Πανιώνιος – Άρης 81-87

Πανιώνιος – Άρης 81-87

Με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να σημειώνει 27 πόντους, ο Αρης πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη επί του Πανιωνίου μέσα στη Νέα Σμύρνη με 87-81. Σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή τους πλέον οι κυανέρυθροι.

Σε ένα ματς εξαιρετικής σημασίας και για τους δύο, που πραγματοποιήθηκε στο σχεδόν κατάμεστο κλειστό της Νέας Σμύρνης, ο Αρης, χάρη σε έναν απίστευτο Λευτέρη Μποχωρίδη (27π.), επικράτησε το Πανιωνίου με 87-81!

Σπουδαία νίκη για τον αυτοκράτορα που ξεκολλάει για τα καλά από τις χαμηλές θέσεις και πλέον σιγά σιγά αρχίζει να βλέπει τον πλασάρισμα του σαφώς ψηλότερα. Πολύτιμοι για τους νικητές και οι Προύιτ, Τσαϊρέλης, Φλιώνης, ενώ θετικός στο ντεμπούτο του ήταν ο Ιβάν Μάρας. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ/σέντερ, αν και βρίσκεται στην ομάδα μόλις δύο μέρες, έδειξε οτι θα βοηθήσει, καθώς είναι αποτελεσματικός τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι.

Από την άλλη ο Πανιώνιος υπέστη οδυνηρή ήττα, καθώς θεωρούσε το συγκεκριμένο ματς «τελικό» στην υπόθεση παραμονή. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πάλεψε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, είχε σε καλή μέρα τους ΜακΝίλι και Σακελλαρίου, αλλά δεν κατάφερε να λυγίσει τον σαφώς ανώτερο Άρη. Στο 1-11 πλέον οι κυανέρυθροι, με τον Άρη να πηγαίνει στο 5-6.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ ψυχωμένος και εύστοχος από τα 6,75μ. (Σακελλαρίου, Γούντσον) με αποτέλεσμα α προηγηθεί με 14-2 στο 5! Ο Γιαννάκης πέρασε στο ματς τους Μποχωρίδη, Φλιώνη στα γκαρντ και λίγο αργότερα τον Πριούιτ, με την κατάσταση να αλλάζει άμεσα από εκείνο το σημείο.

Οι κίτρινοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους στην περιφέρεια, βρήκαν σκορ που δεν είχαν στα πρώτα λεπτά και κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους γηπεδούχους. Ο αυτοκράτορας βρήκε καλό ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ κι έτσι προηγήθηκαν δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου με 10 (34-44), χωρίς όμως να έχουν συνέχεια.

Ο Αρης παρουσίασε και πάλι μεγάλα προβλήματα στην άμυνα, επιτρέποντας αρχικά στον Πανιώνιο να μειώσει στην ανάπαυλα σε 42-47 και κατόπιν στο τρίτο δεκάλεπτο να πετύχει 25 πόντους (Σακελλαρίου, Χέντερσον, ΜακΝίλι)!

Το ματς είχε πάρει χαρακτήρα ντέρμπι, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια (55-59, 67-60 στο 30’). Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως ανέλαβε δράση ο Μποχωρίδης. Ο νεαρός γκαρντ σκόραρε, έκλεβε, οργάνωνε και γενικότερα έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Ετσι έφερε τον Αρη στο +8 (73-81), με 2 λεπτά για το τέλος, ωστόσο τίποτα δεν είχε τελείωσει.

Ο Πανιώνιος δεν τα παράτησε κι εκμεταλλευόμενος τη χαλαρότητα των κίτρινων πλησίασε στο καλάθι (81-83) χάρη σε τρίποντα τον Νταλό και ΜαΚνίλι με 21’’ για το φινάλε! Οι κυανέρυθροι έστειλαν τον Μπελ στις βολές, αυτός ευστόχησε (81-85 στα 20’’), όπως και στο επόμενο ζευγάρι και έτσι διαμορφώθηκε αυτό το τελικό 81-87.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-47, 67-66, 81-87

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ