Ναδάλ: «Το τένις κινδυνεύει από τα… σερβίς»

Ναδάλ: «Το τένις κινδυνεύει από τα… σερβίς»

Ο Ισπανός τενίστας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι σε λίγα χρόνια το τένις θα παίζεται μόνο με σερβίς!

Τα τελευταία χρόνια το τένις έχει αλλάξει ριζικά και πλέον όλο και περισσότεροι τενίστες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο σερβίς. Οι πόντοι που παίζονται έχουν μικρότερη διάρκεια, με αποτέλεσμα το άθλημα να χάνει συνεχώς υποστηρικτές.

Ο Ράφα Ναδάλ μιλώντας στη γαλλική «L’Equipe» τόνισε ότι το τένις βρίσκεται σε κίνδυνο και θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. «Οι παίκτες είναι πλέον πιο γυμνασμένοι και πιο γρήγοροι. Πρέπει να προσέχουμε περισσότερο, ιδιαίτερα στο σερβίς και στη δύναμη γενικότερα. Αν δεν βρούμε μια λύση, το τένις θα παίζεται μόνο με σερβίς. Σε 10 χρόνια από τώρα, το άθλημα ίσως βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ισπανός, πάντως, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα προτείνει οι τενίστες να κρατάνε τους βαθμούς τους για δύο χρόνια αντί για ένα που ισχύει με βάση το τωρινό σύστημα. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις τους παίκτες σε περίπτωση τραυματισμών. Το σκέφτομαι εδώ και χρόνια αυτό, αλλά θα είναι πιο σημαντικό να το προτείνω όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ