O βασικός στόχος του Άρη και ο μοναδικός τρόπος να το πετύχει

O βασικός στόχος του Άρη και ο μοναδικός τρόπος να το πετύχει

Οι κιτρινόμαυροι έχουν πολλά να διορθώσουν το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, προτεραιότητα, όμως, αποτελεί να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη των οπαδών τους, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αποτελέσματα.

Ο Άκης Μάντζιος ξέρει καλά ότι θα πρέπει να διορθώσει πολλά πράγματα στην ομάδα του, προκειμένου αυτή να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο την εικόνα που ο ίδιος θέλει. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε ο Άρης να πάει για μια εβδομάδα, περίπου, στην Πτολεμαΐδα, προκειμένου να δουλέψει υπό συνθήκες προετοιμασίας.

Η συγκεκριμένη περίοδος, της διακοπής του πρωταθλήματος, δεν ξεκίνησε όπως θα περίμεναν οι κιτρινόμαυροι, καθώς το κλίμα είναι «βαρύ» στην ομάδα μετά το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και ειδικά την «γκέλα» με την Κηφισιά στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς, η τελευταία εντύπωση είναι και αυτή που μένει.

Σε ποια σημεία θα δουλέψει η ομάδα στο διάστημα αυτό, είναι απόφαση του προπονητή του. Αν και, λίγο ή πολύ, όλοι είδαν που «πονούσε» στις πρώτες, αυτές, αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Με ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που φαίνεται πως αντιμετωπίζει, να είναι αυτό των εντάσεων στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν επιτρέπει στον Άκη Μάντζιο να εφαρμόσει πράγματα που είχαμε δει στην προηγούμενη θητεία του, όπως το αδιάκοπο πρέσινγκ και η πίεση ψηλά.

Αυτό, γίνεται ακόμα πιο έντονο μετά το 60΄ – 70΄. Ακόμα, η έλλειψη λύσεων σε συγκεκριμένες θέσεις, οδήγησε, εξ ανάγκης, τον προπονητή να βάλει άμεσα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδεκάδα παίκτες που μόλις είχαν έρθει, όπως είναι οι Βέρστράτε και Σουλεϊμάνοφ.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός, ότι ο Ρώσος μεσοεπιθετικός, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη στο παιχνίδι με την Κηφισιά, έγινε αλλαγή. Δεν ήταν ακόμα σε θέση να αγωνιστεί για 90 λεπτά, έδειξε, όμως, ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άκης Μάντζιος έχει δείξει ότι με τη δουλειά και τις παρεμβάσεις του, μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Περιμένουμε, μάλιστα, να δούμε έναν διαφορετικό Άρη, βελτιωμένο σε όλους τους τομείς με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος στόχος, όμως, για την ομάδα, θα πρέπει να είναι να κερδίσει –και πάλι- την εμπιστοσύνη των οπαδών του. Αυτό μπορεί να το πετύχει, μάλιστα, μόνο μέσα από αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το ξέρει καλά ο Άκης Μάντζιος και οι ποδοσφαιριστές του. Το να το ξέρουν, όμως, οι παίκτες δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να δείξουν ότι το αντιλήφθηκαν, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ