Η Σερβία έριξε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης του Euro 2028

Η Σερβία έριξε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης του Euro 2028

Μετά το σενάριο συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 από τις Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία, ο Σέρβος πρόεδρος έριξε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ανάλογης πρότασης για το Euro 2028.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε με το πέρας της αποκάλυψης περί πρόθεσης των Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας για κατάθεση πρότασης συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030, ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έριξε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ανάληψης του Euro 2028.

«Για εμάς, αυτή θα είναι μια καλή αφορμή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε στα στάδιά μας και να δούμε πως θα αναπτύξουμε τις αθλητικές υποδομές», είπε σχετικά ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συμπληρώνοντας πως «το πλάνο είναι να καταθέσουμε υποψηφιότητα για το Euro 2028».

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής στη διεκδίκηση του Euro 2028 είναι η Ισπανία. Αρχικά οι Ισπανοί στόχευαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, εντούτοις ο μεγάλος ανταγωνισμός που υφίσταται τους έκανε να υποχωρήσουν από τη διεκδίκηση. Ακόμα κι έτσι πάντως, παραμένει ανοιχτό το σενάριο η Ισπανία να συνδιοργανώσει το Μουντιάλ μαζί με Μαρόκο και Πορτογαλία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διοργανωθεί σε Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικό, ενώ το αντίστοιχο του 2022 στο Κατάρ. Όσο για το Euro του 2024, στις 27 του περασμένου Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η ανάληψή του από τη Γερμανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ