Ο… Βασιλιάς Ναδάλ παρέμεινε στον θρόνο του!

Ο… Βασιλιάς Ναδάλ παρέμεινε στον θρόνο του!

Ο Ράφαελ Ναδάλ ισοπέδωσε τον… πολιορκητή, Ντομινικ Τιμ (3-1 σετ) και γιγάντωσε τον μύθο του στο Παρίσι, κατακτώντας το 3ο σερί και συνολικά 12ο τρόπαιό του στο Ρολάν Γκαρός!

ΜΥ-ΘΙ-ΚΟΣ! Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα, Ράφαελ Ναδάλ, ισοπέδωσε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τον… διεκδικητή του «θρόνου» Ντομινίκ Τιμ με 3-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1, 6-1) και ανάγκασε για μία ακόμα φορά όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί στα πόδια του.

Ο Ισπανός έκανε τον Αυστριακό, που χθες κέρδισε το Νο.1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς, να δείχνει… λίγος στο κορτ του Philippe Chatrier και έγραψε ιστορία, κατακτώντας το τρίτο σερί και συνολικά 12ο τρόπαιό του στη γαλλική πρωτεύουσα!

Αυτό ήταν το 18ο Γκραντ Σλαμ για τον Ματαντόρ, ο οποίος στην καριέρα του έχει δώσει 95 αγώνες στο Ρολάν Γκαρός και έχει κερδίσει τους 93! Ο Ράφα Ναδάλ με τη σημερινή νίκη του νίκη επί του Τιμ, έσπασε το σερί που έτρεχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς (σ.σ είχε κατακτήσει τους τρεις προηγούμενους τίτλους σε Αυστρλιανό Οπεν, Αμερικάνικο Οπεν και Γουίμπλεντον) και συνεχίζει την… καταδίωξη του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος στην καριέρα του έχει 20 Γκραντ Σλαμ και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Ναδάλ μάλιστα έγινε μόλις ο τέταρτος τενίστας στην ιστορία της Open Era, μετά τους Λέιβερ, Ρόουζγουολ και Φέντερερ, που κατακτάει τουλάχιστον τέσσερις Γκραντ Σλαμ τίτλους μετά τα 30. Ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Ισπανός μπορεί να έχει πατήσει πλέον τα 33, αλλά παραμένει ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Aξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι αυτός ήταν συνολικά ο 82ος τίτλος για τον Ισπανό τενίστα, εκ των οποίων οι 59 είναι στο χώμα! Ο Ράφα απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ο Βασιλιάς της «σκόνης» και έκανε τον Τιμ να μοιάζει παίκτης της σειράς…

Το… λάθος του Τιμ και η «καταιγίδα» του Ράφα

Στο remake του περσινού τελικού είχαμε και πάλι την ίδια κατάληξη. Τον Ράφα Ναδάλ ξαπλωμένο στο χώμα να πανηγυρίζει για την κατάκτηση του τίτλου. Ενας τίτλος, που ήρθε σχετικά εύκολα, αν εξαιρέσει κανείς το δεύτερο κομμάτι του δεύτερου σετ.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 2-2, όταν ο Τιμ έκανε το… λάθος να κάνει μπρέικ. Ο Αυστριακός προηγήθηκε με 3-2, αλλά η απάντηση από τον Ναδάλ ήταν άμεση και επιβλητική. Ο Ισπανός με δύο σερί μπρέικ έκανε το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο. Οι δύο αθλητές κρατούσαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους, με τον Τιμ να προηγείται με 5-4 και τον Ράφα να ισοφαρίζει σε 5-5. Ο 25χρονος με νέο πολύ καλό σέρβις γκέιμ έκανε το 6-5 και μετέφερε την πίεση στον Ισπανό. Ο Ναδάλ σηκώθηκε από την καρέκλα για του για να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο ίδιος και οι περισσότεροι θεατές. Ο Ισπανός με αβίαστα λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Τιμ να κάνει το μπρέικ, το 7-5 και το 1-1 στα σετ.

Η ισοφάριση του Αυστριακού έκανε… ταύρο τον Ράφα. Ο Ματαντόρ επέστρεψε στο κορτ αγριεμένος και με δύο σερί μπρέικ έκανε το 3-0. Το 4-0 ήρθε με μαθηματική ακρίβεια, όπως επίσης και το 6-1 στα γκέιμ. Ο 33χρονος πήρε και πάλι προβάδισμα στα σετ (2-1) και αποκατέστησε την τάξη. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο σετ. Ο Ναδάλ κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ και με 6-1 έκανε το 3-1, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας κράτησε 3 ώρες και 1 λεπτό, με τον Ναδάλ να τελειώνει τον αγώνα κερδίζοντας 116 πόντους και ο Τιμ 82. Ο Ισπανός τενίστας είχε 38 winners έναντι 31 του Τιμ, ενώ ο Αυστριακός είχε 38 αβίαστα λάθη έναντι 31 του Ράφα. Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Βασιλιά της «σκόνης», που συνεχίζει να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο τένις.

Δείτε το βίντεο με το Championship πόιντ του Ναδάλ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ