Ράφαελ Ναδάλ: Ο Βασιλιάς της σκόνης! (vid)

Ράφαελ Ναδάλ: Ο Βασιλιάς της σκόνης! (vid)

Ο Ισπανός τενίστας νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Ντομινίκ Τιεμ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και κατέκτησε για 11η φορά στην καριέρα του το βαρύτιμο τρόπαιο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο μύθος του Ράφαελ Ναδάλ συνεχίζεται! Ο Ισπανός τενίστας νίκησε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τον Ντομινίκ Τιεμ με 3-0 σετ (6-4, 6-3, 6-2) και κατέκτησε για 11η φορά στην καριέρα του το γαλλικό Γκραν Σλαμ.

Ο «Matador» δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Αυστριακό και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα! Ο Ιβηρας ήταν το μεγάλο φαβορί από την αρχή του τουρνουά και το επιβεβαίωσε περίτρανα με τις επιβλητικές νίκες που πέτυχε σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο «βασιλιάς της σκόνης» με τη νίκη του απέναντι στον Τιεμ έφτασε τους 17 τίτλους Γκραντ Σλαμ στην καριέρα του και έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου τένις. Μια ακόμα τεράστια επιτυχία για τον Ράφα, ο οποίος αποθεώθηκε από μικρούς και μεγάλους που έδωσαν το «παρών» στο «Φιλίπ Σατριέρ»

Παράλληλα, ο Ναδάλ κατάφερε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει την περσινή σεζόν στη γαλλική πρωτεύουσα και παρέμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ισπανός στο φετινό τελικό χρειάστηκε να… ξορκίσει τον κακό του δαίμονα, καθώς ο Ντομινίκ Τιεμ είχε βγει νικητής στις δύο τελευταίες μονομαχίες τους.

Αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο Ράφα και μπήκε στο κορτ με το μαχαίρι στα δόντια. Ο Ιβηρας προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Αυστριακός ισοφάρισε σε 2-2. Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, μέχρι το 10ο γκέιμ, όταν ο Ναδάλ έκανε μπρέικ και πήρε το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο και το τρίτο σετ ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κυριάρχησε απόλυτα στο σκορ και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Στο τρίτο σετ μάλιστα ο Ράφα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ο Ναδάλ είχε μια κράμπα στα δάχτυλα του αριστερού του χεριού, αλλά δεν… μάσησε και με συνεχόμενα γκέιμς έκανε το 3-0.

Δείτε βίντεο από την απονομή:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ