Μπαπτίστ Λέο : «Στόχος μου να είμαι ο καλύτερος του γηπέδου»

Μπαπτίστ Λέο : «Στόχος μου να είμαι ο καλύτερος του γηπέδου»

To10.gr μίλησε με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του φετινού ΑΟΧ Κισσαμικού, Μπαπτίστ Λέο, ο οποίος κάνει τη διαφορά με τους Κρητικούς και είναι ένας από τους λόγους που τα πάνε τόσο καλά φέτος στη Football League.

Στον ΑΟΧΚισσαμικό ήρθε στο… 90′. Τελευταία μέρα των μεταγραφών οι Κρητικοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μπαπτίστ Λέο, αλλά, λίγοι έδωσαν σημασία. Ο νεαρός στράικερ από τη Γαλλία δεν έμεινε στα… λόγια. Χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας και της Football League, αλλά, μόλις αυτό έγινε πραγματικότητα ο 21χρονος ανέβασε επίπεδο τους Χανιώτες.

Ο πρώην παίκτης της Σοσό για την ώρα μετράει τέσσερα γκολ και άλλες τόσες ασίστ. Μάλιστα, τα δύο «παστέλια» του τα σημείωσε κόντρα στον Άρη, δείχνοντας πως αν συνεχίσει έτσι, τότε δύσκολα θα παραμείνει στα Χανιά (που τόσο πολύ του αρέσουν) για πολλά χρόνια, αφού ήδη ομάδες της Super League παρακολουθούν την περίπτωσή του.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μπαπτίστ Λέο:

Πραγματοποίησες σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον Άρη, σημειώνοντας δύο γκολ. Περίμενες κάτι τέτοιο κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας; Που τα αφιέρωσες;

«Δεν ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι για μένα, γιατί προετοιμάζω όλα τα παιχνίδια με το ίδιο τρόπο, έχω απλά
στόχο να είμαι ο καλύτερο εαυτός μου και να κάνω τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Κάθε φορά που βάζω γκολ το αφιερώνω στην οικογένεια μου στη Γαλλία που πάντα με πιστεύει και με στηρίζει».

Πως είδες τον Άρη; Μπορεί να πάρει την άνοδο ως πρώτος;

«Ο Άρης είναι καλή ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές έχει όλο το πακέτο για την άνοδο στη Super League. Μαζί με τον ΟΦΗ παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στην κατηγορία και ανάμεσα από αυτές θα κριθεί ποια θα τερματίσει ως πρώτη».

Πιστεύεις πως θα μπορούσατε να πάρετε κάτι παραπάνω από το μεταξύ σας παιχνίδι; 

«Πιστεύω ότι από τον μεταξύ μας αγώνα αξίζαμε κάτι παραπάνω. Ήταν ένα σκληρό ματς. Τα πήγαμε πολύ καλά με αρκετή όρεξη. Αλλά δυστυχώς ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές που είχαμε «πέσει» στο ματς. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος».

Οι στόχοι για τη συνέχεια;

«Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο γύρο. Στόχος όλης της ομάδας είναι να τα δώσει όλα μέχρι το τέλος και να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει στα περισσότερα ματς και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται για να «σφραγίσουμε» με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά που ήταν αρκετά καλή για εμάς. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο».

Για ποιους λόγους επέλεξες το καλοκαίρι τον Κισσαμικό;

«Ήταν δύσκολο να έρθω στην Ελλάδα. Αν και ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Δέχτηκα την πρόταση από τον Κισσαμικό λίγο πριν τελειώσουν οι μεταγραφές. Το συζήτησα με τους δικούς μου ανθρώπους και αποφασίσαμε πως ήταν η καλύτερη απόφαση για τη συνέχεια της καριέρας μου».

Πως είναι η ζωή στα Χανιά και γενικότερα στην Κρήτη;

«Η πόλη είναι φανταστική, οι άνθρωποι χαμογελαστοί και ο καιρός πάντα καλός».

Είσαι από τη Γαλλία. Ποια η γνώμη σου για την Παρί Σεν Ζερμέν; Πρέπει να ξοδεύει τόσα χρήματα για παίκτες ή αυτό «χαλάει» τον ανταγωνισμό;

«Δεν υποστηρίζω την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά πιστεύω ότι ξοδεύοντας τόσα πολλά εκατομμύρια μπορούν να της δώσουν τις επιτυχίες που θέλει. Αν και ο αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League ήταν ένα ισχυρό «χτύπημα»».

Ποιος παίκτης της Ligu1 έχει ξεχωρίσει φέτος για εσένα;

«Ο Νεϊμάρ χωρίς αμφιβολία. Κάνει ό,τι θέλει με την μπάλα στα πόδια του».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ