Μόντριτς, ο έκτος διαδοχικός MVP του Μουντιάλ που δεν είναι πρωταθλητής

Μόντριτς, ο έκτος διαδοχικός MVP του Μουντιάλ που δεν είναι πρωταθλητής

Ο Κροάτης μέσος, Λούκα Μόντριτς, έγινε ο έκτος διαδοχικός MVP σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν κατακτά το τρόπαιο!

Ένα στοιχείο που τείνει να γίνει… παράδοση χαρακτηρίζει (και) αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο Λούκα Μόντριτς αποτελεί τον έκτο διαδοχικό παίκτη που κατακτά τον τίτλο του πολυτιμότερου της διοργάνωσης, αλλά όχι και το τρόπαιο! Η εθνική Κροατίας, της οποίας ηγήθηκε στη διάρκεια του τουρνουά ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, ηττήθηκε με 4-2 από την αντίστοιχη της Γαλλίας και έχασε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει την κούπα, ωστόσο ο 32χρονος κρίθηκε και αναδείχθηκε από τους αρμόδιους κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Μουντιάλ που διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου και παράλληλα κέρδισε το βραβείο του MVP του τουρνουά ήταν ο Ρομάριο της Βραζιλίας, το 1994 στις ΗΠΑ. Τον Ρομάριο διαδέχθηκε ο Ρονάλντο το 1998, με τη Βραζιλία να χάνει στον τελικό από τη Γαλλία. Το 2002 συνέβη το ίδιο με τον Γερμανό, Όλιβερ Καν, ο οποίος ηττήθηκε από τη Βραζιλία, και το 2006 ο Ζινεντίν Ζιντάν οδήγησε τη Γαλλία μέχρι τον τελικό και κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου, παρά την ήττα από την Ιταλία στα πέναλτι.

Το 2010 η Ουρουγουάη τερμάτισε στην τέταρτη θέση, όμως είδε τον Ντιέγκο Φορλάν να παίρνει το κορυφαίο ατομικό βραβείο του θεσμού, ενώ στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 ο Λιονέλ Μέσι πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» του τουρνουά και ταυτόχρονα τη δεύτερη θέση με την εθνική Αργεντινής.

Αναλυτικά οι κάτοχοι:

1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία)

1986: Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή)

1990: Σαλβατόρε Σκιλάτσι (Ιταλία)

1994: Ρομάριο (Βραζιλία)

1998: Ρονάλντο (Βραζιλία)

2002: Ολιβερ Καν (Γερμανία)

2006: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία)

2010: Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη)

2014: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)

2018: Λούκα Μόντριτς (Κροατία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ