Μισό… πρωτάθλημα

Μισό… πρωτάθλημα

Είναι το ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Η τελευταία μας επικοινωνία, έγινε παραμονές του αγώνα με τη Ναντ. Αποφάσισα να μην γράψω κάτι για το παιχνίδι με τους Γάλλους, αφού ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί και το μυαλό όλων βρισκόταν – και βρίσκεται – στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Απλά το μόνο που θα γράψω τώρα, είναι ότι οι Πειραιώτες μπορούσαν και έπρεπε να είχαν καλύτερη παρουσία στον όμιλο. Σε έναν όμιλο, που οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν σαφώς καλύτερα εκτός έδρας, όπου ηττήθηκαν μόνο από τη Ναντ και αυτό με γκολ στις καθυστερήσεις.

Σε όμιλο με Φράιμπουργκ, Ναντ, Καραμπάχ, ο Ολυμπιακός έπρεπε να προκριθεί, αλλά το σταματώ εδώ γιατί δεν είναι ώρα για γκρίνιες. Ακολουθεί ένα παιχνίδι… μισό πρωτάθλημα, έστω και αν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.

Διαβάστε επίσης: Ο Σάκης Τσιώλης ανοίγει τον φάκελο του «αιώνιου» ντέρμπι και… αποθεώνει την ΑΕΚ

Στο τελευταίο μπλοκ σας έγραψα ότι ο Ολυμπιακός αν περάσει νικηφόρα από τη Λεωφόρο, αυτομάτως θα τα φέρει όλα τούμπα! Δεν αλλάζω, ούτε κόμμα από το τελευταίο κείμενο και θα προσθέσω τη τρέλα του κόσμου.

Βγήκαν οι παίκτες για προπόνηση και έγινε η νύχτα μέρα. Περπατούσαν σιγά και χάζευαν τις αντιδράσεις του κόσμου. Ενός κόσμου που έχει πικραθεί από τα αποτελέσματα, που δεν περίμενε ότι η ομάδα θα βρίσκεται 10 πόντους πίσω από την κορυφή, αλλά εκεί, πάντα δίπλα της. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Περισσότεροι από 5,000 βρέθηκαν στην προπόνηση της Παρασκευής και ζήτησαν νίκη στο ντέρμπι. Έστειλαν το δικό τους μήνυμα και «είπαν» στους παίκτες τι περιμένουν από αυτούς στην έδρα του αντιπάλου.

Θέλουν να τους δουν να παίξουν με πάθος, να μην μασήσουν από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν. Να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο την ποιότητα και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ισοπαλία δεν είναι καταστροφική, αλλά στο λιμάνι αυτές δεν τις πανηγυρίζουν. Χρόνια ολόκληρα…

Υ.Γ. Στο μπάσκετ, η ήττα από την Βαλένθια ήταν άσχημη και ουσιαστικά διέγραψε ένα από τα τρία διπλά στην Ισπανία. Φυσικά και δεν ήρθε η καταστροφή, αλλά πρέπει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες να προβληματιστούν. Γιατί δεν γίνεται μέσα στο ΣΕΦ να χάνονται τόσο μεγάλες διαφορές.

Και αυτό συνέβη για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι. Και αν η Μονακό είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στο φάιναλ φορ, η Βαλένθια δεν είναι. Και ο Ολυμπιακός ενώ είχε πολλές φορές την δυνατότητα να καθαρίσει το ματς, δεν το έκανε και έπαιξε με τη φωτιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ