Δείξε μου την… μεζούρα σου να σου πω τι ομάδα έχεις

Δείξε μου την… μεζούρα σου να σου πω τι ομάδα έχεις

Επιτέλους… μετρηθήκαμε. Καλά τα σλόγκαν και οι… ρομαντισμοί, αλλά οι πράξεις «ξεγυμνώνουν» σε ένα πρωτάθλημα που από χθες στιγματίστηκε.

Υπό νορμάλ συνθήκες θα μιλούσαμε σήμερα για το… τρίτο ημίχρονο της 21ης αγωνιστικής, τον απόηχο του ντέρμπι στην Τούμπα και της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που ζούμε έως τώρα καθώς ο κυρίαρχος Ολυμπιακός δεν το έχει… λήξει από νωρίς όπως συνήθως γινόταν αλλά τέσσερις ομάδες τρέχουν μια κούρσα που κρατάει έντονο το ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Τότε θα γίνει γνωστή η απόφαση για το Ατρόμητος – ΑΕΚ

Αυτά όμως… last year. Όπως και τα βαρύγδουπα σλόγκαν, οι… ρομαντισμοί και οι ανακοινώσεις για το ονόρε που σήμερα μάθαμε πως ίσχυαν τελικά μόνο για… «συγκεκριμένου λόγου ένστασης».
Άρα όσα… λάνσαραν τόσα χρόνια για την διαφορετικότητα και τις ενστάσεις που δεν θα έκαναν ποτέ, το «πρωτάθλημα στο γήπεδο» κλπ, κλπ τελικά δεν ίσχυαν.

Δεν το λέω εγώ, το είπε η ίδια η ΑΕΚ. Και η ΑΕΚ, και η κάθε ΑΕΚ μπορεί να λέει και να πιστεύει ότι θέλει. Δικαίωμα της, γούστο της και καπέλο της και στην τελική δεν θα μας ρωτήσει. Καταλαβαίνετε όμως νομίζω… Και βεβαίως δεν ασχολείται κανείς επί της ουσίας με τα σλόγκαν εντυπωσιασμού αλλά με την ουσία. Και η ουσία ειναι κατά πόσον όσα συνέβησαν χθες έγιναν σωστά και βάσει κανονισμών. Με την μεζούρα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο…

Και για να ευθυμήσουμε… Το νέο σλόγκαν της Σούπερ Λιγκ στο ποδόσφαιρο του Μπαλτάκου, του Φιλιππούση, του Μπένετ, του Μανούχου και όλων όσων πρωταγωνιστούν μέσα και έξω από τα γήπεδο; Δείξε μου την… μεζούρα σου να σου πω τι ομάδα έχεις!

Βλέπετε η ΑΕΚ πήγε στο Περιστέρι με την… μεζούρα μαζί και αφού το αετίσιο μάτι του Άμραμπατ είδε τους 5 πόντους είπε να κάνει ένσταση για να πάρει το ματς στα χαρτιά. Η ίδια ΑΕΚ, όχι η ΑΕΚ προ Γ΄ Εθνικής όπου επέστρεψε ως νέα εταιρεία, που μας είχε ενημερώσει επισήμως με ανακοίνωσή της στις 16 Ιουλίου 2020 ότι τα ματς κερδίζονται στα γήπεδα και ότι η ηθική της δεν της επιτρέπει ποτέ να βάλει οτιδήποτε πάνω από αυτή. Τελικά η ΑΕΚ μας ενημέρωσε από χθες πως αν η Κάτια Κοξένογλου την πάει κόντρα τότε δεν έχει πρόβλημα ηθικής και μπορεί να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να πάρει το ματς στα χαρτιά. Το ματς που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ άφησαν ο καθένας από δύο βαθμούς γιατί απλά δεν βρέθηκε ούτε ένας από την αποστολή τους με αετίσιο μάτι να δει πως τα δοκάρια στο Περιστέρι γέρνουν, σαν τον πύργο της Πίζας ένα πράγμα.

Μια μεζούρα που από χθες είναι και το… επίσημο σήμα της Σούπερ Λιγκ. Και για να σοβαρευτούμε. Μια μεζούρα που ένας Θεός ξέρει τι μέτραγε και πως το μέτραγε. Δείτε και ξαναδείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα όσα τραγελαφικά έγιναν στην εστία με τον Μανούχο και τους βοηθούς του να μετράνε και να ξαναμετράνε σαν την Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα. Και αν θεωρήσετε πως με αυτή την μεζούρα μπορούν να μετρήσουν 100% σωστά, όπως οφείλουν, τότε όντως η Βλαχοπούλου ήταν από το Παρίσι στην μυθική ταινία που φαντάζομαι πως όλοι έχετε δει καμιά 30αρια φορές.

Ένα ματς που υπό κανονικές συνθήκες θα μας χάριζε συγκινήσεις σε ένα πρωτάθλημα όπου η ΑΕΚ δικαίως ήταν στην πρώτη θέση παίζοντας αυτό το διάστημα το καλύτερο ποδόσφαιρο και τρέχοντας ένα πρότζεκτ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με έναν καλό και φιλόδοξο προπονητή και ένα δυνατό ρόστερ. Ένα πρωτάθλημα που πλέον μετά και τις αποκαλύψεις του Σπανού αλλά και την παραδοχή ουσιαστικά της ΑΕΚ με την, αν μη τι άλλο παιδική, απάντηση για την Κοξένογλου το στιγματίζει η ίδια και μαζί… ξεγυμνώνεται όλο το «παραμύθι» με τα γνωστά σλόγκαν της που τελικά δεν έχει… δράκο.

Μια υπόθεση που θα κριθεί στα δικαστήρια με τους δικαστές να… μετράνε ελπίζω με κανονικές μεζούρες και όχι αυτές που είχαν χθες από την τροχαία…

Σε άλλα νέα; Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα δεν ήταν Ολυμπιακός και μπορεί να απέφυγε την ήττα αλλά σίγουρα έδειξε πως έχει θέματα που αν δεν τα λύσει δεν θα βρει αυτό το εντυπωσιακό που ψάχνει από τον δεύτερο γύρο και μετά. Επειδή όμως μιλάμε για μια σειρά αγώνων; Υπάρχουν ακόμη 15 ματς και πολλά ντέρμπι, με ή χωρίς μεζούρα. Και η ουσία είναι πως από το -12 και μια κατάσταση που δεν σε άφηνε να ελπίζεις σε θαύμα, είναι στο -5 (και με την… μεζούρα του Περιστερίου για την ΑΕΚ σε αναμονή για το +3 στα χαρτιά) από την κορυφή και ακόμη και αν βρεθεί μέσω δικαστηρίων στο -7 ξέρει πως το σημαντικό είναι να μείνει σε επαφή με την κορυφή στο τέλος της κανονικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός που έχει μπροστά του για το πρωτάθλημα δύο ματς που οφείλει να νικήσει, με Παναιτωλικό μέσα και Λαμία έξω, όταν το ίδιο διάστημα ο ΠΑΟ παίζει στο Βικελίδης, ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και στην επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Όσες… μεζούρες όμως και αν χρησιμοποιηθούν ο Ολυμπιακός οφείλει να βρει, και γρήγορα, λύσεις για να βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να μην αποφεύγει απλά την ήττα όπως χθες στην Τούμπα αλλά να κερδίζει αυτά τα ματς, όπως έχει συνηθίσει διαχρονικά να κάνει.

Είναι πολύ σημαντικό ότι 13 ματς σερί έχει κρατήσει το αήττητο, ότι στα τελευταία 8 ματς έχει 5 «ζερό» στην εστία του αλλά παραμένοντας στο κυνήγι και με απόσταση από την κορυφή θα χρειαστεί ένα σερί με νίκες για να πλησιάσει στην ολική επαναφορά και την ανατροπή που επιδιώκει για το πιο… καρυδάτο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ