«Ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος»

«Ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τρελαίνει ειδικούς του τένις και μη με τα κατορθώματά του, αλλά η ατάκα του αυτή είναι ενδεικτική της νοοτροπίας και της ψυχοσύνθεσης του 20χρονου τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γιορτάζει σήμερα τα 20α του γενέθλια και σαν… δώρο στον εαυτό του έκανε μια πρόκριση στον τελικό του Rogers Cup, Τουρνουά Masters 1000, όπου θα διεκδικήσει την κατάκτησή του κόντρα στον θρυλικό Ράφα Ναδάλ, σε έναν τελικό… rematch αυτού του τουρνουά της Βαρκελώνης τον Απρίλιο.

Οι συνεχόμενες μεγάλες νίκες στο τουρνουά του Τορόντο, βοήθησαν τον Τσιτσιπά να γράψει Ιστορία. Συγκεκριμένα κατάφερε να επικρατήσει σε τέσσερα συνεχή ματς κόντρα σε αντιπάλους που βρίσκονται στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης (Ντόμινικ Τιμ, Σάσα Ζβέρεφ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Κέβιν Άντερσον) και έγινε ο νεότερος τενίστας που το καταφέρνει αυτό σε επίπεδο τουρνουά ATP, στην πρώτη κιόλας χρονιά που συμμετέχει.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία άνοδο στο παγκόσμιο ranking. Πριν το τουρνουά βρισκόταν στη Νο.28, ενώ μετά το τέλος του θα βρίσκεται στο Νο.15. Μπορεί μάλιστα να ανέβει μέχρι το Νο.12 σε περίπτωση που νικήσει τον Ναδάλ και κατακτήσει το Rogers Cup.

Όχι και άσχημα για έναν αθλητή που ξεκίνησε τη χρονιά στο Νο.98, ενώ πέρσι τέτοια εποχή βρισκόταν στο Νο.168…

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το μήνυμα του Στέφανου στην κάμερα μετά την επική πρόκριση του στον τελικό που έγραψε «It never gets easier, you just get better» ή σε μετάφραση: «ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ