Χουάν Χοσέ Περέα – Ένα ακατέργαστο διαμάντι που βρήκε την Ιθάκη του (vids)

Χουάν Χοσέ Περέα – Ένα ακατέργαστο διαμάντι που βρήκε την Ιθάκη του (vids)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίει πορεία με άρωμα... play off και ο Χουάν Χοσέ Περέα είναι ο παίκτης που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τα έως τώρα κατορθώματα του στους Ζωσιμάδες.

Ο ΠΑΣ φιγουράρει στην 5η θέση της βαθμολογίας βρισκόμενος έτσι σε τροχιά Ευρώπης. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη στη σεζόν, είναι εύκολό κανείς να διακρίνει ότι ο πρωταγωνιστής μέχρι τώρα για τους Γιαννιώτες ακούει στο όνομα Χουάν Χοσέ Περέα.  

Ο νεαρός Κολομβιανός εξτρέμ ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει έναν ρόλο στην ομάδα του Τριφυλλιού. Ακολούθησε ο δανεισμός του στο Βόλο εκεί όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, όμως και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού με τον Ιβαν Γιοβάνοβιτς να εισηγείται το κόψιμο του Κολομβιανού, μια απόφαση που σίγουρα οι «πράσινοι» θα ήθελαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω ώστε να την διορθώσουν…  

Ο εντοπισμός του από τον Νταμπίζα, η αμφισβήτηση από Πογιάτος-Ρόκα και η επιμονή του ΠΑΣ  

Την περίπτωση του Κολομβιανού εξτρέμ εντόπισε πρώτος ο Νίκος Νταμπίζα το 2019 όταν και εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό. Ο Περέα αγωνιζόταν στην Κ19 της Πόρτο και ένα παιδί το οποίο διψούσε για διακρίσεις, αυθόρμητο με περίσσιο τσαμπουκά και ταλέντο. Ο Νίκος Νταμπίζας αποφάσισε και πήρε το ρίσκο να τον ντύσει με τα πράσινα, αφήνοντας την ρωσική Κρίλια Σοβέτο στα κρύα του λουτρού καθώς βρισκόταν μια ανάσα από την απόκτηση του. Πρώτη του σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο 23 συμμετοχές κυρίως προερχόμενος από τον πάγκο ως αλλαγή σημειώνοντας τρία τέρματα… ούτε κρύο ούτε ζέστη.  

To καλοκαίρι του 2020 όμως όλα άλλαξαν στον Παναθηναϊκό με τους, Νταμπίζα και Δώνη να αποτελούν παρελθόν και τους Ρόκα και Πογιάτος να είναι οι αντικαταστάτες τους. Το νέο ισπανικό δίδυμο ενημερώνει τον Περεά πως δεν βρίσκεται στα αρχικά πλάνα. Τότε είναι που ο ΠΑΣ χτυπά για πρώτη φορά την πόρτα του Κολομβιανού, ωστόσο αυτός προτιμά τη φανέλα του Βόλου στον οποίο μετακινείται ως δανεικός από το τριφύλλι. Κάνει μια γεμάτη χρονιά με την ομάδα της Μαγνησίας, και επιστρέφει στο Κορωπί έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία του. Όμως και πάλι θα λάβει αρνητική απάντηση καθώς ούτε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πειστεί για της δυνατότητες του Κολομβιανού.  

Τότε ο ΠΑΣ επιστρέφει αποφασισμένος και τον κάνει δικό του με κανονική μεταγραφή δείχνοντας του έτσι την εμπιστοσύνη που δεν πήρε. Ο Χουάν Περέα υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τους Ηπειρώτες αποφασισμένος για το restart της καριέρας του.  

Το εξαιρετικό του ξεκίνημα και η εμπιστοσύνη που δεν είχε  

Ο Περέα βρήκε στα Γιάννενα αυτό που έψαχνε τόσο καιρό: Εμπιστοσύνη. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς, ήταν ξεκάθαρος προς τον Κολομβιανό από την πρώτη στιγμή. Αυτός μαζί με τον Κόντε θα αποτελούσαν τον επιθετικό δίδυμο των Ηπειρωτών. Του έδωσε ελευθερία κινήσεων και με τον Κολομβιανό να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη όλων στο σύλλογο τα πρώτα δείγματα ήταν εξαιρετικά. Εκπληκτική εμφάνιση στην Τούμπα εκεί όπου έκανε τους αμυντικούς να «τρακάρουν» μεταξύ τους, συνέχεια απέναντι στην πρώην του ομάδα, με την καλύτερη εμφάνιση του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.  

Τα στατιστικά του μεσοεπιθετικού του ΠΑΣ μέχρι στιγμής είναι: 

  • 8 εμφανίσεις, με ένα τέρμα και δύο ασίστ 
  • Έχει ξεκινήσει βασικός και στα 8 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος 
  • Έφτασε τα 10 κλεψίματα σε 8 συμμετοχές 
  • Σε αυτά τα 8 παιχνίδια έχει κερδίσει 24 φάουλ 

O Koλομβιανός αποδεικνύει τη φετινή σεζόν, πως με πίστη και επιμονή μπορείς να καταφέρεις πολλά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αυτές τις πρώτες 9 αγωνιστικές βρίσκεται ήδη πολύ υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, με τον Περέα να έχει δώσει μέχρι στιγμής πολλά περισσότερα από αυτά που έδωσαν οι άνθρωποι του ΠΑΣ(50.000ευρώ) για εκείνον. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ