ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη 4αδας για ΑΕΚ με σούπερ Γουίλιαμς και Γόντικα (95-89)

ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη 4αδας για ΑΕΚ με σούπερ Γουίλιαμς και Γόντικα (95-89)

Η ΑΕΚ επικράτησε σε ένα πολύ παραγωγικό παιχνίδι εντός έδρας του Κολοσσού με 95-89 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την 4άδα της κανονικής περιόδου που δίνει πλεονέκτημα στα playoffs της Basket League.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο κλειστό των Λιοσίων τον Κολοσσό Ρόδου για την 18η αγωνιστικής της Basket League. Έναν Κολοσσό που ήρθε από μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό όπου και έχασε από ένα τρίποντο του Βεζένκοφ στα 5’’.

Η αναμέτρηση λοιπόν ήταν εφάμιλλη με αυτή της περασμένης αγωνιστικής με τους Ροδίτες να δυσκολεύουν αρκετά την ΑΕΚ, αλλά να ηττούνται τελικά σε ένα ακόμα ματς με 95-89, το τέταρτο κατά σειρά.

Διαβάστε επίσης: «Τρελάθηκε» ο Καστίγιο: Θυμήθηκε την γκολάρα απέναντι στην ΑΕΚ και έστειλε μήνυμα ενόψει ντέρμπι! (vid)

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μπορεί να είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κομβικό καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν να μπουν στην κρίσιμη 4η περίοδο με ένα υπέρ τους +13 (81-68).

Ωστόσο ο Κολοσσός έτρεξε ένα επί μέρους 21-14, μείωσε μέχρι και το -5 (89-84), αλλά οι παίκτες του Ηλία Κατζούρη δεν επέτρεψαν σκέψεις ανατροπής, κλείνοντας το ματς ιδανικά με το τελικό 95-89 να έχει την ΑΕΚ 3η με 11 νίκες και 29 βαθμούς, έχοντας την ισοβαθμία με το 4ο Περιστέρι, με τον Προμηθέα Πατρών να βρίσκεται στο κατόπι τους με 27 βαθμούς και 10 νίκες αλλά και ένα ματς λιγότερο αφού αγωνίζεται αύριο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Γουίλιαμς (21π) και Γόντικας (17π), που έπαικαν και για τον απόντα Ακίλ Μίτσελ. Σημαντική συνεισφορά είχε ο Φλιώνης (10π/4 ριμπ/6 ασίστ) αλλά και ο Οριόλα στα πρώτα εν Ελλάδι μπασκετικά του βήματα (10π/7 ριμπ). Για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο Σταρκς ήταν εξαιρετικός (20π), ενώ στάθηκαν καλά και οι Ντίξον (12π) και Κατσίβελης (11π/4 ριμπ/6 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 51-46, 81-68, 95-89.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ