-Ν στο Τάμπερε. Δεύτερη τερμάτισε η Βικτόρια Ζιάμπκινα από το Καζακστάν με 23.35.

«Ακόμη είναι αρχή της σεζόν και η πρώτη μου κούρσα στα 200μ. Είμαι κοντά στο όριο και ευελπιστώ ότι θα το πιάσω μέχρι τον Ιούλιο. Με την σκυταλοδρομία 4χ100μ η οποία αποτελείται από καλές αθλήτριες, θέλουμε να συμμετάσχουμε στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα αλλά και στο ευρωπαϊκό», είπε μετά την κούρσα της η Σπανουδάκη.

Η Ουκρανή παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν, Όλια Σαλαλαντούχα ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 14.20μ, που είν αι και η καλ;yτερη φετινή της επίδοση, με δεύτερη την Ρωσίδα Ιρίνα Γκουμένιουκ με 13.58, και τρίτη την Νεφέλη Παναγιωτοπούλου με 12.83μ.

Η Σοφία Υφαντίδου ήταν νικήτρια στον ακοντισμό με 55.00μ, αλλά το πρόβλημα με την ίωση που αντιμετώπισε δεν της επέτρεψε μια καλύτερη βολή. «Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι στα Χανιά, όπου έχω ευχάριστες αναμνήσεις. Σήμερα τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα. Αντιμετώπισα μια ίωση τις δύο τελευταίες ημέρες. Μεγάλος στόχος μου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το όριο για το ευρωπαϊκό», είπε μετά τη νίκη της.

Δεύτερη ήταν η 39χρονη Ιταλίδα Ζάρα Μπάνι με 53.44, η οποία δήλωσε: «Χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια και τον αγώνα μου στα Βαρδινογιάννεια συμμετείχα και στα Βενιζέλεια, είμαι ευχαριστημένη και στόχος μου είναι το όριο για το Βερολίνο».

Η Λίλη Αλεξούλη αναδείχθηκε νικήτρια στο μήκος γυναικών με 6.28μ και τη βοήθεια του ανέμου (2.9), με δεύτερη την Ανδριάννα Γράβαλου με 6.13μ )2.6) και τρίτη την Ελένη Κουτσαλιάρη με 6.10μ (1.6).

Ο Κύπριος σπρίντερ Παϊσιος Δημητριάδης πρώτευσε στα 100μ ανδρών με 10.54, με δεύτερο τον Μάκη Στεργιούλη με την ίδια επίδοση και τη βοήθεια του φώτο φίνις για να αναδειχθεί ο νικητής, με τρίτο τον Κώστας Ζήκο με 10.61.

Στα 100μ των γυναικών νικήτρια ήταν η Ιταλίδα Ιρένε Σιραγκούσα με 11.49 που δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την επίδοσή μου, αφού πριν δύο ημέρες έκανα και 200μ . Είναι η πρώτη εμφάνισή μου στην Ελλάδα, ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση και με χαρά μου θα ερχόμουν και τον επόμενο χρόνο στο μίτινγκ».

Στα 200μ των ανδρών ο Παναγιώτης Τριβυζάς δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, αφού τερμάτισε σε 21.20 και δεν Κατέφερε να πιάσει το όριο για το Βερολίνο που ήταν ο στόχος του. Στο μήκος κέρδισε ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7.80, με δεύτερο τον Τάσο Γαλαζούλα 7.79μ και τρίτο τον Νίκο Ξενικάκη με 7.67μ.

Ο Δημήτρης Τσιάμης δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσθέσει μία ακόμη νίκη στα 36 χρόνια του. Ο Έλληνας άλτης είχε καλύτερο άλμα στα 16.44μ, ενώ δεύτερος με 16.11μ ήταν ο Ουκρανός Ολεξάντερ Μαλοσίλοβ και τρίτος ο Παύλος Μπόφτσης με 16.02μ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ