Ιβάν ρίχτο : Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Ιβάν ρίχτο : Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Κι ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Ο Δημήτρης Γιαννούλης έφυγε για τη Νόριτς, ο Μπίσεσβαρ για Κύπρο με τον Σφιντέρσκι να ακολουθεί κι ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ διαλύεται μέσα σε 1,5 χρόνο από την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.

Πάει και ο Δημήτρης Γιαννούλης, κούνησε μαντήλι κι αυτός για να εκπληρώσει το όνειρο. Ακολούθησε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έφυγε για τον Απόλλωνα Λεμεσού και αναμένεται σύντομα να περάσει την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα και ο Κάρολ Σφιντέρσκι με τον ΠΑΟΚ να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώλησή του.

Όλοι αυτοί έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα εκείνων που έφυγαν από τον Δικέφαλο τον τελευταίο 1,5 χρόνο και αποτέλεσαν το γκρουπ που όχι μόνο έκανε τον ΠΑΟΚ (αήττητο) πρωταθλητή μετά από 34 ολόκληρα χρόνια αλλά κατέκτησε και το μοναδικό νταμπλ της ιστορίας του. Το… ευχαριστώ γι αυτό όπως φαίνεται ήταν το ξεπούλημα. Σαν αποτέλεσμα της αλόγιστης σπατάλης χρημάτων που προηγήθηκε και έσφιξε τη θηλιά του FFP στον λαιμό του ΠΑΟΚ.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ΠΑΟΚ δεν έχασε απλά κάποιους παίκτες. Έχασε κάποιες από τις κολώνες του αλλά και σημαντικούς Ελληνες ποδοσφαιριστές τους οποίους μάλιστα ανέδειξε ο ίδιος, βλέπε Πέλκα, για αστεία ποσά. Ποδοσφαιριστές που φυσικά δεν αντικαταστάθηκαν επάξια κάτι που μαρτυρά η βαθμολογία όχι μόνο φέτος αλλά και πέρσι όπου ο Δικέφαλος έμεινε νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Εβγκέν Σάκχοφ ήταν ο πρώτος που έφυγε από τον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι μετά το νταμπλ και η αποχώρησή του ήταν από τους βασικούς λόγους που ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα «έσπασε» με τη διοίκηση της ομάδας (βλέπε Γιώργη) και την άφησε στα κρύα του λουτρού μόλις είχε ξεκινήσει η προετοιμασία. Ο Ρουμάνος θεωρούσε πολύτιμο τον Ουκρανό χαφ για την ομάδα και ζήτησε την παραμονή του αλλά η επιθυμία του δεν εισακούστηκε με αιτία φυσικά το οικονομικό.

Στην πορεία τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και άλλοι, με μεγάλη ή μικρότερη συμβολή στη σεζόν του νταμπλ αλλά και ποδοσφαιριστές που ήρθαν στη συνέχεια ως αντικαταστάτες εκείνων, έχοντας όμως την ίδια κατάληξη. Κάνιας, Μαουρίτσιο, Βέρνμπλουμ, Στοχ, Μάτος έφυγαν για άλλες πολιτείες ενώ για μόλις 1,5 εκατ. ευρώ πουλήθηκε στη Φενέρ ο Δημήτρης Πέλκας, παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου και ένας εκ των αρχηγών.

Παράλληλα ο Άκπομ έφυγε για τη Μίντλεσμπρο και λίγο αργότερα ακολούθησε και ο πολυδιαφημισμένος αντικαταστάτης του Λουτσέσκου, Αμπέλ Φερέιρα για τον οποίο έγιναν «σημαία» τα δύο εκατ. ευρώ που πλήρωσε ο ΠΑΟΚ για να τον φέρει ως μέγα πρότζεκτ από την Πορτογαλία και τελικά… λυτρώθηκε από την Παλμέιρας καθώς δεν μπορούσε να τον απολύσει (όπως ήθελε) λόγω της αποζημίωσης.

Και φτάσαμε στο σήμερα με τον Γιαννούλη να φεύγει για τη Νόριτς και τον ΠΑΟΚ να μένει γυμνός στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μπίσεσβαρ να αποχωρεί ως… ξεζουμισμένος για τον Απόλλωνα Λεμεσού και να ακολουθεί ο Κάρολ Σφιντέρσκι που είναι με το 1,5 πόδι εκτός Τούμπας. Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος που θα πληρώσει το τίμημα του νταμπλ;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ