Πούτιν: «80 χρόνια μετά, μας απειλούν και πάλι γερμανικά τανκς» – Απάντηση με πυρηνικά;

Πούτιν: «80 χρόνια μετά, μας απειλούν και πάλι γερμανικά τανκς» – Απάντηση με πυρηνικά;

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως «έχουμε έναν τρόπο να απαντήσουμε και δεν θα τελειώσει μόνο με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια τελετής την Πέμπτη για τον εορτασμό της 80ής επετείου της μάχης του Στάλινγκραντ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα του, 80 χρόνια μετά, απειλείται και πάλι από γερμανικά άρματα μάχης.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη εφημερίδα The Moscow Times, ο Πούτιν τόνισε πως «αυτοί που περιμένουν να νικήσουν στο πεδίο της μάχης, προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με την Ρωσία θα είναι εντελώς διαφορετικός γι’ αυτούς».

Και προσέθεσε, αναφερόμενος στη στρατιωτική βοήθεια που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί σύμμαχοί της: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους».

«Νέες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων»

«Αλλά έχουμε έναν τρόπο να απαντήσουμε και δεν θα τελειώσει μόνο με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό», πρόσθεσε απειλητικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια «προφανή» – όπως τονίζει η εφημερίδα The Moscow Times – αναφορά στο τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο πυρηνικών της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προηγουμένως καταθέσει λουλούδια στην αιώνια φλόγα στο Μαμάγιεφ Κούργκαν, μια πλαγιά όπου έλαβε χώρα ένα μεγάλο μέρος των μαχών και η οποία σήμερα φιλοξενεί το μουσειακό συγκρότημα της «Μάχης του Στάλινγκραντ» και το διάσημο άγαλμα της πόλης «Η πατρίδα καλεί».

Την Τετάρτη αποκαλύφθηκε στην πόλη ένα νέο μνημείο για τον σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν – το δεύτερο τέτοιο σύγχρονο μνημείο στο Βόλγκογκραντ αφιερωμένο στον σοβιετικό ηγέτη.

Σε… καραντίνα ο δήμαρχος πριν συναντήσει τον Πούτιν

Πριν από την άφιξη του Πούτιν στο Βόλγκογκραντ – που ήταν γνωστό ως Στάλινγκραντ μεταξύ 1925 και 1961 – οι τοπικές αρχές πραγματοποίησαν επισκευές της τελευταίας στιγμής στη γέφυρα Αστραχάν της πόλης και κάλυψαν βιαστικά κακοσυντηρημένα κτίρια στο κέντρο με γιγαντιαίες τέντες.

Τα αδέσποτα ζώα φέρεται επίσης να απομακρύνθηκαν από τους δρόμους και οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετώπισαν διακοπές στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης V1.Ru.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βόλγκογκραντ, Αντρέι Μποτσάροφ, φέρεται να είχε τεθεί σε καραντίνα πριν από την συνάντησή του με τον Πούτιν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως για μια εβδομάδα.

Το όνομα «Στάλινγκραντ» επιστρέφει

Το Στάλινγκραντ ήταν η σημαντικότερη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διήρκεσε από τον Αύγουστο του 1942 έως τον Φεβρουάριο του 1943, ενώ εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους.

Η μάχη έληξε με την παράδοση της 6ης Στρατιάς του Χίτλερ, την πρώτη συνθηκολόγηση των γερμανικών δυνάμεων στη σύγκρουση, η οποία οδήγησε τελικά στη νίκη των συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας δύο χρόνια αργότερα.

Το όνομα της πόλης άλλαξε σε Βόλγκογκραντ το 1961, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποσταλινοποίησης, αν και τα τελευταία χρόνια η πόλη επανέρχεται στο όνομα Στάλινγκραντ σε σημαντικές γιορτές και επετείους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ