Η… ψυχολογική μετάλλαξη του Παππά

Η… ψυχολογική μετάλλαξη του Παππά

Στο μπάσκετ και γενικά στον αθλητισμό η ψυχολογία είναι το «Α» και το «Ω» για την πορεία ενός αθλητή. Είτε μιλάμε για πρωταθλητισμό είτε για απλή ενασχόληση. Αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν τα «παρατάω», διότι δεν με γεμίζει αυτό που κάνω. Ο Νίκος Παππάς είναι ένας τέτοιος παίκτης. Η διαφορά είναι πως ποτέ δεν τα […]

Στο μπάσκετ και γενικά στον αθλητισμό η ψυχολογία είναι το «Α» και το «Ω» για την πορεία ενός αθλητή. Είτε μιλάμε για πρωταθλητισμό είτε για απλή ενασχόληση. Αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν τα «παρατάω», διότι δεν με γεμίζει αυτό που κάνω. Ο Νίκος Παππάς είναι ένας τέτοιος παίκτης. Η διαφορά είναι πως ποτέ δεν τα παράτησε, ακόμα κι όταν έβλεπε όλα τα παιχνίδια από τον πάγκο.

Μεγαλωμένος στην Αιδηψό, ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα μπασκετικά βήματα στον τοπικό Σύλλα. Κατάφερε όμως, με το πείσμα του και την οξυδέρκεια του να μεταπηδήσει στον Πανελλήνιο και από εκεί να… εκτοξευθεί. Μπιλμπάο, Πανιώνιος και τέλος Παναθηναϊκός. Πολλοί μίλησαν για το ταλέντο του, άλλοι έκαναν λόγο για τον άστατο χαρακτήρα του. Κανείς όμως, δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι ο 27χρονος γκαρντ θέλει απλά να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο. Να παίζει μπάσκετ, έχοντας όμως, έναν ιδιαίτερο τρόπο να… τραβάει τα βλέμματα όλα πάνω του.

Η περσινή σεζόν τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να στέφεται νταμπλούχος Ελλάδος και το Νίκο Παππά να έρχεται στα περισσότερα ματς από τον πάγκο. Λίγες ήταν οι στιγμές που ξεκίνησε βασικός. Η φυγή του Μάικ Τζέιμς το περασμένο καλοκαίρι, για τον μαγικό κόσμο του NBA, έδωσε το έναυσμα, στην ουσία, στον Νίκο Παππά να ξεκινήσει να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς. Ήξερε πως τώρα είναι η ευκαιρία του.

Η απόφαση του Τσάβι Πασκουάλ να μην αγοράσει άλλον παίκτη στη θέση του, αυτόματα του ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία. Η σεζόν ξεκίνησε και ο Έλληνας περιφερειακός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Πρώτη αγωνιστική (εκτός) με την Μπαρτσελόνα, για την Euroleague κι ο 27χρονος σημειώνει 20 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Όλα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους. Όλοι γνώριζαν πως θα βλέπαμε τον πραγματικό Νίκο Παππά. Και πράγματι! Για παραπάνω από 20 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ήταν εκ των κορυφαίων του «εξάστερου». Ενδεικτικό αυτού που λέμε είναι οι 10,1 πόντοι που σημείωνε κατά μέσο σε 19,2 λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα και σε παιχνίδια που δεν είχε πάλι, πολύ χρόνο συμμετοχής, όπως στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ (9η αγωνιστική της Regular Season), ήταν καθοριστικός, δίνοντας τη νίκη στους «πράσινους» (82-80 με βολές του Γκιστ στο τέλος) με το τρίποντό του στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (είχε διαμορφώσει το 80-78). Είχε την ψυχολογία να το κάνει.

Με τη δεύτερη έλευση του Μάικ Τζέιμς στον Παναθηναϊκό (δηλαδή από την 23η αγωνιστική και μετά) τα ποσοστά του Έλληνα γκαρντ, έπεσαν κατακόρυφα. Τόσο ο χρόνος συμμετοχής του, ο οποίος με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Βαλένθια (22 λεπτά) είναι κάτω των 15 λεπτών (13,7 κατά μέσο όρο), όσο και οι πόντοι του (4,5 κατά μέσο όρο), οι οποίοι όλοι είναι μονοψήφιοι.

Μένει να δούμε, αν στα πλέι οφ της Euroleague, αρχής γενομένης από το βράδυ της Τρίτης (17/04), κόντρα στη Ρεάλ, γυρίσει τελικά ο διακόπτης και ο Νίκος Παππάς ξαναβρεί τον εαυτό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ