Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Η σοβαρή απορία της ημέρας είναι μία: Ο Σαββίδης έπαθε... Λουτσέσκου ή ο Λουτσέσκου είχε πάθει... Σαββίδη;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η UEFA για Euro 2020, Nations League και… κορωνοϊό

Τα κυριότερα θέματα που απασχολούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα αναλύσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, με την έξαρση του κορωνοϊού να βρίσκεται... ψηλά στην ατζέντα της ομοσπονδίας.

Η UEFA για Euro 2020, Nations League και… κορωνοϊό | to10.gr

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συναντηθεί αύριο στο Άμστερνταμ, εκεί που μία ημέρα αργότερα (3/3) θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Nations League, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει σημαντικά ζητήματα. Έδρες των διοργανώσεών της και φυσικά σκέψεις και προβληματισμοί σχετικά με τον κορωναϊό (COVID-19) θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, αφού 100 ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020, η εξάπλωση της επιδημίας αποτελεί τη μέγιστη ανησυχία της για τον αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, που θα κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, προειδοποίησε ότι «οι διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Euro, θα σταματήσουν μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και μόνο εάν η εξάπλωση του COVID-19 πάρει μεγάλες διαστάσεις».

Όπως είναι γνωστό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 12 χώρες που θα «καλύψουν» την ήπειρο, από την Αγία Πετρούπολη μέχρι τη Ρώμη. Στις 12 Ιουνίου, ο εναρκτήριος αγώνας θα διεξαχθεί στη Ρώμη, πρωτεύουσα της Ιταλίας, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η UEFA δεν πρόκειται να πάρει καμία αμετάκλητη απόφαση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της ασιατικής συνομοσπονδίας (AFC), η οποία εκτός από διοργανώσεις, ανέστειλε και το συνέδριό της που ήταν διεξαχθεί στην Κουάλα Λουμπούρ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον Ούβα «βρισκόμαστε σε φάση αναμονής. Η UEFA θα περιμένει να δει την εξέλιξη και δεν θα βιαστεί σε μια απόφαση που θα λάβει μόνο σε περίπτωση ακραίων αναγκών και σχετικών δεσμεύσεων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις»…