Παναθηναϊκός: Ξανά στο μπλοκάκι του Ρόκα ο Παπουνασβίλι (vid)

Παναθηναϊκός: Ξανά στο μπλοκάκι του Ρόκα ο Παπουνασβίλι (vid)

O Γεωργιανός εξτρέμ που είχε απασχολήσει τον Καταλανό τον Ιανουάριο, φέρεται να έχει τεθεί ξανά υπόψη του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Πριν καταλήξει στον Ντόμινικ Νάγκι τον προηγούμενο Ιανουάριο, ο Τσάβι Ρόκα είχε ασχοληθεί με τον Γεωργιανό εξτρέμ της Σαραγόσα, Γκιόργκι Παπουνασβίλι. Ο 25χρονος επιθετικός είχε μελετήσει την προοπτική να έρθει στην Αθήνα, αλλά εν τέλει προτίμησε τον δανεισμό στη Ρασίνγκ Σανταντέρ για να μείνει στην Ισπανία. Εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκε, αφού μέτρησε μόλις τέσσερις συμμετοχές…

Πάντως, στην Αραγονία υποστηρίζουν ότι ο Τσάβι Ρόκα δεν έχει ξεχάσει τον Παπουνασβίλι. Ο Καταλανός ψάχνει εκ νέου έναν εξτρέμ, αφού ο Νάγκι θα επιστρέψει στη Λέγκια και οι Γιοάν Μολό και Ούφε Μπεκ δεν συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο της επόμενης σεζόν. Ο 25χρονος επιθετικός της Σαραγόσα αναγράφεται στο μπλοκάκι του Ρόκα και με πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για την απόκτηση του.

Ο Παπουνασβίλι πληροί τις προδιαγραφές που θέτει ο Ρόκα για τα άκρα της επίθεσης. Είναι αριστεροπόδαρος, επαρκής στο “ένας με έναν”, πατάει στην αντίπαλη περιοχή με ικανοποιητικά στατιστικά στο σκοράρισμα, προέρχεται από γεμάτες σεζόν και είναι διεθνής με τη Γεωργία. Επίσης, το κασέ του ποδοσφαιριστή ανταποκρίνεται στο μπάτζετ που ορίζει για τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος.

Σύμφωνα με “πηγές” από την Αραγονία, ο Ρόκα έχει διερευνήσει εκ νέου την περίπτωση του Παπουνασβίλι, μετά από επαναπροσέγγιση του ατζέντη του παίκτη. Ο “Παπού” έχει προταθεί από τον μάνατζερ του σε ρωσικές, κυπριακές και ρουμάνικες ομάδες, ωστόσο αυτή τη φορά εκφράζει την προτίμηση του στον Παναθηναϊκό, λόγω ονόματος και μεγέθους.

Η Σανταντέρ ενημέρωσε ότι θα επιστρέψει τον “Παπού” – όπως είναι το παρατσούκλι του – και η Σαραγόσα πρέπει να αναζητήσει λύση. Ο Παπουνασβίλι είναι “βαρίδι” για την λιτότητα που θα ακολουθήσει η διοίκηση μετά τον κορωνοϊό, αφού έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2022 και απολαμβάνει ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια του ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαραγόσα πίστευε πολύ στον Παπουνασβίλι και είχε προβλέψει ρήτρα εξαγοράς 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη Segunda Division και 20 εκατομμυρίων ευρώ για την Primera Division. Όμως, με τις νέες συνθήκες θέλει απλώς να απαλλαγεί από τον “Παπού” και τον παραχωρεί ελεύθερο, διατηρώντας ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ