Πως το «4-0» έγινε «0-1» με Φορτούνη και Νάτχο;

Πως το «4-0» έγινε «0-1» με Φορτούνη και Νάτχο;

Ξεκάθαρο το συμπέρασμα από την κοινή παρουσία τους στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στα ματς με Ντουντελάνζ και ΠΑΟ!

Από τη στιγμή που σε μόνιμη βάση ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς όσο και ποιοτικούς παίκτες, τότε είναι φυσικό και επόμενο να γίνεται πολλή κουβέντα σχετκά με τον τρόπο που θα βρεθούν κάποιοι από αυτούς στην ενδεκάδα του.

Δαχρονικά οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν… παίζουν, όμως στην παρούσα φάση έχει ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με δύο από αυτούς που αγωνίστηκαν στα τελευταία 90λεπτα των ερυθρόλευκων με Ντουντελάνζ και Παναθηναϊκό. Με τον Κώστα Φορτούνη και τον Μπίμπαρς Νάτχο στο πλάνο τους οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν με 5-1 την ομάδα από το Λουξεμβούργο, ενώ υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι με τους πράσινους, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προφανώς και ο αγώνας με τον ΠΑΟ θεωρείται και είναι «ειδικών συνθηκών» για τον Ολυμπιακό και το πώς και το γιατί το καταλαβαίνουμε όλοι μας, όμως από την άλλη δεν θα αναζητήσουμε την εξήγηση της «διαφοράς» στο χαμηλό βαθμό δυσκολίας που είχε το ματς για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Ντουντελάνζ είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στο πρώτο ημίχρονο, όχι μόνον στο παιχνίδι που έδωσε στο γήπεδό της με τους κόκκινους, αλλά και στις αναμετρήσεις της με την Μίλαν και την Μπέτις.

Συνεπώς, η «αιτία» για τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να αφορά τις θέσεις που είχαν οι δύο παίκτες στο τερέν. Γιατί με την Ντουντελάνζ ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Νάτχο στο «8άρι», έχοντας δίπλα του τον Καμαρά και άφησε στη φυσική του θέση, πίσω από τον επιθετικό τον Φορτούνη. Με αυτό το σχήμα ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-0, χωρίς μάλιστα να διαθέτει κλασικό σέντερ φορ στο σχέδιό του και με τον Φορτούνη να έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές και να έχει ετοιμάσει το γκολ του Λάζαρου.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό όμως ο Πορτογάλος τεχνικός ναι μεν κράτησε τους δύο παίκτες στην ενδεκάδα του, ωστόσο τους έδωσε άλλο ρόλο. Έβαλε στον άξονα τους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, ανέβασε στο «10» τον Νάτχο και έστειλε τον Φορτούνη στην αριστερή πτέρυγα. Με αυτόν το σχηματισμό ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Παναθηναϊκό με 0-1 και βρήκε την ισοφάριση με το γκολ του Σισέ, όταν έμεινε μόνος του ο «Φόρτου» και ο Νάτχο έδωσε τη θέση του στον Καμαρά.

Σαφώς και ο Μαρτίνς ήθελε περισσότερα μαρκαρίσματα στον αγώνα της Κυριακής, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τα έχει τα τρεξίματα, όμως με την αλλαγή που πραγματοποίησε και δεν πήρε πολλά πράγματα από τον Νάτχο, αλλά και έχασε τον Φορτούνη, που πάντως ήταν αυτός που άνοιξε την πράσινη άμυνα με την μπαλιά του προς τον Ποντένσε, τον οποίο έβγαλε «μάτι» με τον Διούδη, αλλά ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ.

Με αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρη η «επιταγή» της μπάλας σχετικά με το αν και το πώς μπορούν να βρεθούν μαζι στο γήπεδο ο Φορτούνης με τον Νάτχο και από κει και πέρα είναι θέμα του Μαρτίνς να κάνει την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση κάτι θα χάσεις και κάτι θα κερδίσεις, όμως αυτό που μετράει στο τέλος είναι το που θα κλίνει η ζυγαριά. Και φυσικά ανάμεσα στο «4-0» και το «0-1» δεν υπάρχει καμία σχέση, έτσι δεν είναι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ