Θέλει «μπαμ» με Πογιάνπαλο η ΑΕΚ (Vids)

Θέλει «μπαμ» με Πογιάνπαλο η ΑΕΚ (Vids)

Η ΑΕΚ κοιτάζει την αγορά και για σέντερ φορ και ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει οι κιτρινόμαυροι είναι ο Τζόελ Πογιάνπαλο

Η ΑΕΚ μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση δυο κεντρικών αμυντικών, με τον Βίντα να είναι μια ανάσα από την Ένωση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοιτάζει στην αγορά και για επιθετικό.

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει έναν ακόμη στράικερ για να πλαισιώσει τον Σέρχιο Αραούχο και μια από τις περιπτώσεις που προτάθηκαν στην Ένωση και εξετάζεται είναι αυτή του Τζόελ Πογιάνπαλο. Ο διεθνής Φινλανδός επιθετικός που ανήκει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν αρέσει στον προπονητή της ΑΕΚ και έχει όλα τα στοιχεία που θέλει, όμως δεν είναι αυτή τη στιγμή Νο. 1 επιλογή για πολλούς λόγους.

Ο πιο βασικός είναι ο οικονομικός αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ υψηλό συμβόλαιο, μεγάλη χρηματιστηριακή αξία και ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους, κυρίως από την Τουρκία. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει ήδη έρθει σε επαφές με τη Λεβερκούζεν για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και να δει τις προθέσεις της γερμανικής ομάδας. Ειναι σημαντικό πως ο Πογιάνπαλο έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την Λεβερκούζεν (το υπάρχον λήγει το καλοκαίρι του 2023).

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη κρούση η πρόταση, παρά μόνο διερευνητικές επαφές, καθώς το θέμα που «καίει» την ΑΕΚ είναι αυτό της απόκτησης των δυο κεντρικών αμυντικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λεβερκούζεν θα συζητούσε τόσο την πώληση του, όσο και τον δανεισμό του αλλά με το κατάλληλο αντίτιμο, ενώ είναι στα υπέρ της και η τρομερή χρονιά που έκανε ο Πογιάνπαλο. Συγκεκριμένα, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε «έβγαλε μάτια» στην Τουρκία με τη φανέλα της Ρίζεσπορ στην οποία έπαιξε ως δανεικός, πετυχαίνοντας 16 γκολ σε 33 συμμετοχές στην Super Lig.

Όσον αφορά την καριέρα του Φινλανδού στράικερ εκτός από τη Λεβερκούζεν έχει παίξει στη Γερμανία και στις Φορτούνα Ντίσελοντορφ, Αμβούργο και Ουνιόν (δανεικός από τις ασπιρίνες και στις τρεις περιπτώσεις), ενώ είναι και διεθνής εδώ και μία δεκαετία με την εθνική ομάδα της χώρας του, μετρώντας ως τώρα 11 γκολ σε 51 συμμετοχές.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ