Αυτή είναι η Σπαρτάκ Μοσχας

Αυτή είναι η Σπαρτάκ Μοσχας

Ο ΠΑΟΚ εφόσον περάσει το εμπόδιο της Βασιλείας, θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Η ρωσική ομάδα της Πρωτεύουσας, μετράει ήδη 96 χρόνια ζωής (22/4/1922) και είναι από τις… τυχερές ομάδες της Ρωσίας, αφού απέκτησε καινούργιο γήπεδο λόγω… Μουντιάλ, την υπερσύγχρονη «Otkritie Arena», χωρητικότητας 45.360 θέσεων.

Έχει στην κατοχή της αρκετούς τίτλους μιας και είναι το αντίπαλο δέος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι 12 φορές πρωταθλήτρια και 10 φορές Κυπελλούχος Σοβιετικής Ένωσης, ενώ επίσης έχει πανηγυρίσει 10 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ρωσίας.

Η Σπαρτάκ πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας πέρσι στην 3η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος έχοντας 56 βαθμούς και ρεκόρ (18Ν-8Ι-6Η) και ξεκινά την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, αντίθετα με τον ΠΑΟΚ.

Προπονητής των Ρώσων είναι ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα, παλιά δόξα της Γιουβέντους. Βρίσκεται στον πάγκο των Ρώσων από το 2016 όταν από βοηθός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και έχει κατακτήσει με τους Μοσχοβίτες ένα πρωτάθλημα (2016/2017) και το ρωσικό Super Cup (2017), τη σεζόν που ανακηρύχτηκε και προπονητής της χρονιάς.

Από το ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν οι Μουντιαλικοί Αλεξάνταρ Σαμέντοφ, Αρτέμ Ζόμπνιν και Ίλια Κουτέποφ, ο επικίνδυνος διεθνής Ολλανδός εξτρέμ Κουίνσι Πρόμες αλλά και οι Βραζιλιάνοι Λουίζ Αντριάνο και Φερνάντο. Ο πρώτος είναι ο πάλαι ποτέ επιθετικός των Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μίλαν και διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας και ο δεύτερος είναι αμυντικός χαφ με καριέρα σε Σαχτάρ και Σαμπντόρια, επίσης διεθνής με τη Βραζιλία.

Αναλυτικά το ρόστερ της Σπαρτάκ

Τερματοφύλακες
Αλεξάντρ Σελίκοφ, Αρτέμ Ρεμπρόφ, Αλεξάντρ Μαξιμένκο

Αμυντικοί
Σαμουέλ Ζιζότ, Ιλία Κουτέποφ, Γκιόργκι Τζίκια, Σαλβατόρε Μποκέτι, Ντιμίτρι Κομπάροφ, Γκεόργκι Τιγκίεφ, Μάρκο Πέτκοβιτς, Αντρέι Εσένκο.

Μέσοι
Φερνάντο, Αρτέμ Τιμοφέεφ, Ρόμαν Ζόμπνιν, Ντένις Γκλουσακόφ, Σεργκέι Ερεμένκο, Αλεξάντρ Τασάεφ, Σοφιάν Χάνι, Ιβελίν Ποπόφ, Γιάνο Ανανίτζε

Επιθετικοί
Κουίνσι Προμςς, Λορέντζο Μελγαρέχο, Πέδρο Ρότσα, Αλεξάνταρ Σαμέντοφ, Ζελιμκάν Μπακάεφ, Λουίζ Αντριάνο, Ζε Λουίς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ