Εθνική: Το πιο εύκολο ματς για τον Γιάννη…

Εθνική: Το πιο εύκολο ματς για τον Γιάννη…

Η αναμέτρηση με τους Αμερικανούς προσφέρεται για τον MVP του ΝΒΑ. Αρκεί να μην είναι μόνος του στη «μάχη».

Το πιο δύσκολο ματς της Εθνικής μας, το πιο εύκολο ματς για τον Γιάννη. Πως ταιριάζουν αυτά τα δύο μαζί;

Από την μια η Ελλάδα θα πρέπει να πετύχει έναν θρίαμβο απέναντι στους Αμερικανούς που μπορεί να μην είναι τα πρώτα ονόματα του ΝΒΑ είναι όμως πανίσχυρη ομάδα και βασικό φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την άλλη όμως η Εθνική μας έχει ως βασικό «όπλο» τον MVP του ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που γνωρίζει πολύ καλά αυτούς που θα αντιμετωπίσει. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες του Παγκοσμίου είναι δεδομένο πως ο Γιάννης δεν θα βρει απέναντι του τις ίδιες κλειστές άμυνες που βρήκε έως τώρα, ειδικά με την Βραζιλία.

Είναι σίγουρο πως οι Αμερικανοί θα επικεντρώσουν επάνω του την προσοχή τους, το έχουν πει ήδη άλλωστε, από την άλλη όμως είναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση τους.

Όλοι οι Αμερικανοί έχουν ένα τεράστιο κίνητρο να αποδείξουν πράγματα απέναντι στον Αντετοκούνμπο, ένα κίνητρο όμως που έχει και αυτός παίζοντας απέναντι στις ΗΠΑ.

Ο Γιάννης σίγουρα θα βρει περισσότερους χώρους, σίγουρα θα μπορέσει να αγωνιστεί πολύ πιο κοντά σε αυτό που έχει μάθει να παίζει στον «μαγικό κόσμο του ΝΒΑ».

Αυτό ακριβώς είναι που δίνει στην Εθνική μας ελπίδες απέναντι στις ΗΠΑ, την συγκεκριμένη ομάδα των Αμερικανών για την ακρίβεια.

Μπορεί όμως μόνος του ο Γιάννης να τους νικήσει όλους; Σαφέστατα όχι. Θα χρειαστεί την καλύτερη βοήθεια από όλους.

Πρωτίστως από τους προπονητές, στον τρόπο που θα προσεγγίσουν το ματς με στόχο να αποσωνόσουν τον Γιάννη. Να του προσφέρουν την ελευθερία που χρειάζεται.

Και βεβαίως οι υπόλοιποι διεθνείς μας να ακολουθήσουν πιστά τον ρόλο τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ