Κέλβιν Γιεμπόα – O πιο παραγωγικός Ιταλός επιθετικός (vids)

Κέλβιν Γιεμπόα – O πιο παραγωγικός Ιταλός επιθετικός (vids)

Ο Κέλβιν Γιεμπόα πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τα χρώματα της Στούρμ Γκράτς σπάζοντας όλα τα ρεκόρ την φετινή σεζόν, και όλα αυτά ενώ είναι μόλις 21 ετών.

Το όνομα του φιγουράρει ψηλότερα από αυτά των Μπελότι, Ινσίνιε Κιν, Μπεράρντι. Ο Καλύτερος Ιταλός σκόρερ μέχρι στιγμής στην σεζόν πίσω μόνο από τον αρχηγό της Λάτσιο Τσίρο Ιμόμπιλε είναι ένα 21χρονο αγόρι το οποίο κουβαλά ένα όνομα με τεράστια κληρονομιά. 

Ο γεννημένος το 2000 Κέλβιν Γιεμπόα ο οποίος αγωνίζεται στην Στούρμ Γκράτς πραγματοποίει την καλύτερα χρονιά της καριέρας του όσον αφορά το σκοράρισμα, και δεν θα μπορούσε παρά να έχει το γκολ στο αίμα του, στο DNA του, με το επώνυμο που φέρει.  

Ο θείος του θαυματουργού πιτσιρικά είναι Άντονι Γιεμπόα, cult σέντερ φορ της εθνικής ομάδας της Γκάνας στη δεκαετία του ’90, ένας αυθεντικός θρύλος του αφρικανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος φόρεσε την φανέλα ιστορικών ευρωπαϊκών ομάδων όπως του Αμβούργου, της Λιντς αλλά και της Αίντραχτ Φρανκφούρτης. 

Και όπως είναι λογικό ο Κέλβιν ποτέ δεν έκρυψε πως επηρεάστηκε από αυτόν, αποκαλύπτοντας πρόσφατα πως παρακολουθούσε τις κινήσεις, όταν ως βενιαμίν ακόμη τον θαύμαζε στο χορτάρι θέλοντας να μάθει τα μυστικά του. Ταχύτητα και δύναμη είναι τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά στο ρεπερτόριο του αγοριού που γεννήθηκε στην Άκρα της Γκάνας και μετακόμισε στην Ιταλία σε ηλικία 4 ετών, στο Μπελινζάγκο, στην περιοχή της Νοβάρα. 

Mόντσα, Νοβάρα, Γκοτσάνο ήταν οι φανέλες τις οποίες φόρεσε ο Γιεμπόα πριν την μεγάλη πρόκληση της Premier League και το κάλεσμα της Γουεστ Χάμ. Μπορεί το πέρασμα του από την Αγγλία να μην κράτησε για πολύ και η θητεία του στα «σφυριά» να ήταν σύντομη, ωστόσο η παραμονή του στο «Νησί» τον βοήθησε να αναπτυχθεί σωματικά αλλά και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν στις κινήσεις του.  

«Όταν ήμουν αγόρι ήμουν πολύ μικρός και αδύνατος, δεν είχα πολλή τύχη στην αρχή και αποφάσισα να πάω στο Λονδίνο. Εκεί μεγάλωσα, έμαθα άλλα στυλ παιχνιδιού που με βοήθησαν στην καριέρα μου. Βρέθηκα πολύ καλά, έχω μάθει να διαχειρίζομαι το σώμα μου και να εκμεταλλεύομαι την ταχύτητά μου. Το να πάω από την Ιταλία στην Αγγλία με βοήθησε πολύ» παραδέχεται ο ίδιος. 

Έπειτα μετακόμισε στην Αυστρία το 2018, όταν και υπέγραψε στην Τιρόλ στην οποία παρέμεινε για δυόμιση χρόνια, ένας σταθμός για την καριέρα του εκεί όπου ο Γιεμπόα ωρίμασε τακτικά παίρνοντας το χρίσμα του εξτρέμ. 

Η ανάπτυξη του 21χρονου ήταν σταθερή και ανοδική με το ματς στις 25 Σεπτεμβρίου του 2019 να είναι αυτό που έκανε τους πάντες να στρέψουν τα βλέμματα προς το μέρος του όταν και σκόραρε τέσσερα τέρματα! Στην νίκη με 5-2 επί της Αούστρια Βιέννης για το Κύπελλο Αυστρίας.  

 Ο εξαιρετικός πρώτος γύρος της σεζόν 2020/2021 (με 4 γκολ και 5 ασίστ σε 15 συμμετοχές), ανάγκασε την Στούρμ Γκρατς να  εντάξει στο δυναμικό τον Γιεμπόα τον Ιανουάριο του 2021.  

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο οποίο χρειάστηκε να προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα ο νεαρός επιθετικός αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους Αυστριακούς με τον ίδιο την φετινή σεζόν, να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες, μετρώντας ήδη 12 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας μοιράσει κ τέσσερις ασίστ. 

Τα κατορθώματα του Ιταλού το τελευταίο διάστημα τον έχουν φέρει στο μικροσκόπιο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και του έχουν ανοίξει την πόρτα  όχι μόνο για μία εθνική ομάδα, αλλά για δύο. Τον Αύγουστο έφτασε η κλήση της Εθνικής Ομάδας της Γκάνας και της Ιταλίας κάτω των 21 ετών, με τον ίδιο προς το παρών να επιλέγει τα χρώματα της Ιταλίας. 

Το ντεμπούτο με το Λουξεμβούργο στα Ευρωπαϊκά Προκριματικά είναι μόνο η πρώτη σελίδα μιας ιστορίας που ο νεαρός σχεδιάζει να γράψει τους επόμενους μήνες, και ποιος ξέρει ίσως εμφανιζόμενος και στην ομάδα του Mαντσίνι. 

Ο Γιεμπόα έχει στόχο να συνεχίσει τις υψηλές του πτήσεις με την ελπίδα ότι στην Serie A θα αρχίσουν να προσέχουν τον πιο παραγωγικό Ιταλό σκόρερ αυτήν την στιγμή, πριν να είναι πολύ αργά… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ