Μάικλ Μπιλ – Το μυαλό του Στίβεν Τζέραρντ (vids)

Μάικλ Μπιλ – Το μυαλό του Στίβεν Τζέραρντ (vids)

Ο Μάικλ Μπιλ είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις σκέψεις και τα πλάνα του Στίβεν Τζέραρντ.

Όταν ο Στίβεν Τζέραρντ ανακοίνωνε το τεχνικό επιτελείο που θα τον πλαισιώσει στους Ρέιντζερς το 2018, λίγοι γνώριζαν τον όνομα του Μάικλ Μπιλ.  

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάϊο του ίδιου έτους η Ρέιντζερς με τον Στίβεν Τζέραρντ στο τιμόνι θα επιστρέψει ξανά στην κορυφή του σκωτσέζικου πρωταθλήματος, έπειτα από μία πολύ δύσκολη δεκαετία που έφερε την ομάδα να αγωνίζεται έως και την τέταρτη κατηγόρια της χώρας.  

Μπορεί ο άλλοτε θρύλος της Λίβερπουλ να εισέπραξε τα περισσότερα εύσημα για την συγκεκριμένη επιτυχία, όμως αν κοιτάξουμε καλύτερα στη μεγάλη εικόνα θα διαπιστώσουμε πως για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος, χρειάστηκαν πολλές ώρες εργασίας από τους ανθρώπους που είναι «πίσω από τις κάμερες» και βρίσκονται στο πλευρό του Τζέραρντ συμβάλλοντας και αυτή στην εκάστοτε επιτυχία του Άγγλου τεχνικού.  

Ένας εξ αυτών είναι ο Μάικλ Μπιλ ο άνθρωπος που εμπιστεύεται τυφλά ο Στίβεν Τζέραρντ, και φυσικά πήρε μαζί του στη νέα του προπονητική περιπέτεια στον πάγκο της Άστον Βίλα.  

Από τις αίθουσες της εκκλησίας μέχρι την Τσέλσι 

Παίζοντας στους δρόμους ενός δημοτικού κτήματος στο νότιο Λονδίνο ως παιδί, ο Μπιλ ονειρευόταν να τα καταφέρει κάποια στιγμή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.  

Ωστόσο οι ελπίδες του εκμηδενίστηκαν όταν «κόπηκε» από τις ακαδημίες της Τσάρλτον σε ηλικία 21 ετών. Ακολούθησαν δοκιμές στην παρτίδα του, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και την Ολλανδία πριν ξεκινήσει μια αντισυμβατική διαδρομή στην προπονητική έξι μήνες αργότερα.  

Με χαραγμένες τις μνήμες στο μυαλό του ο Μπιλ αποφάσισε να επένδυση στο στο franchise Brazilian Soccer Schools, το οποίο στοχεύει να διδάξει τα μικρά παιδιά την τέχνη του σάλας. Το ποδόσφαιρο σάλας έχει παρόμοιο στυλ με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η μπάλα που χρησιμοποιείται είναι πολύ μικρότερη με χαμηλότερη αναπήδηση η οποία βελτιώνει τον έλεγχο και την τεχνική ικανότητα.  

Ο Μπιλ ξεκίνησε τις προπονήσεις σε μια αίθουσα εκκλησίας του Μπρόμλει, και παρόλο που στην αρχή το εγχείρημα του δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση, καταφέρει με την δίψα του και την αγάπη του να αναπτύξει  το επίπεδο της νεολαίας.  

«Η προσωπικότητά σου είναι τόσο σημαντική, είναι η κόρη η ο γιός κάποιου, Όταν τα μικρά παιδιά βγαίνουν από το αμάξι της μαμάς ή του μπαμπά τους και τρέχουν στο γήπεδο για να ξεκινήσουν την προπόνηση, αν μετά από 15 λεπτά δεν έχουν την ίδια ενέργεια που είσαι εσύ, έχεις λάθος. Είναι το ίδιο και για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή» τονίζει ο ίδιος.  

Ακολούθησε ο διορισμός του στη Τσέλσι όπου παρέμεινε για μια δεκαετία, οπού εργάστηκε δίπλα στους Ζοσέ Μουρίνιο, τον Κάρλο Αντσελότι και τον Γκους Χίντινκ, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη παικτών όπως ο Μέισον Μάουντ, ο Κάλουμ Χάντσον. -Οντόι και Tάμι Έιμπραχαμ.  

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Λίβερπουλ, όπου καθοδήγησε αρχικά την Under – 16, ενώ το 2014 αναβαθμίστηκε στην Under – 23 πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό στατιστικό, καθώς μέσα σε μια διετία 18 μέλη από τη συγκεκριμένη ομάδα έκανα το ντεμπούτο τους με την πρώτη, όπως ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και Κόρτις Τζόουνς.  

Κρόιφ, Σερ Μπόμπι & Σάο Πάολο  

Η γοητεία που έχει ο Μπιλ προς το ξένο ποδόσφαιρο πηγάζει από την αγάπη του για το ιταλικό ποδόσφαιρο την δεκαετία του 1990 και το Football Italia, καθώς και από τον Γιόχαν Κρόιφ – «τον πιο σημαντικό άνθρωπο στην ιστορία του παιχνιδιού», όπως αποκαλύπτει ο ίδιος.  

Αλλά η μεγαλύτερη επιρροή του ήταν πάντα ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Όχι μόνο λόγω της επιτυχίας και της προσωπικότητάς του, αλλά και για την προθυμία του να προπονήσει στο εξωτερικό σε Αϊντχόφεν, Λισαβόνα και Βαρκελώνη. 

Δεδομένου αυτού, η πρόταση που έγινε στον Μπιλ να γίνει βοηθός στο Σάο Πάολο το 2017 – μια ομάδα που είναι η «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Λίβερπουλ της Νότιας Αμερικής» – ήταν πολύ καλή για να την απορρίψει.  

Η θητεία του στη Βραζιλία κράτησε οκτώ μήνες, ως βοηθός του Ροτζέριο Σένι του εμβληματικού κίπερ της Σαό Παόλο ο οποίος έχει σκοράρει στην καριέρα του 131 γκολ, ενώ συνεργάστηκε με ποδοσφαιριστές όπως ο κεντρικός αμυντικός Έντερ Μιλιτάο, ο οποίος πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης από την Πόρτο το 2019. σε μια συμφωνία η οποία ξεπέρασε τα 40 εκατ. Ευρώ.  

Ακολούθησε μια σύντομη επιστροφή στο Λίβερπουλ, σε μια εποχή που ο Τζέραρντ ήταν προπονητής κάτω των 18 ετών, προτού η Ρέιντζερς κάνει την κίνησή της για τον θρύλο της Λίβερπουλ ένα χρόνο αργότερα.  

«Ένα πρωί, μου τηλεφώνησε ο Τζέραρντ, λέει ο Μπιλ. Δεν ήξερα καν τον αριθμό. Με ρώτησε αν μου άρεσε να συναντηθούμε για έναν καφέ. Είχα ήδη ακούσει μια φήμη ότι θα πήγαινε στη Ρέιντζερς. 

«Μόλις την προηγούμενη μέρα, κάποιος στο Λίβερπουλ μου είχε πει ότι θα μου ζητούσε να πάω μαζί του, τότε είχα βάλει τα γέλια, μετά από λίγο όμως όντως συνέβη.  

Ο Τζέραρντ στη συνέχεια θα επιβεβαιώσει πως είχε παρακολουθήσει στενά την δουλειά του Μπιλ πριν του προτείνει να τον ακολουθήσει στη Σκωτία. «Θα μου έπαιρνε 15 με 20 χρόνια για να γίνω τόσο καλός όσο ο Μάικλ Μπιλ ως προπονητής εντός γηπέδου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο νέος προπονητής της Βίλα.  

Το δεξί χέρι του Τζέραρντ  

Ο Μπιλ χαίρει απόλυτης εμπιστοσύνης από τον Στίβεν Τζέραρντ, κάτι που απολαμβάνει και ο ίδιος και το μεταδίδει και στους παίκτες που προπονεί.  

Πολλοί παίκτες της Ρέιντζερς έχουν εκφράσει τον θαυμασμό του προς το πρόσωπο του, αλλά δε είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που πλέκουν το εγκώμιο του Μάικλ Μπιλ. Ο πρώην τεχνικός της Ρέιντζερς , Πίτερ Λόβενκραντς ένιωσε τόσο δέος με τη δουλειά του Beale που ευχόταν να γίνει ξανά παίκτης. 

«Αυτό που κάνει με τους παίκτες στο γήπεδο είναι εκπληκτικό», είπε ο Λόβενκραντς .  

Είναι τόσο καλός σε αυτό που κάνει. Οι παίκτες τον λατρεύουν. Η προετοιμασία του για κάθε παιχνίδι είναι φανταστική και ο Τζέραρντ είναι πολύ τυχερός που τον έχει. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ