Ο Φερνάντες, ο Σάντος, ο Φαν Σιπ και η… ΑΕΚ!

Ο Φερνάντες, ο Σάντος, ο Φαν Σιπ και η… ΑΕΚ!

Πως συνδέονται οι Μπρούνο Φερνάντες, Φερνάντο Σάντος και Τζον Φαν Σιπ; Η ΑΕΚ ξέρει...

Ωραία τα όνειρα, αλλά πολλές φορές μένουν όνειρα. Έτσι και στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, που απέκλεισε την Ιταλία, αφήνοντας άφωνη όλη την Ευρώπη και ήλπιζε πως θα κάνει μια αντίστοιχη έκπληξη και κόντρα στην Πορτογαλία, ώστε να δώσει το παρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Πλευρό γυρίσατε παιδιά;», είπε όμως με τον τρόπο του στους γείτονες ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε μακριά από το γκολ και πήρε τη θέση του, παίρνοντας από τον χέρι τους Ίβηρες και οδηγώντας τους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα δις και άφησε τη Βόρεια Μακεδονία να ζει με το όνειρο.

Δεν είναι μόνο οι Βορειομακεδόνες όμως που από χθες το βράδυ έχουν αρχίσει να πετάνε βελάκια σε φωτογραφία του 27χρονου μεσοεπιθετικού. Είναι και οι Αεκτζήδες. Αφού ο Μπρούνο όπως άφησε τους γείτονες να βλέπουν μόνο ως όνειρο την πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έτσι άφησε και την ΑΕΚ βλέπει ως όνειρο το «πρότζεκτ Σάντος».

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο έμπειρος τεχνικός της Πορτογαλίας ήταν ο νο1 στόχος της Ένωσης. Όμως μετά την πρόκριση των Πορτογάλων στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η περίπτωση του 67χρονου κόουτς δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ακόμα και να υπήρχε δηλαδή η παραμικρή ελπίδα πως ο Σάντος θα εξέταζε την προοπτική του Δικεφάλου παρά το γεγονός πως η εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει το «χρυσό» εισιτήριο για το Κατάρ, ο ίδιος φρόντισε να την «τελειώσει».

«Από τότε που ξεκίνησα, έξι προκριματικά, ευτυχώς κατάφερα να τους φτάσω όλους. Κέρδισα το Euro, το Nations League και τώρα μένει ένα ακόμη όνειρο. Υπάρχει πολύ ποιότητα, αν υπάρχει ομαδικό πνεύμα όπως σήμερα, θα είμαστε πιο κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης, ρίχνοντας οριστικό «άκυρο» έμμεσα στον Δικέφαλο.

Εν ολίγοις, ο Μπρούνο Φερνάντες κατέστρεψε τα όνειρα της Βόρειας Μακεδονίας και της ΑΕΚ. Αλλά ζωντάνεψε ένα άλλο όνειρο. Όχι αυτό της Πορτογαλίας για κατάκτηση του Μουντιάλ. Αυτό είναι δεδομένο. Τώρα γίνεται λόγος για αυτό του Τζον Φαν Σιπ. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός χρωστάει χάρη στον Πορτογάλο μέσο.

Αυτό γιατί ο Ολλανδός κόουτς είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τον Σάντος στην «κιτρινόμαυρη» λίστα με τους υποψήφιους προπονητές. Σας έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό to10 πως σε περίπτωση που δεν προχωρούσε το «πρότζεκτ Σάντος» ο Φαν Σιπ θα έμπαινε στα Σπάτα πάνω σε… άσπρο άλογο, καθώς έχει δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους της Ένωσης, προκειμένου να πιάσει δουλειά.

Ο Μπρούνο Φερνάντες λοιπόν μπορεί να πίκρανε τους Βορειομακεδόνες και τους Αεκτζήδες, αλλά έκανε χαρούμενο τον Τζον Φαν Σιπ, αφού απ’ ότι φαίνεται του άνοιξε το δρόμο, προκειμένου να πιάσει ξανά δουλειά. Και μάλιστα μια δουλειά που ο ίδιος την θέλει σαν τρελός!

Όπως και να’ χει, μένει να φανεί μες το επόμενο διάστημα τι θα γίνει στην υπόθεση ΑΕΚ-Φαν Σιπ, αλλά και γενικότερα στο θέμα προπονητή στο «κιτρινόμαυρο» στο στρατόπεδο, αφού όπως «παίζει» τον τελευταίο καιρό η Ένωση έχει κι άλλες εναλλακτικές λύσεις στην ατζέντα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ