«Λύγισε» στον τελικό ο Τσιτσιπάς, αλλά το μέλλον τού ανήκει…

«Λύγισε» στον τελικό ο Τσιτσιπάς, αλλά το μέλλον τού ανήκει…

Ο Στέφανος εμφανώς κουρασμένος από τις μεγάλες μάχες που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες, ηττήθηκε από το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ, με 2-0 σετ στον τελικό του Rogers Cup. Κρατάει τη σπουδαία πορεία και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Μόνο περηφάνια για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Ελληνας τενίστας τα έδωσε όλα στον τελικό του Rogers Cup, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ. Ο 20χρονος τενίστας εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 7-6 [4]) από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ισπανός τενίστας με την εμπειρία του και τα «βαριά» χτυπήματα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του «Τσιτσιφάστ» και να κατακτήσει τον 33ο Μάστερς τίτλο στην καριέρα του.

Ο Στέφανος παρά την ήττα του στο μεγάλο τελικό από τον «Matador», έδειξε για μια ακόμα φορά ότι ανήκει στην ελίτ του παγκοσμίου τένις. Ο Ελληνας τενίστας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου και προσπάθησε μέχρι τον τελευταίο πόντο για το καλύτερο δυνατό. Ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ και 5-3 γκέιμς. Πάλεψε, έκανε μπρέικ, έφερε το ματς στα ίσια και λίγο αργότερα προηγήθηκε με 6-5. Ο Ναδάλ σέρβιρε, ο Στέφανος είχε μπρέικ πόιντ, αλλά δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει και το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί «μίλησε» η εμπειρία και η κλάση του Ράφα, ο οποίος έκανε το 7-4 και το 2-0 στα σετ.

Μία ήττα που μόνο καλύτερο θα κάνει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια τεράστια επιτυχία για τον συμπατριώτη μας, που όλη την εβδομάδα ήταν καταπληκτικός. Ο «Στεφ» έκανε περήφανους τους Ελληνες με τις σπουδαίες εμφανίσεις του και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει. Κάθε εβδομάδα θα γίνεται και καλύτερος και θα κερδίζει ακόμα περισσότερους θαυμαστές. Είναι το next best thing και το αποδεικνύει σε κάθε τουρνουά. Επόμενος σταθμός για τον «Τσιτσιφάστ» το Μάστερς του Σινσινάτι, στο οποίο θα παλέψει για να πετύχει νέους θριάμβους απέναντι σε τεράστιους παίκτες. Πρώτο εμπόδιο για τον Στέφανο ο Νταβίντ Γκοφέν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου. Δε με έχουν υποδεχτεί ποτέ ξανά έτσι στη ζωή μου. Αυτό το τέλος σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω στον τελικό ενός masters. Ευχαριστώ τους πάντες σε αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια στον Ράφα. Ευχαριστώ τον διευθυντή του τουρνουά και όλη την ομάδα Ευχαριστώ τους χορηγούς μου και την ακαδημία Μουράτογλου. Δεν ξέρω ποιον άλλο πρέπει να ευχαριστήσω. Είναι έντονα τα συναισθήματα. Σε δύο χρόνια θα είμαι πάλι στο Τορόντο».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ