Χείμαρος ο Ναδάλ, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Χείμαρος ο Ναδάλ, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Ράφα Ναδάλ νίκησε τον Ντελ Πότρο (3-0) στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και έκλεισε θέση σε άλλον έναν τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Ο Ναδάλ, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, πιστοποίησε την καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και υπενθύμισε πως στο Ρολάν Γκαρός είναι το απόλυτο αφεντικό. Επιβλήθηκε με 3-0 του Νο.4 της κατάταξης, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο 32ρονος θρυλικός τενίστας, ζορίστηκε από τον Αργεντινό μόνο στο 1ο σετ (6-4), αλλά με 35 winners του Ισπανού, ο Ντελ Πότρο δεν είχε καμία ελπίδα και έχασε τα άλλα δύο σετ (6-1, 6-2). Μετά το 3-0 λοιπόν ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στον Τελικό της διοργάνωσης τον Ντόμινικ Τιμ, τον μόνο τενίστα που τον έχει νικήσει στο χώμα την τελευταία διετία.

Ο Ναδάλ την Κυριακή (9/6) θα διεκδικήσει τον 17ο Γραν Σλαμ τίτλο του και 11ο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχοντας ως μεγάλο στόχο τον απόλυτο αριθμό των 20 τίτλων που κατέχει – ποιος άλλος; – ο Ρότζερ Φέντερερ.  Ο τενίστας από τη Μαγιόρκα έφτασε τις 85 νίκες (85-2) στο Ρολάν Γκαρός και τις 234 σε επίπεδο Γκραν Σλαμ (234-43).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ