Ναδάλ: «Ποτέ δεν ήταν στόχος μου να γίνω νούμερο ένα»

Ναδάλ: «Ποτέ δεν ήταν στόχος μου να γίνω νούμερο ένα»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μίλησε στην «As» για την καριέρα του, τα κίνητρά του και όπως αποκάλυψε, ποτέ δεν ήταν ο μεγάλος του στόχος να γίνει το νούμερο ένα.

Ο Ράφα Ναδάλ «άνοιξε» την καρδιά του στην «As» και αναφέρθηκε στην καριέρα του, την ηλικία του καθώς πλέον βρίσκεται στα 33 ενώ μίλησε και για τα κίνητρά του που τόνισε πως πάντα είναι θετικά και όχι για να… κλείνει στόματα.

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα, ποτέ δεν υπήρξε μεγάλος του στόχος να γίνει το νούμερο ένα, κάτι που αν συμβεί βέβαια, θα τον κάνει χαρούμενο όπως παραδέχεται.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ναδάλ:

Για τα συναισθήματά του: «Πρέπει να καταλάβουμε τη στιγμή. Οι τελευταίες 3 ώρες του αγώνα ήταν πολύ δύσκολες για μένα, γιατί πρακτικά είχα σχεδόν νικήσει και ξαφνικά έγινε περίπλοκο και έφτασα να έχω σοβαρές πιθανότητες να χάσω. Υπέφερα για πολλή ώρα, τόσο στο κορμί όσο και στο μυαλό μου και κάποιες στιγμές σε επηρεάζει».

Για το αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του: «Δεν το έχω δει, για να πω την αλήθεια. Έχω μόνο παίξει το ματς και δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου. Όταν είσαι μέσα και παίζεις με νεύρα, είναι δύσκολο να το κρίνεις αντικειμενικά. Συναισθηματικά ήταν πολύ ιδιαίτερο, γιατί είχε πολλά στοιχεία. Είναι από αυτά που δεν ξεχνάς, αλλά πρέπει να δω το ματς, για κρίνω σωστά».

Για την ηλικία του: «Δεν νιώθω μεγάλος, νιώθω ότι είμαι 33 και τίποτα άλλο. Είμαι σε καλή κατάσταση. Γνωρίζω απλά, ότι περνούν τα χρόνια και δεν χάνω το ρεαλισμό μου. Όταν κάποιος μεγαλώνει, πρέπει να προσέχει και να κάνει καλύτερες επιλογές. Όταν είσαι νέος, παίζεις και παίζεις συνέχεια και τα πράγματα πάνε καλά για σένα. Τώρα πρέπει να είμαι πιο επιλεκτικός και να κάνω αυτά που λειτουργούν καλύτερα για μένα».

Για το αν νιώθει ότι κλείνει στόματα: «Ποτέ δεν έπαιξα για αυτό το λόγο. Ποτέ το κίνητρό μου δεν ήταν η σκέψη των άλλων ή να δείξω ότι μπορώ να κάνω κάτι, που πιστεύουν οι άλλοι ότι δεν μπορώ. Το ίδιο κάνω και στην προσωπική μου ζωή. Η φιλοδοξία και το κίνητρο πρέπει να είναι προσωπικά πράγματα. Πρέπει να έχεις προσωπικά κίνητρα, όχι εξωτερικά. Δε μου αρέσει και αποφεύγω συναισθήματα ρεβανσισμού. Δεν μπορείς έτσι να αγωνίζεσαι. Τα κίνητρά μου είναι πάντα θετικά».

Για τις αμφιβολίες: «Κι εγώ αμφέβαλλα μαζί με τον κόσμο, για το αν μπορούσα να παίξω για χρόνια. Και τώρα και πάντα. Αλλά εδώ είμαι. Μέρα με τη μέρα. Τώρα είμαι χαρούμενος με αυτό που κάνω και το κορμί μου επιτρέπει να προπονούμαι. Μου αρέσει να παίζω τένις και να εκπληρώνω τους στόχους μου».

Για το νούμερο 1 του ταμπλό: «Πιο πολύ είμαι ευχαριστημένος για την αντίδρασή μου μετά τη Βαρκελώνη. Μετά το Μόντε Κάρλο υπήρξαν δύσκολες στιγμές και έπρεπε να βρω τα ψυχικά αποθέματα να τις ξεπεράσω. Για το νούμερο 1 δεν είναι ο μεγάλος μου στόχος και ποτέ δεν ήταν. Αν γίνω, φυσικά και θα είμαι χαρούμενος, αλλά δεν είναι αυτό που με καθορίζει στην καριέρα μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ