Παναθηναϊκός : Αρκεί μονάχα ο προπονητής;

Παναθηναϊκός : Αρκεί μονάχα ο προπονητής;

Στον Παναθηναϊκό είχαν πέρσι τον Ουζουνίδη να κρατάει μόνος του μια ολόκληρη ομάδα για να μη σκάσει. Φέτος ο Δώνης θα πάρει - και - αυτό τον ρόλο. Αρκεί;

Και με τη βούλα λοιπόν ο Παναθηναϊκός είδε την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών και της απαγόρευσης των μεταγραφών όχι μόνο να του χτυπά την πόρτα, αλλά να μπαίνει στο σπίτι του. Να… στρογγυλοκάθεται στον καναπέ του. Το τριφύλλι από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα βλέπει την πλάτη όλων των υπολοίπων. Ετούτο το -6 είναι βαρύ.

Οι κινήσεις της διοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα. Είναι χιλιοειπωμένα, αλλά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Υπάρχουν υπεύθυνοι για το χάλι του συλλόγου. Ο Αλαφούζος κυρίως και οι συνεργάτες του δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν χειρότερα. Το πιο… κάτω είναι ο πάτος. Ο υποβιβασμός. Η απόλυτη ταπείνωση. Αν ο Παναθηναϊκός δεν αλλάξει ιδιοκτήτη, δεν θα είναι και πολύ μακρινό το σενάριο.

Διότι, με τις συνθήκες που τώρα υπάρχουν, με τον Αλαφούζο δηλαδή στη διοικητική κεφαλή, με στελέχη να μην υπάρχουν επί της ουσίας, με τους παίκτες ακόμα να μη γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, οι μοναδικοί που δείχνουν να προσπαθούν με βάση την ποδοσφαιρική λογική είναι δύο άνθρωποι: ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας.

Πόσο μπορεί να αντέξει ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός κάτω από τέτοιες συνθήκες; Πόσο μπορεί ένας προπονητής, όσο καλός κι αν είναι, να κρατήσει μόνος του μια ολόκληρη ομάδα; Πέρσι ο Ουζουνίδης έφτασε πολλές φορές στο «ως εδώ». Δεν πήγε στο «μη παρέκει» μόνο για τους ποδοσφαιριστές του. Δεν ήθελε να είναι εκείνος που θα τους άφηνε μόνους στη… μάχη.

Ο Δώνης ξέρει τι αναλαμβάνει. Επί της ουσίας, πρόκειται για… αποστολή αυτοκτονίας. Το ξέρει. Το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους. Είναι αποφασισμένος να παλέψει, να δουλέψει και να πετύχει. Όμως του καλοκαιριού τις φιλοδοξίες, τις βλέπει ο χειμώνας και γελά. Αν ο Παναθηναϊκός δεν αλλάξει διοικητική σύνθεση, αν δεν έρθει κάποιος που θα εγγυηθεί έστω τα… απαραίτητα, κανείς δεν πρόκειται να αντέξει δεύτερη σερί χρονιά την ίδια κατάσταση.

Ούτε οι παίκτες, ούτε και ο ίδιος ο σύλλογος. Είναι αυτό που λέμε πως θα… σκάσει η φούσκα. Γι’ αυτό και όσο δεν έρχεται ο Παϊρότζ να τελειώσει με την μεταβίβαση των μετοχών, τόσο η αγωνία θα μεγαλώνει. Το άγχος θα αυξάνεται.

Αν περάσουν οι μέρες και ο Ταϊλανδός δεν κάνει εκείνα που υποσχέθηκε, ο Αλαφούζος θα είναι αναγκασμένος να πάει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Από μόνος του. Μήπως και σωθεί ο Παναθηναϊκός, που οδεύει στον γκρεμό και όλοι κάνουν να μην το βλέπουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ