Στην κορυφή της πράσινης λίστας: Αυτό είναι το τρίγωνο του Αταμάν για τον Παναθηναϊκό

Στην κορυφή της πράσινης λίστας: Αυτό είναι το τρίγωνο του Αταμάν για τον Παναθηναϊκό

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον Αταμάν να έχει καταλήξει στα τρία... βαριά χαρτιά που θα προσπαθήσει να φέρει στο ΟΑΚΑ.

Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό βρίσκεται στην τελική της ευθεία με τους τελικούς να ξεκινούν σήμερα (4/6 και ώρα 21:15) κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο στρατόπεδο των πράσινων όμως, παράλληλα έχει τεθεί επί τάπητος από τον Αταμάν, η επόμενη ημέρα της ομάδας.

Οι εξαγγελίες Γιαννακόπουλου έχουν δημιουργήσει προσδοκίες, όπως και η έλευση του επιτυχημένου Τούρκου προπονητή, ο οποίος έχει στα χέρια του ένα αρκετά μεγάλο μπάτζετ, σίγουρα μεγαλύτερο από το περσινό. Ωστόσο, με πιο τρανό το παράδειγμα του Ολυμπιακού, έχει αποδειχθεί πως το μπάτζετ δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο, όσο η σωστή στελέχωση του ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αποκάλυψη «σεισμός»! Για αυτό έδωσε Πανελλαδικές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος! Πως επηρεάζουν την ποινή – Το «κόλπο» του πιλότου

Πέρα από τους παίκτες που θα παραμείνουν ή θα αποκτηθούν ως… γεμίσματα για να προσδώσουν βάθος στον Παναθηναϊκό, ο Αταμάν σκοπεύει να δώσει τρία μεγάλα συμβόλαια για να φέρει τρεις παίκτες που θα δώσουν εξτρά ποιότητα, θα κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα και θα κάνουν… γκελ στον κόσμο για να γεμίσει και πάλι το ΟΑΚΑ.

Η λίστα του Τούρκου τεχνικού, δις πρωταθλητή Euroleague με την Εφές, έχει αρχίσει να γεμίζει από ονόματα για όλες τις θέσεις, με τρία από αυτά να φιγουράρουν στην κορυφή και να αποτελούν τον διακαή πόθο του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού, που θα αναλάβει μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Πρόκειται για τους Ματίας Λεσόρ, Κέβιν Πάντερ και Μάριο Χεζόνια.

Ο Γάλλος σέντερ της Παρτιζάν, ήταν η αποκάλυψη της περσινής σεζόν, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους μέσους όρους του αλλά και βελτιώνοντας θεματικά τον τρόπο παιχνιδιού του υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η δύναμη του, η αποτελεσματικότητά του στο ζωγραφιστό και το καλό παιχνίδι του πάνω από το καλάθι, τον κάνει ιδανικό για την frontline του Παναθηναϊκού που στερείται αθλητικότητας. Οι Σέρβοι κάνουν λόγο για προσέγγιση των πράσινων στον παίκτη στον οποίο δίνουν ένα εξαιρετικό ποσό για συμβόλαιο δύο ετών.

Άλλη μια εξαιρετική προσθήκη που θα ήθελε να κάνει ο Αταμάν, είναι ενός scoring guard που θα δώσει απειλή από μέση και μακρινή απόσταση, που τόσο έλειψε από τον φετινό Παναθηναϊκό. Και δεν υπάρχει καταλληλότερος ελεύθερος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για τον ρόλο, από τον Κέβιν Πάντερ. Στη φετινή Euroleague σκόραρε κατά μέσο όρο 16.1 πόντους με 49% στο δίποντο και 44.3% στο τρίποντο, ο οποίος έχει μάλιστα αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας από τα περάσματά του από Λαύριο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Δημοσιεύματα κάνουν ρόλο για προχωρημένες επαφές του Παναθηναϊκού με τον παίκτη, αλλά η πιθανή ανάμειξη ομάδας από το ΝΒΑ και η… κάψα του Αμερικανού για να παίξει εκεί μπάσκετ, κάνει αρκετά περίπλοκη την υπόθεσή του.

Τέλος ο Αταμάν θα έτριβε τα χέρια του αν κατάφερνε να επιτύχει την επιστροφή του δηλωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού, Μάριο Χεζόνια. Ενός παίκτη με δεδομένη ποιότητα, δέσιμο με την πράσινη εξέδρα, που κουβαλάει μάλιστα και την αύρα του εν ενεργεία πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ατζέντης του, Κρίστοφερ Χιλ, δεν δίστασε να κάνει έμμεσο… άνοιγμα προς τον ΠαναθηναϊκόΤην ίδια ώρα, ισπανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλη πρόταση που ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός για τον Κροάτη φόργουορντ, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά, δεδομένης και της θετικής προδιάθεσης του παίκτη σε ενδεχόμενη επιστροφή του, έχοντας αφήσει… ανοικτούς λογαριασμούς από το 2021 μετά και την άκομψη φυγή του από τους πράσινους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ