Στη Γάζα κάθε δέκα λεπτά ένα παιδί σκοτώνεται – «Βομβάρδισαν τους αγγέλους μου και τους σκότωσαν»

Στη Γάζα κάθε δέκα λεπτά ένα παιδί σκοτώνεται – «Βομβάρδισαν τους αγγέλους μου και τους σκότωσαν»

Τις τελευταίες ημέρες, ο ισραηλινός στρατός επέκτεινε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Γάζα η οποία υφίσταται ανελέητες αεροπορικές επιδρομές.

Σε «κόλαση επί γης» έχει μετατραπεί η Γάζα, όπου περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μόλις 19 ημέρες -μεταξύ των οποίων 2.913 παιδιά- από τις ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα ονόματα, την ηλικία, το φύλο και τους αριθμούς ταυτότητας 6.747 από αυτά τα θύματα.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με Φορτούνη, Ροντινέι και έκπληξη με Ρίτσαρντς στο Ρέντη

«Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται μια ιστορία ενός ατόμου», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 73% των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ο Μαχμούντ ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, όπως και ο πατέρας του. Αποφασισμένος να μοιραστεί τις ιστορίες της πατρίδας του με τον κόσμο, ο 16χρονος, γνωστός ως «νεαρός Wael» μαζί με την αδερφή του Khuloud, άρχισαν να καταγράφουν βίντεο κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα.

«Στη Γάζα, δεν υπάρχει ασφαλές μέρος… αυτός είναι ο [πιο άγριος] και ο πιο βίαιος πόλεμος που έχουμε ζήσει στη Γάζα. Βοηθήστε μας να μείνουμε ζωντανοί», παρακάλεσε το νεαρό δίδυμο Dahdouh.

Τη νύχτα της 25ης Οκτωβρίου, ο Μαχμούντ σκοτώθηκε , μαζί με τη μητέρα του, την επτάχρονη αδελφή Σαμ, τον ενάμισι έτους ανιψιό του Άνταμ και άλλους 21, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο στρατόπεδο Nuseirat όπου η οικογένεια βρήκε καταφύγιο.

Παλαιστίνιοι κοιτούν το αιματοβαμμένο έδαφος μετά από ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη. REUTERS/Raneen Sawafta

Τις τελευταίες ημέρες, ο ισραηλινός στρατός επέκτεινε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Γάζα – συμπεριλαμβανομένων και νοσοκομείων – η οποία υφίσταται ανελέητες αεροπορικές επιδρομές μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε τουλάχιστον 1.405 ανθρώπους στο Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζονται σταθερά ως αξιόπιστα από ανθρωπιστικές ομάδες, διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, ειδησεογραφικά πρακτορεία και παραρτήματα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, καλύπτοντας πολλούς προηγούμενους γύρους μαχών στη Γάζα, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Παλαιστίνιοι αναζητούν επιζώντες μετά τα ισραηλινά πλήγματα, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. REUTERS/Mohammed Salem

Κάθε ώρα στη Γάζα:

  • 15 άνθρωποι σκοτώνονται – 6 είναι παιδιά
  • Τραυματίζονται 35 άτομα
  • Ρίχτηκαν 42 βόμβες
  • 12 κτίρια καταστρέφονται

Οι κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο σε νοσοκομεία και σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, ελπίζοντας ότι το Ισραήλ θα συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτεθεί σε αυτές τις συντεταγμένες.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι χώροι φαίνεται να έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών δυνάμεων.

Χιλιάδες νεκρά μωρά και παιδιά

Οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 73% των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ανάμεσα στα θύματα είναι:

  • 133 μωρά κάτω του ενός έτους
  • 482 νήπια (1-3 ετών)
  • 344 παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-5 ετών)
  • 1.042 παιδιά δημοτικού σχολείου (6-12 ετών)
  • 664 παιδιά Λυκείου (13-17 ετών)
  • 966 νέοι ενήλικες (18-25 ετών)
  • 2.506 ενήλικες (26-55 ετών)
  • 521 επιζώντες της Naksa (56-74 ετών)
  • 89 επιζώντες της Νάκμπα (75+ ετών)

Το γηραιότερο θύμα μέχρι στιγμής ήταν ο 93χρονος Mahdiya Abdullah Abdul Wahab Halawa.

Περισσότερο από το 70% του πληθυσμού της Γάζας, που περιλαμβάνει περίπου 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν μέσα ή κοντά στους οκτώ προσφυγικούς καταυλισμούς της Γάζας. Αυτά τα στρατόπεδα ιδρύθηκαν στον απόηχο της Νάκμπα του 1948 («καταστροφή» στα αραβικά), όταν περίπου 750.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από σιωνιστικές πολιτοφυλακές.

Σε απόγνωση οι Παλαιστίνιοι – Αναζητούν επιζώντες στα ερείπια. REUTERS/Mohammed Salem

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967 , οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν όλη την ιστορική Παλαιστίνη και έδιωξαν άλλους 300.000 Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους. Αυτό έγινε γνωστό ως «Naksa», που σημαίνει οπισθοδρόμηση ή ήττα.

Τα δεινά των Παλαιστινίων προσφύγων είναι το μεγαλύτερο άλυτο προσφυγικό πρόβλημα στον κόσμο.

Οι κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο σε νοσοκομεία και σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, ελπίζοντας ότι το Ισραήλ θα συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτεθεί σε αυτές τις συντεταγμένες.

Νεκροταφείο παιδιών η Γάζα

Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα σε μόλις τρεις εβδομάδες έχει ξεπεράσει τον ετήσιο αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν στις ζώνες συγκρούσεων του κόσμου από το 2019.

Η Λωρίδα της Γάζας είναι πλέον νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη. Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, περισσότερα από 3.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί σε αυτή τη σύγκρουση – κατά μέσο όρο 140 παιδιά σκοτώνονται κάθε μέρα.

«Βομβάρδισαν τους αγγέλους μου και τους σκότωσαν χωρίς προειδοποίηση»

Άλλα 6.360 παιδιά έχουν τραυματιστεί, πολλά με συνέπειες που αλλάζουν τη ζωή τους.

Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν ζήσει το τραύμα πολλών πολέμων. Από τη γέννησή τους, ζουν κάτω από έναν ισραηλινό αποκλεισμό που έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Χιλιάδες ζωές έχουν κοπεί απότομα.

«Βομβάρδισαν τους αγγέλους μου και τους σκότωσαν χωρίς προειδοποίηση. Σκότωσαν τα παιδιά μας, παιδιά ξαδέλφων και συγγενών», είπε στο Al Jazeera ένας πατέρας.

Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες τώρα, το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη αποκλεισμό στην ήδη πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των τροφίμων, του νερού και των καυσίμων.

Μόνο μια στάλα ανθρωπιστικής βοήθειας, που περιγράφεται από τον αρχηγό των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ως «μια σταγόνα βοήθειας σε έναν ωκεανό ανάγκης» έχει επιτραπεί στην πολιορκημένη περιοχή μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο.

«Οι άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα αν δεν λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια τώρα. Χρειαζόμαστε πολλά, πολλά, πολλά ακόμη φορτηγά και μια συνεχή ροή βοήθειας», δήλωσε η Cindy McCain, εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

Ξεκληρίστηκαν οικογένειες

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μεταξύ 7 και 31 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 6.120 αναφέρθηκαν θάνατοι από 926 οικογένειες με:

  • 192 οικογένειες χάνουν 10 ή περισσότερα μέλη
  • 136 οικογένειες χάνουν 6-9 μέλη
  • 444 οικογένειες χάνουν 2-5 μέλη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ