Κυριαρχία Ναδάλ και Τζόκοβιτς στα Grand Slam (vids)

Κυριαρχία Ναδάλ και Τζόκοβιτς στα Grand Slam (vids)

Ο Σέρβος και ο Ισπανός κυριάρχησαν στα major τουρνουά κατακτώντας από 2, πιστοποιώντας και με το παραπάνω ότι οι νέοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα.

Το 2019 έμπαινε με υποσχέσεις ότι τη νέα χρονιά οι νέοι θα καταφέρουν να κατακτήσουν κάποιο Grand Slam. Ζβέρεφ, Νισικόρι, Τιμ, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχαν αφήσει θετικές εντυπώσεις και όλοι πίστευαν ότι ίσως μπορέσουν να κατακτήσουν κάποιο από τα 4 μεγάλα τουρνουά του τένις.

Τελικά, σε μια χρονιά που ο κάθε Έλληνας έμαθε το forehand και την υπόλοιπη ορολογία του τένις λόγω Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη, η παλιά «φρουρά» δεν έδειξε διατεθειμένη να παραδώσει τα σκήπτρα.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ κατέκτησαν από δύο Grand Slam έκαστος και άφησαν με την όρεξη τους υπόλοιπους. Ας πάμε να δούμε τι συνέβη αναλυτικά σε κάθε ένα από τα μεγάλα τουρνουά.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ

Νικητής: Νόβακ Τζόκοβιτς
Φιναλίστ: Ράφα Ναδάλ

Στη Μελβούρνη στις 27 Ιανουαρίου o Νόλε παραδίδει μαθήματα τένις και σε έναν τρομερό, από μεριάς του τελικό, νικάει με 3-0 σετ (6-3, 6-2 ,6-3) τον Ράφα Ναδάλ, υπερασπιζόμενος τον τίτλο της προηγούμενης χρονιάς.

Έχοντας νικήσει κατά σειρά τους Κρούγκερ, Τσονγκά, Σαποβάλοφ,  Μεντβέντεφ, Νισικόρι και Πούιγ φτάνει στον τελικό, όπου κάνει επίδειξη δύναμης.

Ο Ναδάλ από μεριάς του είχε νικήσει  τους Ντάκγουορθ, Έμπντεν, Ντε Μινόρ, Μπέρντιχ, Τιάφο και τον Στέφανο Τσιτσιοπά καταφέρνει να φτάσει ως τον τελικό αλλά δεν καταφέρνει σε κανένα σημείο του να αντισταθεί στον μεγάλο του αντίπαλο.

ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

Νικητής: Ράφα Ναδάλ
Φιναλίστ: Ντόμινικ Τιμ

Λίγο μετά το Indian Wells ο Ράφα Ναδάλ δηλώνει πως «σκέφτομαι να σταματήσω και να ξεκουραστώ αυτή τη χρονιά, ούτως ώστε να επανέλθω δριμύτερος τη νέα σεζόν». Ενάμιση μήνα μετά ο Ισπανός φαίνεται αρκετά ξεκούραστος για να κατα κτήσει το αγαπημένο του τουρνουά. Το Ρολάν Γκαρός.

Αποκλείει τους Χάνφμαν, Μάντεν, Γκοφίν, Λοντέρο, Νισικόρι και Φέντερερ και φτάνει στον τελικό του τουρνουά.

Από μεριάς του ο Αυστριακός αποκλείει τους Πολ, Μπούμπλικ, Κουέβας, Μονφίς, Κατσάνοφ  και Τζόκοβιτς.

Στον τελικό καταφέρνει να πάρει ένα σετ από το Ναδάλ, αλλά αυτό ήταν το περισσότερο που μπορούσε απέναντι στον Ισπανό, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 5-7, 6-1, 6-1). Έτσι ο, εκ Μαγιόρκας ορμώμενος, «ταυρομάχος» θα κατακτήσει τον 12ο τίτλο στο σπίτι του.

ΓΟΥΙΜΠΛΕΤΟΝ

Νικητής: Νόβακ Τζόκοβιτς|
Φιναλίστ: Ρότζερ Φέντερερ

 

Η πιο τρανή απόδειξη ότι η παλιά «φρουρά» είναι ακόμα εδώ. Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ χαρίζουν στους φίλους του τένις έναν απίστευτο τελικό με τον Σέρβο να επικρατεί στα σημεία, σώζωντας και δύο ματς πόιντ.

Έχοντας επιβληθεί των Κολσράιμπερ, Κούντλα, Ούρκατς, Ουμπέρ, Γκοφίν και Μπαουτίστα-Αγκούτ ο «Τζόκερ» φτάνει στον τελικό.

Από τη μεριά του ο «Βασιλιάς» του παγκοσμίου τένις έχει «πετάξει» εκτός τουρνουά τους Χάρις, Κλαρκ, Πούιγ,Μπερετίνι, Νισικόρι και Ναδάλ δείχνει ότι μπορεί να επανέλθει στην κατάκτηση Grand Slam μετά το Αυστραλιανό όπεν του 2018.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς δεν δείχνει διάθεση να χάσει το «στέμμα» του. Επικρατεί με 3-2 σετ (7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12 (3)) σε ένα συγκλονιστικό τελικό που θα διαρκέσει κάτι λιγότερο από 5 ώρες και κατακτά το τρόπαιο.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΠΕΝ

Νικητής: Ράφα Ναδάλ
Φιναλίστ: Ντανιίλ Μεντβέντεφ

Ο Ναδάλ στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά ότι η κατάκτηση του Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης και το να μείνει στην ιστορία ως ο κάτοχος των περισσοτέρων Grand Slam δεν αποτελούν αυτοσκόπο. Οι πράξεις του όμως άλλα δείχνουν.

Αποκλείοντας τους Μίλμαν, Κοκκινάκη, Τσουνγκ, Τσίλιτς, Σβάρτσμαν και Μπερετίνι φτάνει στον τελικό του τελευταίου major της χρονιάς, όπου περιμένει ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς. Ο 23χρονος Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος για να φτάσει ως εκεί έχει αποκλείσει τους Γκουνεσβαράν, Ντελιέν, Λόπεζ, Κέπφερ, Βαβρίνκα και Ντιμιτρόφ.

Ο Ισπανός επικρατεί με 3-2 σετ (7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4) σε έναν τελικό αρκετά συναρπαστικό που θα διαρκέσει 4 ώρες και θα φτάσει τους 19 τίτλους σε Grand Slam, έναν λιγότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ που βρίσκεται στην κορυφή.

Η «ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ» ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Η χρονιά για τον Έλληνα τενίστα ξεκινάει με εκπληκτικό τρόπο, καθώς στο αυστραλιανό όπεν φτάνει ως τα ημιτελικά όπου τον αποκλείει ο Ράφα Ναδάλ. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, έχει κάνει όλο τον κόσμο να «παραμιλά» και τον αποκλεισμό του Ρότζερ Φέντερερ στους «16».

Πριν τον «Βασιλιά» έχει αποκλείσει τους Μπερετίνι, Τροΐτσκι και Μπασιλασβίλι, ενώ αποκλείει και τον Μπαουτίστα-Αγκούτ στα προημιτελικά.

Η χρονιά συνεχίζεται με τον Στέφανο να παίρνει τον τίτλο στο τουρνουά της Μασσαλίας απέναντι στον Μιχαήλ Κουκούσκιν και με τον Στέφανο να φτάνει στον τελικό στο τουρνουά του Ντουμπάι όπου θα γνωρίσει την ήττα από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Η περίοδος στην Αμερική δεν θα πάει τόσο καλά καθώς στο Indian Wells θα αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από τον Οζιέρ-Αλιασίμ και στο Μαϊάμι στον γύρο των «16» από τον Σαποβάλοφ.

Και έπειτα ξεκίνησε η χωμάτινη περίοδος για το τένις. Σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη θα αποκλειστεί στη φάση των «16» από Μεντβέντεφ και Στρουφ αντιστοίχως.

Όμως ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις με την κατάκτηση του τουρνουά στο Εστορίλ της Πορτογαλίας νικώντας κατά σειρά τους Αντρεόζι,Ντομίγκεζ, Γκοφίν και Κουέβας.

Στη Μαδρίτη ο Στέφανος θα κάνει επίδειξη του ταλέντου του φτάνοντας ως τον τελικό, όπου θα γνωρίσει την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς έχοντας όμως πρώτα αποκλείσει Μαναρινό, Βερντάσκο, Ζβέρεφ και τον μετρ στη χωμάτινη επιφάνεια, και μάλιστα εντός έδρας, Ράφα Ναδάλ.

https://www.youtube.com/watch?v=jsawexnu5CA

Στη Ρώμη μία εβδομάδα αργότερα ο Ναδάλ θα πάρει τη ρεβάνς και πάλι στον ημιτελικό. Ο Τσιτσιπάς είχε αποκλείσει, μέχρι να παίξει με τον Ναδάλ, Σίνερ, Φονίνι, ενώ ο Φέντερερ αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού πριν το ματς με τον Έλληνα τενίστα.

Το σημείο καμπής για τον Τσιτσιπά φαίνεται πως είναι η ήττα από τον Βαβρίνκα στον γύρο των «16» του Ρολάν Γκαρός. Έχοντας αποκλείσει τους Μάρτερερ, Ντελιέν και Κραΐνοβιτς έπαιζε με τον Ελβετό την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ηττήθηκε με 3-2 σετ (6-7 (6), 7-5, 4-6, 6-3, 6-8).

Έκτοτε σπάνια έπιασε τα επίπεδα απόδοσης που είχε στο πρώτο μισό της σεζόν. Στο Χερτόκενμπος, ηττήθηκε από το Νίκολας Γιάρι στην πρώτη του αναμέτρηση.

Στο Λονδίνο και στο τουρνουά που διεξήχθη μία εβδομάδα πριν το Γουίμπλετον έφτασε ως τα προημιτελικά όπου γνώρισε την ήττα από τον Οζιέρ-Αλιασίμ, έχοντας αποκλείσει τους Έντμουντ και Σαρντί νωρίτερα.

Στο Γουίμπλετον δεν τα κατάφερε καθόλου καλά, καθώς αποκλείστηκε από τον Τόμας Φαμπιάνο στον 1ο γύρο του τουρνουά

Στην Ουάσινγκτον έδειξε το καλό του πρόσωπο καθώς αποκλείοντας Πολ, Τόμσον και Περ έφτασε ως τα ημιτελικά του τουρνουά, για να τον αποκλείσει ο Νικ Κύργιος.

Οι μεταπτώσεις στην απόδοση του Τσιτσιπά συνεχίστηκαν, όμως, και στο Μόντρεαλ του Καναδά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ούμπερτ Ούρκατς, όπως και στο Σινσινάτι από τον Στρουφ.

Ο Ρώσος, Αντρέι Ρούμπλεφ, αποτέλεσε ανυπέρβλητο, όπως αποδείχτηκε, εμπόδιο για τον Έλληνα τενίστα στον πρώτο γύρο του αμερικάνικου όπεν.

Οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν κανέναν άλλο να πάρει τίτλο. Η νέα γενιά  μαζί και ο Τσιτσιπάς, θα πρέπει να παλέψει ακόμα παραπάπανω αν θέλει να διεκδικήσει κάτι άλλο.

Τα αποτελέσματα θα δείξουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ