Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα «γράφει» στα ντέρμπι

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα «γράφει» στα ντέρμπι

Ο Φεντερίκο Μακέντα έχει εξελιχτεί στον επιθετικό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός στα μεγάλα παιχνίδια, αφού φέτος έχει άμεση ή έμμεση συμμετοχή στα γκολ στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ένα από τα μελανά σημεία του Φεντερίκο Μακέντα στην πρώτη σεζόν ήταν η «απουσία» του από τα μεγάλα παιχνίδια. Ο Ιταλός στράικερ πήρε μέρος στα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τις απαιτήσεις που υπήρχαν από εκείνον. Διότι ο βασικός φουνταριστός του Παναθηναϊκού πρέπει να γράφει στα στατιστικά και όχι απλώς να βοηθάει και να μάχεται…

Ο Μακέντα ήθελε να το αλλάξει αυτό στη δεύτερη σεζόν του και να σημαδέψει τα ντέρμπι της Superleague. Κάτι που κατάφερε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αφού ο 28χρονος επιθετικός άμεσα ή έμμεσα έχει συμμετοχή στα γκολ του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ο Μακέντα ήταν αυτός ο οποίος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Μολό ισοφάρισε στο τελικό 1-1 για το Παναθηναϊκό. Στο 88’, ο Ιταλός στράικερ μπήκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε τον Μεριά και ο αμυντικός του Ολυμπιακού τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι να υποδεικνύει το πέναλτι.

Στην αναμέτρηση της Τούμπας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο Μακέντα σκόραρε για πρώτη φορά σε ένα ματς με μεγάλο αντίπαλο. Στο 87’ ο Ινσούα πάσαρε από αριστερά και έβγαλε τετ-α-τετ τον 28χρονο επιθετικό, ο οποίος απέναντι από τον Ζίβκοβιτς πλάσαρε εύστοχα για το 1-2 του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις σε 2-2.

Στο αθηναϊκό ντέρμπι της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, ο Μακέντα σκόραρε με ατομική ενέργεια, θυμίζοντας τον παίκτη που ξεχώρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 67’ ο Ιταλός άρχισε την επέλαση του από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Τσιγκρίνσκι και με πλασέ με το αριστερό, μείωσε το σκορ και έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή του Παναθηναϊκού και το 3-2 επί της ΑΕΚ.

Παρότι έχει ταλαιπωρηθεί από τη μέση του και έχει χάσει πολλές προπονήσεις εξαιτίας της οσφυαλγίας, φέτος ο Μακέντα έχει σφραγίσει τα ντέρμπι με την παρουσία του. Εκτός από την απόδοση του που δεν μετράται σε όλους τους τομείς, ο Ιταλός στράικερ έχει 2 γκολ και κερδισμένο πέναλτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ