Ήττα με 3-2 στον πρώτο τελικό του Europe Cup για την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Ήττα με 3-2 στον πρώτο τελικό του Europe Cup για την Ενεμπόν του Σγουρόπουλου

Την ήττα με 3-2 γνώρισε στην Πολωνία από την Ντζιάλντοβο η Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου στον πρώτο τελικό του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2022-2023.

Ισοφάρισε δύο φορές το σκορ, στο τέλος λύγισε στις λεπτομέρειες, αλλά βέβαια όλα είναι ανοιχτά για τον δεύτερο τελικό, που θα γίνει την Τρίτη 04/04 στη Γαλλία και θα κρίνει τον πρωταθλητή. Το ισορροπημένο ματς κράτησε 3 ώρες και χάρισε θέαμα και συγκινήσεις σε μία αίθουσα, που γέμισε από κόσμο. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών ηλικιών επιλέχθηκε για τη βασική τριάδα και ηττήθηκε σε πολύ δύσκολη αναμέτρηση με Ασιάτη αντίπαλο.

Κατέγραψε βέβαια, μία ακόμα στιγμή-ορόσημο στην καριέρα του κι έγινε ο 3ος πινγκπονίστας της χώρας, που αγωνίστηκε σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου με ξένο σωματείο μετά τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη. Ο αγώνας στην έδρα της Ντζιάλντοβο μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα της ETTU TV στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1589991. Ο καθοριστικός δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 04/04 στο σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Ενεμπόν και θ’ αρχίσει στις 20:30 ώρα Ελλάδας (live streaming στο GV Hennebont TT – K.S. Dekorglass Dzialdowo).

Διαβάστε επίσης: O… σεβντάς του Παναθηναϊκού για τον πάγκο του: Όλα για τον Αταμάν

Το τρόπαιο διεκδικούν η πρωταθλήτρια του Europe Cup ανδρών το 2018 (Ντζιάλντοβο) με την πρωταθλήτρια του ίδιου θεσμού το 2019 (Ενεμπόν). Στο ξεκίνημα του πρώτου τελικού το βασικό στοιχείο ήταν ότι η Ενεμπόν εμφάνισε ξανά σε ευρωπαϊκή της υποχρέωση τον Τσουάν Τσι Γιουάν. Τον θρυλικό άσο από την Ταϊπέι, που αύριο 02/04 κλείνει 42 χρόνια ζωής, έχει αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό ανδρών το 2013 και τον Δεκέμβριο του 2003 είχε φτάσει στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης! Σήμερα όμως, δεν παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση και με δύο ήττες (στην αρχή και στο τέλος) έγινε ο μοιραίος αθλητής για τη γαλλική ομάδα!

Η Ντζιάλντοβο προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 και δημιούργησε προϋποθέσεις για να επικρατήσει στα τέσσερα επί μέρους ματς. Ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον όμως, ο αθλητής με την καλύτερη απόδοση στον πρώτο τελικό για την Ενεμπόν, γύρισε την κατάσταση εναντίον του Πολωνού Γιάκουμπ Ντίγιας, ισοφάρισε στον «ξαφνικό θάνατο» του 5ου σετ και με συνολικά δύο προσωπικές νίκες πήγε τον τελικό στο 2-2.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο ατομικό παιχνίδι. Ο Τσουάν ούτε στο φινάλε ήταν αυτός που έπρεπε, ο αριστερόχειρας Δανός Τζόναθαν Γκροθ επικράτησε με 3-1 σετ και χάρισε τη νίκη στην Ντζιάλντοβο.

Ο Σγουρόπουλος μπήκε στο τραπέζι στο κρίσιμο τρίτο ματς και με το σκορ ομάδων στο 1-1. Τα έδωσε όλα κόντρα στον Κάι Κονίσι, έναν ακόμα πολύ έμπειρο αθλητή εγνωσμένης αξίας, ώσπου κάμφθηκε με 3-0. Το 1ο και το 3ο σετ τα έχασε στην παράταση, αλλά το κακό είναι ότι κυνηγούσε το σκορ σε όλα τα σετ. Στην αρχή έσωσε σετ μπολ κι αργότερα δύο ματς μπολ και του έλειψε το κάτι παραπάνω για να πιέσει ακόμα περισσότερο τον penholder Ιάπωνα.

Η χρησιμοποίησή του στον τελικό αποτελεί για τον Σγουρόπουλο επιβράβευση και για τη συμβολή του στην πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία και για την αγωνιστική του βελτίωση το τελευταίο χρονικό διάστημα (στον πάγκο της Ενεμπόν κάθισε ο Δανός Άντερς Λιντ, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο Ρουμάνος Άντριαν Κριζάν). Ο Κονίσι γεννήθηκε τον Μάιο του 1981 στην Κίνα. Μετακινήθηκε στην Ιαπωνία, άρχισε ν αγωνίζεται με τα εθνικά της χρώματα και το 2006 κατέκτησε τον τίτλο στο απλό ανδρών του σερβικού όπεν. Τον Ιούλιο του 2010 έφτασε στο νούμερο 21 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών, ενώ μέσα στα πολλά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις είχε και τα δύο χάλκινο στο ομαδικό των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων του 2008 και του 2010.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ντζιάλντοβο-Ενεμπόν 3-2:

Γιακούμπ Ντίγιας-Τσουάν Τσι Γιουάν 3-0 (11-3, 11-6, 11-3)

Τζόναθαν Γκροθ-Κρίστιαν Κάρλσον 0-3 (7-11, 10-12, 4-11)

Κάι Κονίσι-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (12-10, 11-6, 12-10)

Ντίγιας-Κάρλσον 2-3 (11-4, 11-13, 11-7, 6-11, 5-6)

Γκροθ-Τσουάν 3-1 (11-6, 11-13, 12-10, 11-7)

Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στην έδρα της Ντζιάλντοβο. Εκατοντάδες φίλαθλοι στην κερκίδα με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις και τύμπανα, μουσική και τελετουργικό στην παράταξη των ομάδων, όπως και παρουσιαστής με μεγάφωνο να δίνει τον δικό του τόνο. Θερμό κλίμα ετοιμάζεται να δημιουργήσει και η Ενεμπόν στην έδρα της. Τα εισιτήρια παρουσιάζουν ήδη μεγάλη ζήτηση. «Πρέπει να νικήσουμε στη ρεβάνς! Συντονιστείτε την Τρίτη 4 Απριλίου στο Hennebont Ping Center για το δεύτερο μέρος του τελικού. Οι παίκτες θα σας χρειαστούν όλους για να τους υποστηρίξετε. Οπότε μην περιμένετε άλλο και κλείστε τα εισιτήριά σας», προέτρεψε τον κόσμο το γαλλικό κλαμπ μέσα από τον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ